Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:26

İSDÖK’ te işler tatlıya bağlandı

Aziz İyiokur ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının sunduğu gündem maddesine itiraz eden Fevzi Katman ile birlikte olan bir grup seçim maddesinin öne alınmasını, diğer maddelerin yönetim belirlendikten sonra oylanmasını istedi. Yapılan hararetli istişareler sonucunda gündem maddeleri normal sırasına göre haziruna sunularak tartışmalar tatlıya bağlandı. İSDÖK Genel Kurulunu Divan başkanı olarak İSDÖK üst birliği olan İSKOBİR başkanı Yusuf Akgün yönetti.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-06-2023 20:31   Güncelleme : 21-06-2023 09:14
İSDÖK’ te işler tatlıya bağlandı

Depremzedeler unutulmadı

Aziz İyiokur : “Divan heyetine geçmeden hemen bir ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bundan bir ay evvel. Yönetim kurulu arkadaşım sevgili Cengiz Turgut’u, aramızdan ebediyete göç eden arkadaşlarımızı, abilerimizi ve depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” diyerek kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Divan heyeti başkanlığını yapan Yusuf Akgün’de kısa bir konuşma ile toplantıya devam etti. Akgün” Biz 1163 sayılı kooperatifler kânunu ve ana sözleşme hükümleri çerçevesinde bu genel kurulu yöneteceğiz. Bir hatamız olursa bakanlık yetkilileri bizleri ikaz edecek “diyerek toplantının içeriği hakkında bilgiler verdi. Deprem faciasına da değinen Akgün çok canlar kaybedildi, çok canlar yandı, insanlar perişan oldu. Onlara yardımlarımız devam edecek” mesajını verdi.

Gündem maddesine ilave edilecek önerge okunarak 8. maddede görüşülmesi karara bağlandı. Önerge, Çevre ve şehircilik, iklim değişikliği Bakanlığının ilgili yönetmeliğine istinaden kooperatifin yönetime 2024 yılında bağımsız dış denetim yapılması hususunun görüşünü karara bağlanması ile ilgiliydi. Yusuf Akgün, bu konu daha önce yönetim kurulu tarafından karara bağlanıyordu. Bakanlık bu kararın genel kuruldan çıkması ile ilgili yasa çıkarmıştır. Diyerek konuya açıklık getirdi.

Aziz iyiokur çalışma programını anlattı üyelere şöyle hitap etti:

“Sayın divan kıymetli misafirler, saygıdeğer üyeler. Yönetim kurulumuz 2.022 yılı içinde üretimin çok önemli olduğu bilinci ile Site esnafına destek olmak için elinden geleni yapmıştır. Bunun bilinmesini isteriz.

Tabii ki sitemizdeki yer darlığı. Fiziki imkansızlıklardan dolayı maalesef site içerisindeki dağınık düzen, yeşil alan ve yol işgalleri devam etmektedir.

Sözlü, yazılı ve yerinde tespitlerle. Bu işgalleri yapanlara ulaşılmış gerekli mercilere bildirilmiş.ve sizlerin bize verdiği yetkiler de ayrım gözetmeksizin uygulanmıştır. Fakat tam anlamıyla önüne geçilmiştir diyemeyiz. Her şeyden çok bu şekilde çalışan esnafımızın komşuluk hakkına, çevre hukukuna saygı göstermesi ve durumu gözden geçirmesi ile olacak bir düzenlemedir. buradan ben bir daha kendilerine sesleniyorum, lütfen biraz daha dikkat.

Tekli üyeler.2.022 yılında çevre ve şehircilik bakanlığı geri dönüşüm lisans mevzuatında bir değişikliğe giderek bu meslekte iştigal edenlerden kamyon kantarı kurma yükümlülüğü getirdi.zira site esnafımız iş yerinde kantar kurma gibi bir imkanı olmadığından.biz yönetim olarak bu işi esnafımız sıkıntıya girmesin diye ele aldık.

Bildiğiniz üzere yıllardır sitemizde hizmet eden ve gelir kaynaklarımızdan bir kalem olan 40 tonluk kan tavrımızı 60 tonluk tırları tır kantarı ile değiştirerek yeniledik. Yönetim olarak vermiş olduğumuz belge ile bu meslekte çalışan sanayicinin bakanlık nezdinde olur almasını sağladık.

