Invamed'den, nörovasküler müdahalede PARS kateteri ile inovatif çözüm

Invamed, nörovasküler alandaki bilgi birikimini ve teknolojik liderliğini PARS kateteri ile birleştirerek, "cerrahi pratiği değiştiren" inovatif bir çözüm sunuyor

TEKNOLOJİ - 25-12-2023 11:59

Invamed'den, nörovasküler müdahalede PARS kateteri ile inovatif çözüm

Invamed, nörovasküler alandaki bilgi birikimini ve teknolojik liderliğini PARS kateteri ile birleştirerek, 'cerrahi pratiği değiştiren' inovatif bir çözüm sunuyor.

Invamed'den yapılan açıklamaya göre, nörovasküler hastalıklar, beyin ve omurilikteki damar sistemini etkiliyor. Bu hastalıklar, arterler, venler ve kapiller gibi damar yapılarında anormallikler meydana getirirken, genellikle ciddi sağlık komplikasyonlarına neden olabiliyor.

Yapılan cerrahi müdahalelerin ise ciddi ve istenmeyen etkileri söz konusu olabiliyor. Son yıllarda minimal invaziv tekniklerden biri olan embolizasyon cerrahi (damarların tıbbi müdahale ile tıkanması) hem alternatif hem de tamamlayıcı bir tedavi aracı olarak öne çıkıyor.

Embolizasyon, belirli bölgelerdeki kanamanın durdurulması, anevrizmaların ve arteriyovenöz malformasyonların (AVM) onarılması, tümörleri besleyen damarların bloke edilmesi gibi çeşitli patolojik durumlarda kullanılıyor.

Bu amaç doğrultusunda sıvı embolik ajanlar önem kazansa da damar yapılarının genelde kompleks ve hedef bölgeye uygulanmasındaki zorluklar nedeniyle bu ajanlar görüntü rehberliğinde enjekte ediliyor. Aksi takdirde embolizanların hedef dışında kalan, istenmeyen alanı bloke etmesi söz konusu oluyor.

Invamed, nörovasküler alandaki bilgi birikimini ve teknolojik liderliğini PARS kateter ile birleştirerek cerrahi pratiği kökten değiştiriyor. Bu yenilikçi ürün, minimal invaziv müdahalelerde güvenilirlik ve etkinlik arayışında olan doktorlara öncü bir çözüm sunuyor.

Kateter, İntraserebral AVM'ler ve AV fistülleri, intraserebral anevrizmalar, intrakraniyal stenoz, iskemik inme, intraserebral trombüs ve tümör tedavilerinde kullanılıyor.

PARS kateter, cerrahi müdahalelerde yüksek düzeyde kontrol sağlayarak doktorların hassasiyetle yönlendirmelerini mümkün kılan hassas yönlendirme teknolojisine sahip.

Hekimlerin kullanımına uygun olarak tasarlanan sap, kateterin hassas kontrolünü mümkün kılarken, cerrahi prosedürlerde güvenilirliği artırdığı gibi nörovasküler cerrahide geniş bir uygulama alanına hitap ediyor.

Invamed AR-GE laboratuvarlarında geliştirilen ve üretim kampüsünde üretilen PARS kateter, nörovasküler alanda cerrahi pratiği değiştiren inovatif bir çözüm sunuyor. Yüksek kontrol, güvenilirlik ve etkinlik arayan doktorlar için PARS, nörovasküler müdahalelerde yeni bir dönemi başlatıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yapay Zekâ Destekli Projesiyle Tekne Üreticisi Sektörde Fark Yaratıyor

Yapay Zekâ Destekli Projesiyle Tekne Üreticisi Sektörde Fark Yaratıyor

22-04-2024 - TEKNOLOJİ

Yenilikçi Bir Adım: 5G Teknoloji Kampüsü Faaliyete Geçti

Yenilikçi Bir Adım: 5G Teknoloji Kampüsü Faaliyete Geçti

16-04-2024 - TEKNOLOJİ

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html