Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:22

Sinop’ta ekonomiye ve çevreye değer katan proje

Sinop Belediyesi tarafından Sıfır Atık projesi kapsamında kentin muhtelif yerlerine ‘Atık Getirme Merkezi’ kumbaraları yerleştirildi. Proje ile Sinop’ta hem ekonomiye katkı sağlanacak hem de daha temiz ve yaşanabilir bir kent inşa edilecek.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2022 21:20
Sinop’ta ekonomiye ve çevreye değer katan proje

Sıfır Atık Projesi kapsamında Sinop Belediyesi tarafından kentin belirli noktalarına yerleştirilen ‘Atık Getirme Merkezi’ kumbaralarıyla kağıt, plastik, cam, metal, elektronik atık ve bitkisel yağ atıkları toplanarak hem ekonomiye katkı sağlanacak hem de çocuklara daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakılacak. 

GERİ DÖNÜŞÜMLE HEM EKONOMİYE KATKI SAĞLANACAK HEM DE DOĞA VE SUYU KİRLENMEYECEK 
Sıfır Atık projesi kapsamında Sinop belediyesi olarak ciddi adımlar attıklarının altını çizen Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “Bunlardan sonuncusu da Atık Getirme Merkezi. Sevgili vatandaşlarımızın evlerinde çöp olarak tabir ettikleri ama içerisinde birçok ekonomik değere sahip olan ürünleri ayrıştırarak bu kumbaralar vasıtasıyla geri dönüşümü sağlayıp ekonomiye kazandırmak adına böyle bir projeye imza attık. Bu görmüş olduğunuz Atık Getirime Merkezi içerisinde beş büyük göz ve birde küçük bir göz mevcut. Kağıt, plastik, metal, cam ve elektronik atıktan oluşan atıkları vatandaşların bu gözlere atmasını istiyoruz. Birde biliyorsunuz bir damla atık yağın binlerce ton suyu zehirlediğini ve suyu kirlettiğini biliyoruz. Bu anlamda kanalizasyon sisteminde de çok ciddi hasarlara neden olan atık yağlarımızı lavabolarımıza dökmek yerine vatandaşlarımızdan getirip bu kumbaralardaki Bitkisel Yağ Atık gözünden içeri dökmelerini istiyoruz. Bu hem geri dönüşüme hem ekonomiye katkı sağlamış olacaklar hem de doğamızı ve suyumuzu kirletmemiş olacaklar. 
Onun dışında diğer kağıt atık, plastik atık, metal atık, cam atık ve elektronik atıkları ayrıştırarak buradaki gözlere attıklarında bunları ekonomiye kazandıracağız ” dedi.

İKİ FARKLI KUMBARAMIZ DAHA VAR
Sinopluların kent genelinde ‘Atık Getirme Merkezi’ kumbaralarından daha küçük iki ayrı kumbara daha göreceklerini belirten Başkan Ayhan; “Bunlardan bir tanesi giysi, ayakkabı, oyuncak gibi ürünleri geri dönüşüme kazandıran ve beyaz renkli olan kutular. Bunlar artık tekrar kullanılmayacak durumda olan ayakkabı, şapka, konfeksiyon ürünleri, perde, nevresim, çarşaf, battaniye gibi ürünleri o beyaz kutulara atarak da ekonomimize tekrar geri döndürebileceğiz. 

ŞİMDİDEN VATANDAŞLARIMIZA DUYARLILIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Birde onun dışında bu Atık Getirme Merkezi’nin biraz daha küçük mavi renkte olanları var. Onları da temizlik işlerimize bağlı personelimiz geçen hafta boyunca Sinop’un muhtelif yerine koydular. Onlarda burada görmüş olduğunuz cam, elektronik, metal, plastik ve kağıt atıkların hepsinin bir arada atılacağı kumbaralar. Bunlar biraz daha büyük olup geniş hacimli olup çok yer kapladığı için bazı sokak aralarında bunu koyma imkanımız olmadığı için bunun daha küçük lacivert renkli olanlarını koyduk. Onları da yine plastik, cam, elektronik, metal ve kağıt atıklarını vatandaşlarımız atabilirler. Böylece hem ekonomimize kazandırmış olacağız hem de daha temiz daha yaşanabilir bir çevreyi, daha yaşanılabilir bir Sinop’u, daha temiz bir Sinop’u hep birlikte inşa etmiş olacağız. Şimdiden vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılıkları için teşekkür ediyorum kendilerine ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html