Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 01:09

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Buhara Devlet Üniversitesi arasında ortak dersler yapıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar: "Başta Türk devletleri olmak üzere Balkanlar, Uzak Doğu, Afrika ve diğer bölgelerden üniversitelerle iş birliklerini güçlendireceğiz" dedi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-03-2024 08:21
İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Buhara Devlet Üniversitesi arasında ortak dersler yapıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda düzenlediği Türk Dünyası Üniversiteleri ile ortak derslerin ilki Buhara Devlet Üniversitesi ile yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ayrı ülkelerde, farklı sınıflarda eş zamanlı ve görüntülü olarak gerçekleştirilen ortak derse İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar ile Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khamidov Obidjon Khafizovich de katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Avşar, iki kardeş ülkenin iki farklı sınıfını birleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Avşar, üniversite olarak yeni dönemde odaklarına uluslararasılaşmayı aldıklarını hatırlatarak, başta Türk devletleri olmak üzere Balkanlar, Uzak Doğu, Afrika ve diğer bölgelerden üniversitelerle iş birliklerini güçlendireceklerinin altını çizdi.

- Hedef entegrasyon ve çift diploma

Avşar, Buhara Devlet Üniversitesi ile yapılan ortak dersin adının 'Avrasya'da Kültür ve Siyaset' olarak seçilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Dersin iki üniversitenin müfredatında yer alacağını belirten Avşar, bir sonraki adımın üniversiteler arası entegrasyon olacağını ve ortak diploma için de çalışmalar yapmayı amaçladıkları kaydetti.

Avşar, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 6 fakülte, 5 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu ile akademik faaliyetlerine devam ettiklerinin altını çizerek, 1200'ü uluslararası olmak üzere 10 bin öğrencinin bulunduğunu hatırlattı.

-İlim ve medeniyet Buhara'dan yayıldı

Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khamidov Obidjon Khafizovich de Türkiye'den öğrencileri görünce Bursa'da 1992'de başladığı kendi üniversite öğrenciliğini hatırladığını ifade etti.

Türkiye ile birlikte yapacakları çok iş olduğuna işaret eden, Khafizovich, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile yaptıkları bu işbirliğinin gelişerek sürekli devam etmesi temennisinde bulundu.

Khafizovich, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerini değişim programları ile Buhara’da ağırlamak istediklerini kaydederek, Buhara'nın eğitim ve medrese şehri olduğunu, ilim ve medeniyetin buradan dünyaya yayıldığını aktardı.

İslam medeniyetinin buradan yayılmasının yanı sıra Türk, Arap ve Fars kültürünün de Buhara'da geliştiğinin altını çizen Khafizovich, 'Bizler de İstanbul Ticaret Üniversitesi ile iş birliğinin öneminin farkındayız, akademik iş birliğini arttırarak devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Türk Dünyasından farklı üniversitelerle düzenli olarak devam ettirilecek ortak derslerin ikincisi ise aynı gün Taşkent Dokumacılık ve Hafif Sanayi Üniversitesi'yle yapıldı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkerim Kar tarafından Küçükyalı Yerleşkesinde İngilizce verilen dersi Taşkent Dokumacılık ve Hafif Sanayi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencileri online ve görüntülü olarak takip etti.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html