Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:50

Bursa Yenişehir'de Hayvan Gübresine Yöneliş Arttı.

Kara gübre kullanmaya yönelen Yenişehirli çiftçiler, hem maliyetleri azaltıyor hem sağlıklı ürün yetiştirmenin huzurunu yaşıyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 03-11-2022 11:48   Güncelleme : 03-11-2022 11:48
Bursa Yenişehir'de Hayvan Gübresine Yöneliş  Arttı.

Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, halk arasında ″kara gübre″ olarak bilinen hayvan gübresinin kullanımının yararlı ve avantajlı olması nedeniyle kara gübre kullanımı yaygınlaştı.  Son yıllarda tarlalarında kara gübre kullanan çiftçi sayısı giderek artıyor.

Yenişehir Ovası’nda duyarlı kimi çiftçilerin tarlalarında kara gübre kullanmaya başlamasının sevindirici olduğunu kaydeden Aktaş, işçiliği konusunda bazı zorluklar olmasına rağmen, kara gübreye yönelişin artmasını beklediklerini belirterek, ″2-3 yıl bekletilip iyice kuruduktan sonra toprağa atılması, zaman zaman karıştırılması gerekiyor. İlerleyen dönemlerde kara gübre kullanımının artmasını bekliyoruz ve çiftçimize bu gübreleme yöntemini uygulamasını istiyoruz” diye belirtti.

Tarlanın sürülüp ekime hazır duruma getirilmesinin ardından traktörlerle getirdikleri kara gübreyi toprağa serdiklerini söyleyen Barcın Köyü Muhtarı İsmail Yüksel ise, bu çalışma sayesinde o tarlada 6-7 yıl kimyasal gübre kullanmalarına gerek kalmadığını vurguladı.  Kara gübre kullanmanın her bakımdan yararlı olduğunu kaydeden Yüksel, ″Bizim gibi düşünen çiftçilerimizin sayısının artmasını umuyoruz. Böylece hem maliyetleri düşürecek hem sağlıklı sebze ve meyve yetiştirecekler″ diye konuştu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html