Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 14:18

Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Iğdır halkının çabasının kurtuluş mücadelesinin önemli bir ayağı olduğunu belirten Öcal, "Bugün, karakteri yüksek Türk milletinin ya istiklal ölüm diyenlerin gelecek nesiller için yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmeleri için ölümü seçtikleri gündür.

YEREL
Giriş Tarihi : 15-11-2022 12:11   Güncelleme : 15-11-2022 12:11
Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Vali/Belediye Başkanvekili H. Engin Sarıibrahim ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ramazan Sedat Baş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal, Beyoğlu'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenleri anıp baş sağlığı dileğinde bulunarak konuşmasına başladı.

Iğdır halkının çabasının kurtuluş mücadelesinin önemli bir ayağı olduğunu belirten Öcal, "Bugün, karakteri yüksek Türk milletinin ya istiklal ölüm diyenlerin gelecek nesiller için yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmeleri için ölümü seçtikleri gündür. 14 Kasım 1920, ülkemiz genelinde gerçekleşen şanlı mücadelenin Iğdır'da sonuç verdiği ve Iğdır'ımızın düşman işgalinden kurtarıldığı gururlu gündür. Iğdır halkının çabası, Türk halkının Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadelesinin önemli bir ayağı olmuştur. Kazım Karabekir komutasındaki Türk ordusu Doğu Cephesi'nde 14 Kasım'da 1920'de kent merkezinde şanlı Türk bayrağının çekilmesi ile kurtuluşa ermiştir." dedi.

Atatürk Anıtı’ndaki tören şiirlerin okunmasıyla sona erdi. Ardından Şehitler Caddesi'ndeki Mehmet Çavuş Şehitlik Anıtı'na kadar Türk bayraklarıyla Şehitlerin anısına saygı yürüyüşü yapıldı. Mehmet Çavuş Şehitlik anıtı'nda şehit kabirlerine karanfil bırakıldı, Şehitlerimiz dualarla yâd edildi.

Dün Beyoğlu'nda yaşanan terör saldırısından dolayı, kurtuluş programında yer alan eğlence, müzik ve spor etkinlikleri iptal edildi.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html