Haber Sitesi
HV
30 NİSAN Salı 00:44

BIOTEC888 Sizin adınıza çevreye duyarlı

​​​​​​​BIOTEC888 2022 senesinde kurulan ve 7 kişiden oluşan ekibiyle Elsevar Khalilov dünyanın üretim teknolojilerinin, sürdürebilirlik yeniden tanımladığı bir dönemde büyük bir girişimin bilimsel ölçütlerini ortaya koyarak projesini anlatıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-04-2024 12:21   Güncelleme : 09-04-2024 20:32
BIOTEC888 Sizin adınıza çevreye duyarlı

 

Yapay zekâ ile çalışan biri karada birisi ise denizlerde çalışan iki robotumuz olacak

Yapay zekâ ile çalışan biri karada birisi ise denizlerde çalışan iki robotumuz var. Biri karayı yaşamaya, tarım işlerine uygun hale getiriyor. Denizlerde dolaşan robot ise denizde yakıt topluyor. Doğamızı korumak ve yenilemek amacıyla kurulmuş bir takımız. Ekibimiz, mühendis ve yazılımcılardan oluşuyor.

İlk başarımız Teknofest Azerbaycan, Yeşil Teknolojiler yarışmasında olmuştur.


BIOBOT-S
Yapay zeka ile çalışan robotlar su yüzeyinde yüzerek, akıllı kameraları sayesinde suyun petrolü kısmını bulur, oraya gelir ve petrolü sudan ayırarak su tankına doldurur. Burada petrolü sudan ayırdıktan sonra suyu boşaltır ve geriye sadece petrol kalır. Bu şekilde, petrolün ekosisteme verdiği zararı azaltmış oluruz ve petrolü boşa harcamak yerine satışa sunarız.

BIOBOT-T
Dünyanın birçok yerinde geniş topraklar çorak ve tarıma elverişsiz durumda. Bu topraklar insanlar tarafından da kullanılmıyor. Dünya iklimi her geçen gün değişiyor ve kuraklık artıyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, yapay zeka ile çalışan robotlar sayesinde kurak toprakları canlandırmayı amaçladık. Ürettiğimiz robotlar arazileri kontrol edecek, bu topraklarda yaşayabilen bitki türlerini bulacak ve burada üretecek. Bu şekilde toprağın yaşam seviyesi artacak ve farklı bitki türlerinin yaşayabilmesi için zemin hazırlanacak. Zamanla bu topraklar ağaçlar için mükemmel bir ormana bile dönüşebilir. Bu şekilde kuraklık sorunu ortadan kalkacak ve boş araziler ekosistem için çok faydalı bir yere dönüşecek.

Yapay zekâyı insanlığın yararına kullanmak mümkün

Yapay zekâ ile güçlenen dünyada, çok özel yeri olduğuna inanıyorum. Doğa ve insanların birlikte, uyum içinde yaşamasına büyük katkı sağlayacak. Sürdürülebilir yaşam amacı için önemli bir projelerdir.
 

Elsevar Khalilov ‘un dilinden

BioTEC888'in CEO'su ve kurucusu olarak, temizlik ekosistemi üzerinde olumlu etki yaratan son teknoloji ürünü yapay zeka robotları yaratma tutkusuyla hareket ediyorum. Teknolojiye dair geçmişim ve spora, satranca, müziğe ve sanata olan güçlü ilgim ile sektöre benzersiz bir bakış açısı getiriyorum. Verimliliği artıran ve dünyayı daha temiz bir yer haline getiren yenilikçi çözümler geliştirme konusunda yetenekli bir ekibe liderlik ediyorum. Şirketimizin misyonu ve temizlik sektöründe yapay zeka teknolojisinin sınırlarını nasıl zorladığımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için benimle iletişime geçebilirsiniz.  Ürünlerimiz genel olarak, belediyeler tarafından kullanıla bilir. İsteğe bağlı olarak, şahsi kullanıma da sunula bilir. Yatırımlar konusunda tekliflere açığız. 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html