Haber Sitesi
HV
26 NİSAN Cuma 14:47

İTO Başkan Adayı Murat Kalsın üyelerimizin bize ihtiyacı var

İTO’nun içinden gelen ve rahmetli başkan İbrahim Çağlar ile birçok başarılı projeye imza atan İTO’nun önemli yapı taşlarından olan Murat Kalsın 9 kasımda yapılacak seçimler öncesinde iş dünyasına net mesajlar verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2022 15:42   Güncelleme : 01-11-2022 15:44
İTO Başkan Adayı Murat Kalsın üyelerimizin bize ihtiyacı var

Kalsın Kasım ayında yapılacak seçime yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi

Bir yıldır iş dünyasının önemli temsilcileri, KOBİ’lerle, şirketlerle, STK’larla yaptıkları istişareler yaparak haziran ayında bir seçim ofisi kurduk. Ekim ayında da odamızın son genel kurulunda arkadaşlarımızın teveccühü ile İTO yönetim kurulu başkanlığına aday olduk.

Ülkemizin bölgedeki hareketliliği dolayısıyla, ekonomik krizler enerji krizi ve dünyada ki konjonktürel gelişmeler dolayısıyla ülkemiz için koyduğumuz hedeflerimiz var. İstanbul Türkiye’nin kalbi, İstanbul ticaret odası İstanbul’un kalbidir dedi. Kalsın, “Dünya önemli bir kırılmanın eşiğinde. Küresel ekonomideki dalgalanma ve dönüşüm, ekonomiden siyasete her alanı etkiliyor. Tam da bu noktada İTO’nun 21’inci dönemi, 2023 Türkiye’sine şahitlik edecek. Bu dönemde İstanbul iş dünyasını en güçlü şekilde temsil etmek, daha dinamik, enerjik, daha liyakatli, adalet esasına haiz, istişareye önem veren 2023 yılına Türkiye’yi taşıyacak bir ekip olmak için aday olduk” diye kaydetti.

. Son 4 yıllık performans iyi değil üyelerin sorunlarıyla ilgilenilmiyor

Son 4 yılda İstanbul’da iş dünyası, özellikle büyük çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan üyelerimiz ekonomik krizler yaşadılar, dükkanlarını açamadılar, maaşları ödeyemediler. Borçlarını ödeyemediler. Bu dönemde ne yazık ki üyelerimizin beklentileri doğrultusunda yönetim kurulumuz sorunlara çözüm oluşturamadı. Destek olmak yerine aidatını geciktiren üyelerimize icra yoluyla tahsil etme cihetine gittiler maalesef.

Murat Kalsın: “İstanbul iş dünyasının dünyaya açılması konusunda yatırım finans ofisleri kurma kararı almıştık. Bir vize birimi kurmuştuk. iş adamlarımıza 5 yıllık Schengen vizesi alıyorduk . Vize alınması konusunda köprü olma vazifesi görüyorduk. Üyelerimiz bu hizmetten çok memnundu fakat gelen yönetim bu birimi kapattı” diye konuştu Shopping Fest ‘in de istanbul’a bir dinamik getirdiğini fakat yapılmadığını sözlerine ekledi.

İTO seçimlerine katılım çok düşük

Seçimlerle ilgili de konuşan Murat Kalsın 700 bin üyeden oluşan İTO’nun oy kullanılma oranının çok düşük olduğunu kaydederek “2 bin kişilik bir kadro ile üyelerin oy kullanmaları için çalışıyoruz. Katılımlar yüzde 6 ile yüzde 10 arasında katılım olmuş seçimlerde. Vekalet alınıyor şirketlerden şirket yetkilileri gelip oy kullanabiliyor. O gün şirket yetkilisi gelmediği zaman alınan evraklarda geçersiz oluyor. Üyeler odanın ne yaptığını bilmiyor. Bu nedenle odaya kayıtsız ve ilgisizler. Açıkçası Oda da 700 bin üye ile iletişim halinde değil. Odamızın teknolojik altyapısı yetersiz kalıyor. Eğer yetiştirebilirsek bir sonraki seçim üyelerimizin bir tek tıkla üyelerin oy kullanabilmesini sağlamalıyız. İşte o zaman yüzde 50-60 katılımla seçimleri düzenleyebiliriz. Yoksa küçük gruplar gelir buraları istedikleri gibi yönetirler. İstanbul fuar merkezinde yapılacak seçimlerde bir güne yığılma olmadan belki 2 günde veyahut Avrupa yakasında ve Asya yakasında daha rahat koşullarda seçim düzenlenebilir” dedi.

Yatırımı ve yatırımcıyı ülkemize çekmek istiyoruz

 Tüm dünyada bir enerji krizinin yaşandığına dikkat çeken Kalsın “Türkiye’nin Katma değerli yatırımları İstanbul iş dünyasına taşıması gerekiyor. Bizde kendi şirketlerimize yapay zekâ uygulamaları getirmek suretiyle çalışmalar yapıyoruz. Yabancı sermayeyi ülkemize taşımayı hedefliyoruz. Küresel yatırımcılar heyetler ve fuarlarla çok fazla gelmiyor. Üyelerimizin teknolojik altyapılarını geliştirip dünya ile rekabet edebilecek düzeye gelmelerini sağlamak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

İTO 21’inci dönem seçimleri 9 Kasım’da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ‘nde gerçekleştirilecek.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html