Haber Sitesi
HV
02 MAYIS Perşembe 12:13

Muğla'da Tarım Güçbirliği Kooperatifi 5 Ton Defne Yaprağı Sattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde il sınırları içinde faaliyet gösteren tarımsal kooperatiflerin bir araya gelmesi ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin satış ve pazarlama konusundaki çalışmaları üreticilere kazandırmaya devam ediyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 15:05
Muğla'da Tarım Güçbirliği Kooperatifi 5 Ton Defne Yaprağı Sattı

Tarım  Güçbirliği Kooperatifi yurtiçine kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılmak üzere 5 ton defne yaprağı satışı gerçekleştirerek üreticilerin yanında oldu. Doğadan toplanan defne yaprakları kurutularak satışı gerçekleştiriliyor. Ayrıca distilasyon tesisinde yağı çıkartılarak defne yağı olarak da satılabiliyor. Muğla’nın birçok ilçesinde bulunan defne için üreticiler gerekli izinleri alarak toplama yapabiliyor.

Kurulduğu günden bu yana  Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi yurt dışına 3 ton tahin, yine yurt dışına 2 ton çağla turşusu, büyük marketler zincirlerine çilek son olarak da Muğla sınırları içerisinde üretilen ve Büyükşehir Belediyesi Distilasyon tesisinin büyük katkı sağladığı tıbbi aromatik bitkilerden 300 litre kekik yağı, 300 litre adaçayı yağı, 300 litre lavanta yağı satışı gerçekleştirmişti.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html