Bu işler için kasamızdan herhangi bir akçe çıkmamıştır. Masrafın tamamını mevzuata isabet eden sanayicimiz den aldık ve kooperatif kasasına koyduk. Buradan destek olan arkadaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlarım.2.022 yılında kooperatifimiz siz değerli ortaklarına ait olan plaza diye adlandırdığımız gayrimenkullerin mali sorumluluk sigortalarını enflasyonun yüksek olması ve primlerinin artmasından dolayı yaptırmadık. Bu rakamları 2.023 yılındaki tahmini bütçeye dahil ettik. Uygun görürseniz kongre sonrası yapılacaktır.

Bununla birlikte gayrimenkullerimiz için periyodik bakımları, topraklama, paratoner, elektrik, hidra atlar, asansör ve bunun gibi her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Herhangi bir eksiklik söz konusu değildir.

Kıymetli arkadaşlarım, İkitelli organize sanayi bölgesinin işletmeleri zorunlu tuttuğu 90 adet uygunluk belgesi yönetimimiz tarafından verilmiştir.2.022 çalışma raporuna son verirken, tekraren hepinizi şahsım ve yönetim kurulum adına saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Katılımlarınız için teşekkür ederim.”

Denetleme kurulu raporu. Olumlu olarak okundu ve oylandı. Raporlar üyeler tarafından kabul edildi. İbralar gerçekleşti.

Parseller arasında İrtibatlandırma gerekiyor

Kirada dükkanların olduğu parsel olan 623 adada bulunan parseller ile ilgili İSDÖK’ün hukuk müşaviri Müslüm Bey açıklama yaptı. Bu alan tapuya tescil edilirken 623 ada 1,2 ve 3. Parseller irtibatlandırılmamış. Tapuda bu şekilde göründüğü için tüm hukuki işlemlerde, mahkemelerde sorunlar yaşanıyor. Bu irtibatlandırmayı yapmadığımız için Mahkeme bizi toplu yapı yönetimine saymıyoruz diyor” diye açıkladı.

Aziz İyiokur, bu açıklamayla beraber bu konuda bir karar alacak çoğunlukta değiliz ama bir sonraki genel kurula kadar en azından neler yapılması gerektiğini yönetim kurulumuzla konuşabiliriz diyerek 6. Maddenin önümüzdeki genel kurulda konuşulacağını üyelere anlattı.

Bu alanı nasıl alabiliriz, nasıl buradan faydalanabiliriz sorusu soruldu

Arıtma tesisinin olduğu parsel ile ilgili devletin İSDÖK’e tanıdığı satın alma fırsatını soran Fevzi Katman biz burasını ihale ile mi alacağız yoksa rayiç bedelden mi alacağız diye sordu. Bu alanın değerli bir alan olduğunu ifade eden Fevzi Katman kira geliri getirebilecek bir yapının İSDÖK’e sağlanabileceğini kaydetti.

 

İSDÖK te dönüşüm şart

Aziz iyiokur açıklama yaptı ve birçok önemli konuya değindi. Biliyorsunuz asrın felaketi deprem başımıza geldi: Organize Sanayi Bölgesi’de görevini yaptı ve bizlere dedi ki: iş yerlerinizin karotlarını alın yapılarınız güçlü mü değil mi kontrol edin dedi. Bende proje müelifimize gidip sordum o da dedi ki boşuna para harcama senin yapıların kendisini taşısın, kendi yükünü taşısın diye yapıdı. Deprem olursa dükkanlarınız yıkılır dedi. İnşallah deprem olmadan önce tüm bu yapıları deprem yönetmeliğine göre yapmayı Rabbim nasip eder bizlere.

Sitemize en düşük rayiç bedelle hakkımız olan bu alanı zaten kazandırdık

Zamanında kanun gereği buralarda yola terkler yapılmış. Demişler ki. İSDÖK işte 92.000 metrekarede biz örnek veriyorum, 500 m yola terk istiyorum, yasa gereği vermişler. Daha sonra 500 metrenin tam olarak rakamlara takılmayalım, 300 metresini kullanmış, 200 metresini demiş ki bana fazla geliyor…

İlgili belediyeye İade etmiş. İlgili belediye de o duruyor. Fakat mal bizim malımız. İOSB de bana dediler ki belediyede burası duruyor şimdi üzerinize alın ileride ruhsat alırken sıkıntı olur. Bizde orayı aldık. Kaça mı aldık en düşük rayiç bedelle 10 bin liraya aldık. Haritaya da verdik. Tabi onlara da harcamalar yaptık. Yani sembolik bir rakama oradaki arsamızı büyüttük. İOSB ve bakanlık onayladı. Şu anda işlemler devam ediyor.

Müzakereler yapıldıktan sonra oylamalar yapıldı. Maddeler oy birliği ile genel kuruldan geçti.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html