Haber Sitesi
HV
05 MAYIS Pazar 12:09

İlk kez yapılan Kayseri tanıtım günleri Festivali beğenildi

8 11 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen Kayseri tanıtım günlerinin açılışında birçok yöresel firma stantlarda yerini aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2023 15:16
İlk kez yapılan Kayseri tanıtım günleri Festivali beğenildi

Kayseri'nin yöresel lezzetleri; Pastırma, sucuk, mantı, Gilaburu gibi ürünler stantlarda yerini aldı. 4 gün süren Kayseri tanıtım günleri Festivali’nin açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet, Sadık Tunç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcısı Serdar Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi sivil toplum kuruluşları komisyon Başkanı Orhan Çakır, Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu. KAYFED başkanı ve TÜMKAYDER Başkanı Muhammed Ali Temel, İstanbul, Kayseri Derneği. İSTKAYDER Kurucu başkanı Fikret Şahin, İlçe belediye başkanları, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

KAYSERİ 5 BİN YILDIR TİCARETİN YAPILDIĞI BİR ŞEHİR

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç: “Kayseri aslında tanıtılmaya çok ihtiyacı yok gibi görünse de biliyoruz ki, 5000 yıldır ticaretin yapıldığı bir şehir ve çok şükür iç Anadolu gibi aslında coğrafi olarak pek çok dezavantajı bünyesinde bulundurmasına rağmen, Sanayide ve pek çok alanda ekonomi ile ilgili ülkemizin 100 akı olan bir şehir. Biz sanayide de hep ileriye bakıyoruz, örnek olmaya devam ediyoruz. Bizim başka değerlerimiz de var. Bu değerlerimizin de İstanbul metropolüne daha iyi tanıtılması gerektiğine inanıyoruz. Biliyorsunuz, Erciyes dağımız var. Herkes daha olarak bilir ama? Artık günümüzde ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelmeye başladı.

İlçelerimizde şehir merkezimizde 5- 6 bin yıllık tarihinin sonucu olarak pek çok tarihi eserimiz, kültürel değerlerimiz, pek çok turistik değerimiz var ve bunların tanıtılmaya ihtiyacı var. Bu anlamda da İstanbul’da ilk defa federasyonumuzun öncülüğünde düzenlenmiş olan böyle bir etkinliği, şehrimizin özellikle turizmin mutfağının tanıtılması anlamında büyük bir katkı olacağına ve bir başlangıç olacağına İnancımız var. İnşallah emeklerimizin sonucunu alırız. Güzel bir tanıtım olur, diye umut ediyoruz. Buradaki stantların hazırlanması ve tanıtım günlerinde ev sahipliğinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de ayrıca şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

BİZİM KAYSERİLİLER NEREDE DİYORDUK

Görev icabı birçok vilayetin bu tarzdaki etkinliklere katıldığını söyleyen İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Her zaman aklıma geliyordu. Bizim Kayserililer nerede diye. Kayseri'nin tanıtım bakımından nasıl olsa dünya ölçeğinde. Ülke ölçeğinde bilinen bir vilayettir. ‘İstanbul’da ayrıca tanıtma lüzumu yok’ diye düşünülmüş olabilir. Ancak Kayseri’nin sanayi alanında, Ticaret alanında ve ülkemizin gelişmesine sağladığı büyük katkılar bakımından İstanbul’da da sunumunun ve tanıtımını faydalı gören değerli dernek başkanlarımız böyle bir faaliyete geçtiler. Bu süreçte değerli dernek başkanlarımıza, bu faaliyete gerekli katkıyı sağlayan Kayseri valiliğimize, Kayseri Büyükşehir Belediyemize, Kaymakamlıklarımıza, İlçe belediye başkanlarımıza ve İstanbul’da bu güzel yeri tahsis eden, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir faaliyet oldu. Burada İstanbullular Kayserimizin değerlerini yakından tanımak için bakımından buraya gelecekler. Görecekler, alışveriş yapacaklar. Kayserimizin güzellikleri İstanbul’da da sergilenmiş olacak şeklinde konuştu.

