Schneider Electric, mevcut çalışmalarında dönüşüm yaratmak ve müşterilerinin operasyonlarına güç katmak üzere Üretken Yapay Zekadan yararlanıyor.
Schneider Electric'den yapılan açıklamaya göre, Microsoft iş birliğinde, Microsoft Azure OpenAI'yi çözümlerine entegre ederek metin, kod ve diğer içerik türlerini oluşturmak için algoritmaları kullanıyor. Böylece Schneider Electric, operasyonel süreçlere maksimum seviyede kolaylık, hız, verimlilik ve maliyet avantajı kazandırıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Yapay Zeka Direktörü Philippe Rambach, “Üretken Yapay Zeka oyunun kurallarını değiştiriyor ve biz de bu teknolojinin öncü yatırımcıları arasındayız. Sürdürülebilirlik odaklı sürekli gelişim ve inovasyon taahhüdümüzle mükemmel bir uyum içinde olan bu teknoloji operasyonlarımızda üstün bir verimlilik yaratıyor.” şeklinde konuştu.
Microsoft Üretim ve Mobilite Kurumsal Başkan Yardımcısı Dominik Wee de, “Microsoft Azure OpenAI, Schneider Electric'in sürdürülebilir ve dijitalleştirilmiş bir gelecek için ortak hedeflerimiz doğrultusunda çevik, ölçeklenebilir, uygun maliyetli ve yapay zeka destekli çözümler geliştirmesine olanak tanıyor.” ifadelerini kullandı.
Schneider Electric, Microsoft Azure OpenAI aracılığıyla Geniş Dil Modeli (LLM) teknolojisine sahip Copilot'u şirketin sürdürülebilirlik alanındaki gelişmiş çözümü Resource Advisor'a entegre ederek güvenli ve güvenilir bir dijital asistan geliştirdi. Copilot, kullanıcılarına gelişmiş veri analizi, görselleştirme, karar desteği ve performans optimizasyonu ile karmaşık endüstri bilgilerini ve Resource Advisor sistem bilgilerini sorunsuz bir şekilde işleme yeteneği sağlıyor.
Microsoft Azure OpenAI servisine dayalı dahili konuşma asistanı Jo-Chat GPT, çalışanların Üretken Yapay Zeka yeteneklerinden güvenli bir şekilde yararlanmasına imkan tanıyor.
Yıllık 10 milyon avro tasarrufa katkıda bulunan bu konuşma asistanı Finance Advisor, muhasebe ve küresel finans alanındaki analistlere kesin ve net bilgiye ulaşmak için kolay ve etkili bir yol sunuyor. Tutarlı, uyumlu ve zamanında karar vermeye yardımcı oluyor.
Knowledge Bot, konuşma asistanı, müşteri hizmetleri temsilcilerine şirket içi dokümantasyona dayanarak uygun cevabı öneriyor ve müşteri sorgularına kesin ve net bilgi sağlanmasına yardımcı oluyor.
Diyaloğa dayalı arama, semantik arama özelliğini kullanarak müşterilerin ihtiyaç duydukları ürünleri doğal bir konuşma tarzında aramalarına yardımcı oluyor.
Schneider Electric ayrıca teklif oluşturma süreçlerini ve operasyonlarını daha da geliştirmek için Github Copilot'u ve satış alanındaki çalışanları daha da güçlendirmek için Sales Copilot'u çözümlerine entegre etmek üzere çalışmalar yürütüyor.
Şirket, Üretken Yapay Zekayı benimseyerek ve Microsoft Azure OpenAI ile entegrasyon sağlayarak enerji yönetimi ve endüstriyel otomasyonda teknolojik yeniliklerin ön saflarında yer alma kararlılığını sürdürüyor. Şirket, verimlilik artışı sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve sürdürülebilir büyüme elde etmek için gelişmiş teknolojilerden yararlanıyor.
Microsoft Azure üzerine inşa edilen Schneider Electric çözüm portföyü, müşterilerine yeni nesil bulut tabanlı, IoT (Nesnelerin İnterneti) çözümlerinin yanı sıra gelişmiş veri ve yapay zeka yetenekleri sunuyor.
Schneider Electric ve Microsoft iş ortaklığında sunulan çözümler, kurumların belirledikleri sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaları için gerekli araçları sunuyor.