Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 02:03

Okul Kantinlerinde Maksimum Kiralama Süresi 5 Yıl Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacak yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2023 10:47
Okul Kantinlerinde Maksimum Kiralama Süresi 5 Yıl Olacak

Yeni düzenlemeye göre kantinlerde, kiralama işleminde kira sözleşmesinin süresi en fazla 5 yıl olacak. 1 yıldan uzun süreli kiralama sözleşmelerinde ilk yıl kira bedeli, ihale bedeli olarak belirlenecek.

İkinci ve izleyen yıllardaki kira bedelleri TÜİK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artırılacak.

Ancak kira bedelinin tespitine ilişkin önemli ölçüde farklılaşma (öğrenci mevcudunda en az yüzde 25 oranında azalış veya artış, kiracının cirosunu önemli derecede etkileyebilecek Bakanlık tarafından getirilen kısıtlayıcı düzenlemeler) olması halinde, muhammen bedel yeniden belirlenerek mevcut kiracıya aynı usulle sözleşmenin kalan süresi ile sınırlı olmak üzere ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenecek.

Sözleşme süresi biten ve sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getiren mevcut kantin işletmecilerinin talep etmesi ve bu talebin okul-aile birliklerince uygun görülmesi halinde, kantinler pazarlık usulü ile aynı işletmeciye yeniden kiralanabilecek. Bu kiralamalarda da sözleşme süresi 5 yılı, toplam sözleşme süresi de ilk sözleşme tarihinden itibaren 20 yılı geçemeyecek

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html