Haber Sitesi
HV
07 MAYIS Salı 04:38

WeFly Tour’un hedefi

WeFly Tour’un hedefi 3 yılda 100 milyon ciroya ulaşmak Kaynak: WeFly Tour’un hedefi 3 yılda 100 milyon ciroya ulaşmak

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-08-2023 16:39
WeFly Tour’un hedefi

Türkiye’yi dünyada 50 destinasyona bağlayacak olan Almanya merkezli WeFly Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ata, 2025 -2026 yılında 50 bin pax yolcu ile 100 milyon Ero ciroya ulaşacaklarını söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA-
Almanya merkezli olarak faaliyete geçen Türk seyahat acentesi WeFly Tour, AHH Management adlı çatı kuruluşu altında Antalya’da Türkiye’ye yönelik yapacağı yatırımlarla 3 yılda 100 milyon Euro ciroya ulaşmayı hedefliyor.
Almanya sanayiinin kalbi olan Baden Würtemberg bölgesinde Stutgart merkezli olarak kurulan WeFly Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ata, Almanya, Lüksemburg ve Türkiye’de kurulan WeFlyTour, WeFly24, adlı şirketler ile WeFly adı altında faaliyete başladıklarını bildirdi. Aydın Ata “WeFly olarak hiçbir yerli veya yabancı kuruluşla ortaklık yapmıyoruz. Turizm sektöründe havayolları başta olmak üzere çeşitli kuruluşlar ve tesislerle iş ortaklığı görüşmelerimiz sürüyor. Türk turizmini dünyaya açmak istiyoruz. Turizmde kendi imkanlarımızla Avrupa'da bir Türk tur operatörü olarak büyüyeceğiz” dedi.

aydin-ata,.jpg

Önümüzdeki yllarda daha çok harcayan kuru hedefleyerek WeFly Luxury, WeFlyMICE gibi şirketler ile büyümeiyi hedeflediklerini anlattı. Ayrın Ata altyapıyı hazırladıklarını ve 2025 -2026 yılında 50 bin yolcu ile 100 milyon eroya ciroya ulacaklarını söyledi. 2023’ü hazırlık yılı olarak tanımlayan Aydın Ata, Türkiye’yi dünyada 50 destinasyona bağlayarak 2024 yılında getirecekleri 50 bin pax ile 35 milyon Euroluk ciro elde edeceklerini belirtti.

aydin-ata,-001.jpg

YOZGATLI BİR İŞÇİNİN ÇOCUĞU
AHH Management Company adlı şirketin altında WeFly adlı turizm şirketleri kuran 44 yaşındaki Aydın Ata, babasının Almanya’ya Yozgat'tan 1965 yılında işçi olarak geldiğini, kendisinin Türkiye’de ilkokulu okuduğunu ve Almanya’ya geldiğinde 11 yaşında olduğunu belirterek şunları anlattı:
“Almanya’da 30 yaşıma kadar otomobil yan sanayi üreten bir firmada çalıştım. Daha sonra tekstil toptancılığı yaptım. Almanya’da 2,5 yıl işletme eğitimi, şirket yönetimi ve iş güvenliği konularında eğitim aldım. Bu eğitim bana çok şey kazandırdı. Bu sayede iş yönetiminde analiz yapmayı önümü görmeyi ve rakamları doğru okumayı öğrendim. Pandemi döneminde dijital dünyanın gelişmesi bana fırsat oldu. Dijital dünya üzerinden iş yapmayı planladım. Araştırmalarım sonucu 250 bin Euro yatırımla turizm sektörüne girmeyi kararlaştırdım. Öncelikli olarak dijital altyapıyı günün şartlarına uygun hale getirmek için ekip kurdum. 2021 yılı sonunda tur operatörlüğüne başladım. Almanya’dan başka ülkelere turist göndermeye başladım.

İLK HEDEF ALMANYA’DAN 50 BİN TURİST
Ancak hedefimde Türkiye’ye yönelik çalışma ilk sırayı alıyordu. 2022’de 600 bin Euro harcayarak Almanya ve Antalya ofislerini kurdum. 2023 için bir beklentim yok. Eksiklerimizi göreceğiz. 2024’te dünyada olağanüstü bir olay olmazsa Türkiye’yi dünyada 50 destinasyona bağlayarak Türkiye’ye 50 bin turist göndermeyi planlıyoruz. 2025 -2026 yılları bizim zirve yıllarımız olacak ve Türkiye’ye 50 bin yolcu göndererek 100 milyon Euro ciroya ulaşacağımızı tahmin ediyorum.”

aydin-ata,-002.jpg

ANTALYA YÖNETIMI UZMAN ELLERDE
İstatistikleri ve günün koşullarını analiz ederek planlama yaptığını belirten Aydın Ata, Antalya bürosunda Türk turizminin deneyimli isimlerinden Murat Işıklar Koordinatör, Ahmet Deniz ise Uçuş Departmanı Yöneticisi olarak görev alınca güçlendiklerini anlattı.
Aydın Ata, Antalya’ya bu yılın ilk ayında 4 milyon turist geldiğini ve bu rakamın 8,5-9 milyona çıktığını hatırlatarak “Bu rakamları 0.01 oranında baz olarak alırsak yıl sonunda gelecek olan 25-30 bin turist demektir. İyi analiz edilirse seneye 50 bin pax ile 35 milyon euro kazanılabilir” şeklinde konuştu.

aydin-ata,-003.jpg

MARKALAŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ
Almanya’da markalaşma çalışmalarını sürdürdüklerini ve en büyük tur operatörleri arasına gireceklerini anlatan Aydın Ata “Halen altyapı çalışmalarımız ile Almanya’daki tur operatörleri liginde ilk 5’teyiz. Hedefimiz şampiyonlar ligidir. Teknolojiye yatırım yapıyoruz. Altyapı ve sistem olarak tüm yeniliklerin içinde olacağız. Günün şartlarına uyum sağlamak için turizm yatırımlarına devam edeceğiz. Almanya ve Türk medyasında haberler, reklamlar vererek markalaşmamızı geliştiriyoruz. Almanya’da büyümeyi hedefleyen Türk turizm şirketi olarak ülkemize faydalı olmak bize gurur veriyor” dedi.

Kaynak: WeFly Tour’un hedefi 3 yılda 100 milyon ciroya ulaşmak

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html