Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 09:45

Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Barry Callebaut’tan iş birliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, dünyanın önde gelen çikolata ve kakao ürünleri üreticisi Barry Callebaut ile iş birliği protokolü imzaladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2023 11:29
Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Barry Callebaut’tan iş birliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, dünyanın önde gelen çikolata ve kakao ürünleri üreticisi Barry Callebaut ile iş birliği protokolü imzaladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin sektörel bilgi ve deneyimini artırmayı hedefleyen protokol kapsamında Barry Callebaut ve Chocolate Academy İstanbul iş birliğiyle çikolata yapımı dersleri ve atölyeler düzenlenecek.

Öğrencilerin sektörel bilgi ve deneyimini artırmayı hedefleyen protokol kapsamında çikolata yapımı dersleri Barry Callebaut iş birliğinde yürütülecek ve bu dersler dışında da Chocolate Academy İstanbul şeflerinin katılımıyla Bilgi öğrencilerine yönelik atölyeler gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner, 'Öğrencilerimize yeme içme sektörünün farklı alanlarında iş hayatına atılabilecekleri donanımı hem derslerimizle hem de sektörel iş birlikleri yoluyla vermeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin iş dünyasındaki paydaşların farkına varmaları, deneyim, bilgi aktarımı ve iletişimin öğrencilik yıllarından başlatılması amacıyla sektör lideri firmalar ile iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Yüksek kaliteli çikolata ve kakao ürünlerinde dünya lideri olan Barry Callebaut, ürünleri, akademisi ve şefleri ile çok özel bir uzmanlık alanında öğrencilerimiz için sektöre açılan bir pencere olacak.' ifadelerini kullandı.

Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Ahmet Turgut ise iş birliği ile ilgili, 'Çikolata sektörünün lider markası olarak 180 yılı aşan bilgi birikimimiz ve deneyimimizle sektörümüzü eğitmek ve güçlendirmek bizim için çok önemli. Geleceğin şefleri bu sınıflardan çıkıyor ve biz Barry Callebaut olarak, lezzetli çikolata, pasta ve tatlı elde etmek için sadece ürün sunmuyoruz. Aynı zamanda Chocolate Academy kuruluşlarımızdaki şeflerimiz ile teknik, teorik ve uygulamalı eğitimler vererek, çikolata profesyonellerinin en yüksek potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı oluyor, pastacılık, dondurma, HORECA gibi ilgili tüm sektörlerin gelişimine katkıda bulunuyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin de hem gençlerimize hem de sektörümüze büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.' açıklamasında bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html