Haber Sitesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 04:05

Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi arıcıları buluşturdu

Apimondia Başkanı Jeff Pettis, "Arı ürünlerinin tüm dünyada bilinirliğinin ve kullanımının artırılması için bizler, arıcılar ve üreticiler olarak çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-09-2022 16:29
Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi arıcıları buluşturdu

Apimondia-Dünya Arıcılık Kongresi, bu yıl da arıcılar, bilim insanları, üreticiler, arılara gönül vermiş kişiler ve STK’ları bir araya getiriyor.

Güvenilir Ürün Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, 47. Apimondia–Dünya Arıcılık Kongresi, bu yıl da arıcılar, bilim insanları, üreticiler, arılara gönül vermiş kişiler ve STK’ları buluşturuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Apimondia Başkanı Jeff Pettis, kongreyi İstanbul’da gerçekleştiriyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, 'Arı ürünlerinin tüm dünyada bilinirliğinin ve kullanımının artırılması için bizler, arıcılar ve üreticiler olarak çalışmalarımıza devam etmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Başkanı Ziya Şahin ise ülkemizde 12 bin civarı bitki taksonu bulunduğunu vurgulayarak, 'Bu bitkilerin 3 bin 640’ı ise Türkiye'ye endemiktir. Bu sayede de Anadolu coğrafyasından elde edilen arı ürünlerinin kalitesi çok daha yüksektir ve diğer coğrafyalarda üretilen ürünlere göre en az 3 kat daha yüksek biyolojik aktivite göstermektedir.

Burada Sayın Apimondia Başkanı Jeff Pettis’ten bir ricada bulunmak istiyorum. Bu kadar zengin içeriğe sahip olan Anadolu arı ürünleri ile projeler geliştirmeli ve FAO’nun (Gıda ve Tarım Örgütü) önüne çıkmalıyız.' şeklinde konuştu.

Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı da kongrede bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

'Alanında uzman bilim insanlarının 200 farklı sunum gerçekleştireceği bu kongrede ben de bilimsel programda da yer alıyor olacağım. İlk olarak; Pediatrik onkoloji hastalarında propolis ile ağız bakımı oral mukozit gelişimini etkiler mi, ikinci olarak; Üretilen Ballarda Isıl İşlemin İnvertaz, Diastaz ve HMF (Hidroksimetilfurfural) Üzerine Etkisi.

Son olarak; Bal arısı (Apis mellifera L.) zehiri ve arı ürünleri ile zenginleştirilmiş krem formülasyonlarının geliştirilmesi adlı 3 farklı bilimsel sunum gerçekleştireceğim.'

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html