Biletinial'dan tüm etkinlikler için yorum ve reyting uygulaması

Biletinial Üst Yöneticisi Ulaş Uslu, "Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, inceledikleri etkinlikle ilgili hem profesyonel eleştirmen yorumlarını hem de etkinliği daha önce deneyimlemiş seyircinin kişisel duygu ve düşüncelerini görebiliyor" dedi

GÜNCEL - 15-04-2024 14:14

Biletinial'dan tüm etkinlikler için yorum ve reyting uygulaması

Biletinial, sinema ve tiyatro severler için sinema ve tiyatro alanında gerçek kullanıcı deneyimi ile oluşturulan yorum ve reyting uygulamasını devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sinema, tiyatro, opera, konser ve spor kategorisinde ayda ortalama 5 milyon bileti seyircisi ile buluşturan Biletinial, internet adresi üzerinden satılan tüm etkinlikler için yorum ve reyting uygulaması başlattı.

Biletinial'ın yorum uygulamasında dikkati çeken bir diğer özellik de üniversitelerin tiyatro eleştirmenliği bölümlerinde lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle oluşturulan 'genç yazar' ekibi, geleceğin profesyonel tiyatro eleştirmenleri olacak genç yazarlar, oyunlar izleyip Biletinial'ın web sitesinde yorum ve analizlerini yayımlayabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biletinial Üst Yöneticisi (CEO) Ulaş Uslu, Biletinial olarak en önemli önceliklerinden birinin, kullanıcılarının web siteleri üzerinden sundukları her hizmete zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri olduğunu belirtti.

- 'Sektörümüzde bir ilke imza attık'

Hız çağında etkinliklerle ilgili bağımsız görüşlerin kültür sanat takipçileri için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini ifade eden Uslu, 'Sitemizde yorum ve reyting uygulamasını hayata geçirdik ve sektörümüzde bir ilke imza attık. Uygulamamız kapsamında, her etkinlik sonunda müşterilere SMS ile kişiye özel link gönderiyor ve katılım sağladığı etkinlikle ilgili görüşlerini bizimle paylaşmasını rica ediyoruz. Gelen yorumlar tamamen şeffaf bir şekilde sitede ve iş ortaklarının panelinde yayınlanıyor. Bu yorumlar o etkinlikle ilgili diğer kullanıcılara da bir fikir veriyor.' açıklamasında bulundu.

Uslu, uygulamanın işleyişiyle ilgili şunları kaydetti:

'Her etkinlik sonunda müşterilere SMS ile gönderdiğimiz kişiye özel link ile görüşleri soruluyor. Gelen yorumlar tamamen şeffaf bir şekilde sitede ve iş ortaklarının panelinde yayınlanıyor. Çok kısa zamanda 100 binden fazla yorum, gerçekten etkinliğe katılan izleyicilerden toplandı. Doğrulanmış seyircilerden yorum alan tek firma Biletinial. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, inceledikleri etkinlikle ilgili hem profesyonel eleştirmen yorumlarını hem de etkinliği daha önce deneyimlemiş seyircinin kişisel duygu ve düşüncelerini görebiliyor. Bu şekilde ilgilendiği film, oyun, stand up gösterisi ya da konser hakkında birebir ve bağımsız görüşleri önceden edinebiliyor.'

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İzcilerden 'Dedeciğim, Ben Geldim' Yürüyüşü Düzenlendi

İzcilerden 'Dedeciğim, Ben Geldim' Yürüyüşü Düzenlendi

29-04-2024 - GÜNCEL

Son Katılım Tarihi 20 Mayıs: En-Verim 100 Araştırması'na Son Fırsat

Son Katılım Tarihi 20 Mayıs: En-Verim 100 Araştırması'na Son Fırsat

29-04-2024 - GÜNCEL

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html