Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:23

Altınbaş Üniversitesi, ESpor Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Çağrı Erhan: "Öğrencilerimiz bize 'ESpor bizim vazgeçilmezimiz' dediler ve yaptığımız görüşmeler sonucunda bu merkezi kurmaya karar verdik" dedi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-03-2024 09:44
Altınbaş Üniversitesi, ESpor Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi

Altınbaş Üniversitesi, üniversite bünyesinde ESpor Merkezi açtı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi ESpor Merkezi'nin açılışı, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul'un gerçekleştirdiği maçla yapıldı.

İlk maçtan sonra öğrenciler arasında turnuva yapıldı. Turnuva sonunda Erhan ve İyikul, birinci ve ikinci olan takımlara ödüllerini verdi.

Turnuvada Mohammed Alzabari, Ali Yahya Dilekçi, İsmail Tuna Kaçar, Mert Boral, Osayd Jamal Irsan Walad Ali'den oluşan takım birinci olurken, Elif Karacan, Musa Akhundov, Mehmet Çandır, İsmail Haydar İmamoğlu, Memmedbağir Hüseynov ve Doğu Kaan Tünay'dan oluşan takım ikinci oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınbaş Üniversitesi Rektörü Çağrı Erhan, ESpor Merkezi'nin açılışında öğrencilerin büyük rol oynadığını vurgulayarak, 'Kent üniversitesi olmanın hem avantajlarını hem de dezavantajlarını yaşıyoruz. Bu yerleşkedeki öğrencilerimiz merkezi bir konumda oldukları için her yere yakınlar. Ancak spor imkanları sınırlı. Geçen yıldan itibaren bu konuda ciddi bir yatırım çabasına girdik. Okçuluk için bir alan, dans için bir alan oluşturduk. Öğrencilerimiz bize 'ESpor bizim vazgeçilmezimiz' dediler ve yaptığımız görüşmeler sonucunda bu merkezi kurmaya karar verdik.' ifadelerini kullandı.

- 'ESpor merkezi, üniversitemizin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı yatırımla hayata geçti'

Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Kotan Türkden de öğrencilerin bir hayalini daha gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Espor Merkezi'ndeki her şeyin, öğrencilerin isteği doğrultusunda yapıldığını anımsatan Türkden, 'Bu fikir üniversitede yaptığımız bir öğrenci çalıştayında ortaya çıktı. ESpor merkezi, üniversitemizin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı yatırımla hayata geçti.' açıklamasında bulundu.

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul ise 'Size böyle bir imkan sunan okula sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Biz oyun oynamak için internet kafeye giderdik. Şimdi geldiğimiz dünyada ESpor eğlence sektörünün bir parçası. Bugün dünyanın en büyük ligi bu ve buradaki oyuncuların yüzde 20'si de Türk oyuncular.' ifadelerini kullandı.

İyikul, ESpor Merkezi'nin bir üniversite bünyesinde açılmasının bu alan için çok önemli olduğunu belirterek, 'Oyuncuların birçoğu üniversite çağındaki öğrenciler. Bu alanda kariyer oluştururken oyun dünyasına ne kadar erken girerlerse ne kadar fazla zaman geçirme şansları olursa o kadar gelişme fırsatları olur. Üniversitenin bu alanı oyun deyip geçmemesi de bizim için çok önemli. Bugün burada olduğum için çok mutluyum gerçekten. Gülen ve mutlu yüzler gördüm.' değerlendirmesinde bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html