Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:40

HEDEF BİN ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONU KURMAK

Tereci Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tereci, üçüncü kuşak olarak devraldığı şirketi dünyaya açtı. Elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kurmaya başladıklarını belirten Tereci, “Hedefimiz Türkiye genelinde bin şarj istasyonuna ulaşmak” dedi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 12:37
HEDEF BİN ELEKTRİKLİ  ŞARJ İSTASYONU KURMAK

Dedesi tarafından 1976’da ilk temelleri atılan Tereci Elektrik, ikinci kuşak Mehmet Tereci döneminde sektörün İstanbul’da tanınan firması oldu. Bölgede elektrik taahhüt işleri yapan Mehmet Tereci, bayrağı 2012’de oğlu Hakan Tereci’ye devretti. Gençliğin enerjisini ve vizyonerliğini kullanan ve Maltepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü mezunu olan Hakan Tereci, şirketi önce tüm Türkiye’ye ardından dünyaya açmaya karar verdi. 

BAŞAKŞEHİR’DEN DÜNYAYA

İş dünyasındaki başarısının yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerinde de görev alan ve 31 Mart mahalli seçimlerinde belediye meclis üyesi aday adayı olan Hakan Tereci geçmişten günümüze firmayı ve hedeflerini Yeni Esnaf Gazetesi’ne anlattı; “Mehmet Tereci benim ustamdır, bana her şeyi öğretendir. Mehmet Tereci bu işe motor sarım ustası olarak başlamış. Motor sarmaktan sonra da atölyelere ve o günkü fabrikalara elektrik tesisatı çekmeye başlamış. İşler büyüyünce; satış, taahhüt ve mühendislik hizmetlerini de eklemiş. O dönem şirketimiz sadece İstanbul bazlı ve Başakşehir bölgesine hükmediyordu. Ben 2012’de bayrağı devraldıktan sonra buradaki bakış açısını değiştirerek daha büyük firmalara hitap etmemiz gerektiğini düşündüm. Metrekare bazında müşteri tipi bazında değişiklikler tercih ettim. Taahhüt kısmımızda 2 bin metrekareden 50 bin metrekareye kadar fabrikalar kurmaya başladık. Çerkezköy, Dudullu, Eskişehir, Antalya, Kütahya’da büyük fabrikalar kurmaya başladık. Sonrasında ürün pazarlamaya geçtik. 50’den fazla firmanın bayiliğini alarak 30 kişilik ekibimizle sahaya çıktık ürünleri pazarlamaya başladık.

SATIŞ, TAAHHÜT VE MÜHENDİSLİK

Satış, taahhüt ve mühendislik tarafında hizmet veriyoruz. İstanbul, Türkiye ve dünyanın birkaç ülkesinde şu an için malzeme satışı, taahhüt ve mühendislik çalışmaları yürütüyoruz. Bu firma fabrika kurma, fabrikanın mühendisliğini yapma, trafosundan alçak gerilimine kadar elektriğe dair tüm işlemleri yapıyoruz. 

TEKNOLOJİYLE GELİŞME HEDEFİMİZ

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kendimizi farklı bir yerde konumlandırmak istedik. 2023’te elektrikli şarj istasyonuna giriş yaptık. Lisanslı firma ile anlaşma sağladık ve artık Tereci Elektrik lisanslı olarak Türkiye’nin belirli noktalarına elektrik şarj istasyonu kuruyoruz. Hedefimizde kendimize ait bin tane istasyon kurmak var. Teknolojiye ayak uydurarak gelişmeyi hedefleyen bir firmayız.^”

 SOSYAL SORUMLULUK

İşine yoğun vakit ayırmasına rağmen sosyal sorumluluk projelerinden de geri durmayan Hakan Tereci aynı zamanda Başakşehir Genç Kızılay Proje ve Fon Başkanı. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın kendisine ayrı bir huzur verdiğini söyleyen Tereci şöyle devam etti: “Kızılay demek en başta kan demek. Biz Kızılay olarak Başakşehir bölgesindeki kurduğumuz çadırlarla kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Bölgemizde takribi 40-50 bin civarında ihtiyaç sahibi var. İhtiyaç sahibi insanlarımızın gıda, bebek bezi, hijyen malzemesi, yakacak, ve nakit ihtiyaçlarını karşılamak için bağış bularak elimizden geleni yapıyoruz. Bu yardımların dağıtılması öncesi incelemeyi iş çıkışı bizzat kendimiz giderek incelemeyi yapıyoruz, Neye ihtiyacı varsa ona göre listeyi oluşturup kendisine teslim ediyoruz. Okullarda deprem eğitimi, çadır kurma eğitimi, Anaokulu çocuklarına hijyen eğitimi, Kızılay bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Özel günlerde etkinlikler düzenliyoruz. 

HUZUR BULUYORUM

İşin içine girdikçe daha çok yapasınız geliyor, bana huzur getiriyor. Sabahtan akşama kadar burada para kazanmak için çalışıyoruz buradan bir ihtiyaç sahibinin evine gittiğimde onların bir sıcak gülüşü, o çocukların gözündeki mutluluk büyük huzur veri yor. Hayata şükretmeyi öğretiyor bu bize ve  daha çok insana ulaşma için daha çok çalışmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi.” 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html