Türk turizmi büyüme planları yapmalı ve hızlıca uygulamaya başlamalı

TTYD’nin düzenlediği ve alanında Türkiye’nin en önemli organizasyonu olan Tourism Investment Forum’un da bir anlamda ilham kaynağı olan IHIF – International Hotel Investment Forum, 15-17 Nisan tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirildi

GÜNCEL - 23-04-2024 14:45

Türk turizmi büyüme planları yapmalı ve hızlıca uygulamaya başlamalı

 

TTYD’nin düzenlediği ve alanında Türkiye’nin en önemli organizasyonu olan Tourism Investment Forum’un da bir anlamda ilham kaynağı olan IHIF – International Hotel Investment Forum, 15-17 Nisan tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirildi. Turizmin bu prestijli uluslararası buluşmasında, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği de geleneksel olarak yerini aldı. TTYD Başkanı Oya Narin, IHIF’teki temaslar ve turizmin uluslararası gelişimine dair şu açıklamalarda bulundu:

“IHIF, turizmin küresel çaptaki en önemli yatırım forumlarından birisi ve her zamanki gibi TTYD olarak bu önemli küresel buluşmada yerimizi aldık. İki gün boyunca çok önemli temaslar kurduk, turizmdeki küresel ve bölgesel ölçekte gelişmeleri, trendleri yakından takip ettik. Öncelikle turizm sektörünün her şeye rağmen uluslararası ölçekte de hızlı büyümeye devam ediyor ve bu konudaki kararlılıkları ve çalışmaları dikkat çekici boyutta. Rakiplerimizin de hem Akdeniz Çanağı’nda hem de Türkiye’ye doğru büyüme arzuları net olarak görünüyor. Öte yandan turizme yönelik Suudi Arabistan ve Mısır’daki hareketlilik, IHIF’de de karşımıza çıkan ve gündemimizin önemli maddeleri arasına kaydettiğimiz bir başka detay oldu.

Yaptığımız tüm temaslar, izlenimlerimiz ve konferanstaki konuşmalar sonucunda, karşımızda çok net bir tablo oluşuyor. Dolayısıyla sektör büyüyor ve koşullardan etkilenmeyerek büyümeye de devam ediyor. Dolayısıyla Türk turizm yatırımcısı, işletmecisi buna hazırlanmalı, büyüme planları yapmalı ve hızlıca uygulamaya başlamalı. Zira ‘Türkiye olarak, turizmin uluslararası arenadaki bu yükselişinden, büyümeden hak ettiğimiz payı artık almalıyız’ diye düşünüyorum.” 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Doğal Gaz Tarifelerinde Değişiklik Yok

Doğal Gaz Tarifelerinde Değişiklik Yok

01-05-2024 - GÜNCEL

Sanatta Dayanışma: Askıda Bilet Dönemi Başlıyor

Sanatta Dayanışma: Askıda Bilet Dönemi Başlıyor

02-05-2024 - GÜNCEL

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html