UYUYAN ŞEHİR PENDİK’İ CANLI BİR İLÇE YAPACAĞIZ

CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı: Pendik, son 30 yıldır aynı zihniyetle yönetiliyor. Yanlış projelerle sorun yumağı haline gelen ilçe uyuyan şehre dönüştü. Pendik’in sorunlarını biliyor ve çözümü için geliyoruz

SİYASET - 12-02-2024 10:46

UYUYAN ŞEHİR PENDİK’İ  CANLI BİR İLÇE YAPACAĞIZ

CHP #Pendik Belediye Başkan adayı Mali Müşavir Tarık Balyalı, üç kuşaktır Pendikli olduklarını söyledi. 750 bin nüfusu ile Türkiye’nin 70 ilinden daha büyük insan yoğunluğuna sahip olan ilçenin bugün hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Balyalı adaylık gerekçesini ve önceliklerini şöyle anlattı: “İstanbul’un en büyük 3. İlçesi. 9 km sahil şeridi, limanı, marinası, havalimanı olan bir şehir. 36 mahallesi var. Tarım ve hayvancılığın yoğun şekilde yapılacağı alana sahip. Türkiye’nin her yerinden, Kafkaslardan ve Balkanlardan gelen insanlarımız burada oturuyor, kültürel zenginliği var. Marmaray kazıları sırasında bulunan tarihi eserlerin benzerleri buradan çıktı  bu da gösteriyor ki Pendik çok eski bir yerleşim merkezi. E5-TEM, Kuzey Marmara otoyolunun geçtiği, çevresinde OSB’lerin bulunduğu bir ilçe. Bu kadar değeri bir arada barındırmasına karşın 30 yıldır aynı zihniyetle yönetilen Pendik, bir Beşiktaş, Maltepe, Kartal olamadı. 

SOSYAL HAYAT YOK

Pendik’te herkes sabah evden çıkıp işine gidiyor, akşam evine geri dönüyor. İnsanlar dışarı çıkmak istediklerinde Kartal, Maltepe ya da Tuzla’ya gidiyor. Pendik otel durumuna geldi sosyal hayat yok. 30 yıldır sorunları çözülmedi. Elindeki potansiyelle İstanbul’un en önemli ilçelerinden bir tanesi olabilecekken uyuyan bir şehir olması beni üzüyor. İnsanların burada kalmasını sağlayabilecek etkinlikleri fuarlara ve merkezlere ihtiyaç var, bunların hiç biri Pendik’te yok. Kültür sanat faaliyetleri ne yazık ki ideolojik kapsamlı yapılıyor. Kültürel faaliyetleri çeşitlendirerek Pendiklilerin ulaşabileceği bir vizyon ortaya koymaya çalışıyoruz.

AKŞAM 8’DEN SONRA HER YER KAPALI

Esnafı dolaşıyorum yılbaşından beri ekonomik durgunluk olduğunu herkes söylüyor.  Asgari ücrete zam geldi ama vatandaş zamlı maaşını alamadan yeni gelen zamlarla pul oldu. Pendik sabah 10.00’dan önce insanların dükkanını açmadığı akşam 20.00’den sonra dükkanların kapandığı şehir haline geldi. Pendik’in çevresi yoğun sanayi gruplarıyla çevrili. Tuzla ve Gebze başta olmak üzere OSB’ler var Buralarda çalışanların büyük çoğunluğu Pendik’ten gidiyor.  Pendik’e sanayiciler ara eleman konusunda sıkıntı yaşıyor. Burada oturan insanlarımıza iş garantili sertifikalı meslek edindirme kursları açacağız. İş arayan ile işçi arayan sanayiciyi buluşturacağız.

BİNALARIMIZ ÇOK YAŞLI

Pendik’in çözüm bekleyen sorunlarının başında depreme karşı yaşam güvenliği için kentsel dönüşüm en başta geliyor. Şehir çok yaşlandı. Merkez, Dolayoba gibi yerlerde bina ortalama yaşı 40’ları geçti. Yaşam alanlarının bu kadar yaşlandığı yerde ne yazık ki hayat da durgunlaşıyor. Pendik merkezde artık insanlar yaşamıyor iş yerleri var eski evler işyeri olmuş durumda. Buralarda gerçekten sağlıklı yerinde kentsel dönüşüm yapılırsa şehir canlanacaktır. Pendik ve etrafı çok sayıda AVM ile dolu. Eskiden Pendik’in çarşısı Kadıköy’den sonra en büyük çarşıydı. İnsanlar her yerden buraya gelirlerdi. Pendik belediyesinin buradan çıkması, kamu kurumlarının merkezden uzaklaşması çevredeki AVM’ler Pendik Merkez ve esnafın gelişimini durdurdu.

İDEOLOJİK ZİHNİYET PENDİK’E ZARAR VERİYOR

Pendik ne yazık ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinden son beş yılda yararlanamadı. Pendik Belediye Başkanı büyükşehir belediyesini yok saydı, İBB ile ilişki kurmamayı tercih etti. İBB Başkanı en az 20 kere Pendik’i ziyaret etti ama hiçbirinde Pendik Belediye Başkanını onun yanında göremedik. Bunun da tek sebebi partizanlık. Bu yanlış anlayış devam etiği sürece Pendik kaybedecek. Pendik’e yatırım gelmesini istemeyen bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız.

GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ

E5’in üstünde kadınlar, gençler ve çocuklar için hayat çok daha zor çok. Buralarda. Çocukların, gençlerin kaliteli zaman geçireceği alan sıkıntısı var. Kadınların sosyalleşebilecekleri alanlarla ilgili sorun var. Özellikle engelli çocuğu olan annelerin yaşamları gerçekten zor onlara ilişkin projelerimiz var. Temelde kadınlarımızı ekonomik ve sosyal hayata gençlerimizi daha iyi bir eğitime ve sosyal hayata katılabilmeleri için de bölgelerimize uygun projeler üretiyoruz. Pendik’in sorunları çözümsüz değil bunları çözecek bilgi ve tecrübeye sahibiz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın Irak Ziyareti: 13 Yıl Sonra Yeniden Diplomatik Adım

Erdoğan'ın Irak Ziyareti: 13 Yıl Sonra Yeniden Diplomatik Adım

22-04-2024 - SİYASET

Kadın başkanlarla neler değişecek?

Kadın başkanlarla neler değişecek?

05-04-2024 - SİYASET

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html