 

BİRLİK BERABERLİK VURGUSUNU HER ZAMAN SİZLERLE YAŞAYACAĞIZ

 

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk: “Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizin yanı sıra bütün etkinliklerimizi sivil toplum örgütlerinin de talepleri doğrultusunda düzenlemeye gayret ediyoruz. Burada Kayseri ilimizi tanıtmak anlamında hemşerilerimizle. gönüldaşlarımızla birlikte olmak adına, bütün Kayseri Büyükşehir belediyemiz ve 16 ilçe belediyemizle birlikte valiliğimiz ve kaymakamlıklarımızla beraber stantlarımızı açtık. Burada birlik beraberlik vurgusunu her zaman sizlerle yaşayacağız diye konuştu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Sivil Toplum Kuruluşları komisyon Başkanı Orhan Çakır da:” Bugün itibariyle Kayserililer ile beraberiz aynı zamanda Maltepe Kültür Alanımızda da Bingöllüler ile ilgili bir açılış yapılıyor. STK’ lar bizim için çok önemli. STK’ ların, kurumların birbiriyle bağını devletle Kamu kurumlarıyla vatandaşlarının sorunlarıyla ilgili problemleri çözmek adına vatandaşlarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını iletme anlamında bizler için çok önem taşıyorlar. Dolayısıyla İstanbul’da yaşayan, 81 ilimizin bütün temsilcilerinin senede bir defa da olsa Bir araya gelmesi adına bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak bu destekleri veriyoruz. İçeride 36 tane standımız var. Standartlarımızın tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir bedel alınmaksızın federasyonlarımıza, derneklerimize katkıda bulunmak Hem de burada yaşayan Kayserili vatandaşlarımızın dayanışması, kaynaşması birlikteliklerinin, Beraberliklerinin gelişmesi için bizler de destek vermeye çalışıyoruz ”diye kaydetti.

 

KAYSERİ'Yİ TANITMAK İÇİN BİR ARADAYIZ

 

Kayseri sivil toplum kuruluşları federasyonu başkanı ve TÜMKAYDER Genel Başkanı Muhammed Ali Temel” Şehri Kayserimizin tarihini, kültürünü, turizmini, yöresel lezzetlerini, mantısını, sucuğunu, Pastırmasını, birbirinden kıymetli değerlerini tanıtmak amacıyla buradayız. Dünyanın en güzel şehri İstanbul’da, Türkiye’nin en güzel şehri Kayseri’yi tanıtmak için bir aradayız. İnşallah bu birlik ve beraberlik öğrencilerimize burs iyi günde kötü günde dayanışma olarak dönecektir” İfadelerini kullandı.

 

BURADA KÜÇÜK BİR KAYSERİ OLUŞTURDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

 

İstanbul Kayseri Derneği İSTKAYDER kurucu başkanı Fikret Şahin ise şunları söyledi:”2011 yılında İstanbul’daki Kayserilileri bir araya getirmek amacıyla derneğimizi kurduk. En büyük yaptığımız hizmet, öğrenci bursları ve zorda kalan hemşerilerimize yardım etmek. Bunu nasıl geliştirebiliriz diye düşündüğümüzde. Kayserililerin bir araya gelmekte sıkıntılar yaşadığını gördük. Uzun zamandır bunun çalışmasını yapıyorduk. Ama sağ olsun Büyükşehir Belediye başkanımızın da desteğiyle. Bu sene Yenikapı’da Kayseri günlerini düzenlemek için müracaat ettik. İyi bir tarih aldığımızı düşünüyorum bize neden aralık ayı diye soruyorlar. Çünkü bizim pastırmanın sezonu daha yeni başlıyor. Öncelikle Kayseri Valimizin Kayseri Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 16 ilçe belediyemiz burada. Yani 16 ilçenin bütün yöresel figürleri de burada her stant kendi içinde ayrı bir güzelliği var. Gelen hemşerilerimizin memleket hasretini giderecek Kayseri'yi tanımayan insanların da Kayseri'yi görebileceği küçük bir Kayseri oluşturduğumuzu düşünüyoruz inşallah bunda da başarılı olduk” dedi.

 


 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html