Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:20

Teknoloji tabanlı girişimcilikte Türkiye adeta destan yazıyor

Varank "Şu anda teknoloji tabanlı girişimcilikte Türkiye, özellikle gençlerin kurduğu şirketlerle adeta destan yazıyor. Geçen yıl Türk startuplar, 1,5 milyar dolar yatırım aldı. Bu senenin ilk 7 ayında yine 1,5 milyar doları yakaladık" dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-10-2022 12:22
Teknoloji tabanlı girişimcilikte Türkiye adeta destan yazıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir'de bir otelde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, Bartın'da hayatını kaybeden maden işçilerine Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Türkiye'yi dünyanın üretim üssü haline getireceklerini vurgulayan Varank, dünya medyasında Türkiye'nin ürettiği savunma sanayisi ürünleriyle ilgili haberlerin yer aldığına dikkati çekti.

Bakan Varank, Bayraktar, Gökbey Helikopteri, TCG Anadolu gemisi, ATAK Helikopteri ile savunma sanayisinin dünyada gündemi tayin ettiğini ifade etti.

Milli teknoloji hamlesinin toplumsallaşmasıyla Türkiye'nin geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyeceğini anlatan Varank, kararlı politikalar neticesinde ülkenin her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığına işaret etti.

"Ne söz verdiysek yerine getirdik"

Varank, hükümet olarak ulaşımdan turizme, enerjiye kadar birçok alanda devasa yatırımlara imza attıklarını belirterek, "Ülkemizi şehir hastaneleriyle, barajlarla, duble yollarla, otoyollarla, havalimanlarıyla donattık. Elhamdülillah milletimize ne söz verdiysek de bunu yerine getirdik. Vatandaşın zaten aklında şu anda 'Acaba bu iktidar bunu yapabilir mi? Yapamaz mı?' diye bir soru yok. İşte konut projesini ilan ediyoruz. Kimse 'bu iktidar bunu yapamaz' demiyor. 'Acaba ne zaman yapabilirler? Ben de başvurup bu konutlardan alabilir miyim?' Millet bunu sorguluyor. Demek ki biz bu güveni tesis edebilmişiz. Ne söz verdiysek yerine getirdik." diye konuştu.

Bakan Varank, çığır açıcı teknolojilerde de farklarını ortaya koyacaklarını, uçan arabalarda, yenilenebilir enerjide, yapay zekada, biyoteknolojide, uzayda artık gündemi takip eden değil, gündemi tayin eden bir Türkiye'nin yer alacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine değinen Varank, kendisine neden gittiği sorulduğunda, "Oradaki teknolojik gelişmeleri takip edeceğim. Trendleri takip edeceğim." dediğini aktardı.

Varank, Kılıçdaroğlu'nun teknoloji görmek istiyorsa dünyada trendler nereye gidiyor görmek istiyorsa Türkiye'deki teknoparkları gezebileceğini söyledi.

AA

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html