Üretim, Yönetim Ve Satış Üçü Bir Arada Avm: İstmall

BİOS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Aytekin, Haziran 2023’te tamamlanacak olan İSTMALL AVM’nin üretim, yönetim ve mağazalarıyla Türkiye’de ilk kez üçlü yapıyı bir arada sunacağını söyledi. Aytekin, “İSMTALL, tüketim değil üretim AVM’si” dedi

GÜNCEL - 04-10-2022 12:09

Üretim, Yönetim Ve Satış Üçü Bir Arada Avm: İstmall

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla süren İSTMALL AVM’nin İketilli OSB’ye farklı bir anlayış getireceğini söyleyen BİOS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Aytekin, Yeni Esnaf Gazetesine konuştu. Proje ile ilgili bürokratik işlemlerin uzun sürdüğünü anlatan Aytekin, İSTMALL AVM’nin birçok yönüyle Türkiye’nin ilki olduğunu ifade etti.

İLK KAZMA MART 2021’DE VURULDU

“BİOS yapı olarak Aralık 2020’de inşaat için ruhsatı aldık. Şantiye kurulumu, saha temizliği ve çevre güvenliği çalışmalarını tamamladıktan sonra ilk kazmayı Mart 2021’de vurduk. Sonrasında hızlı bir çalışma başlattık. Yaklaşık 16 aydır İSTMALL’da gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Biz inşaata başlarken paydaşlarımıza söz konusu alanların Haziran 2023’te teslim edileceğini söyledik. Şu ana kadar geldiğimiz noktada inşaatın yüzde 71’ini tamamladık.

BAĞIMSIZ BÖLÜMLER FİRMALARA ÖZGÜ OLACAK

Dışarıdan bakıldığında insanlar ‘sadece kaba inşaatı tamamlanmış’ diye düşünebilir. Ancak biz projenin başlangıcında paydaşlarımıza şunu söyledik; ‘Ortak alanların hepsini biz yapıyoruz, cepheyi biz yapıyoruz, dükkanların cam, zeminin bir kısmını biz yapıyoruz. Elektrik suyu bağımsız bölümlerin kapılarına kadar getirip sonrasını hak sahibine bırakıyoruz. Burada  her iş yeri kendi dekorasyonunu istediği gibi yapabilsin istiyoruz.

ÖZ SERMAYEMİZLE BAŞLADIK

İSTMALL’a başlarken bir tane dahi bağımsız bölümü satmasak bile burayı insanları teslim edebilecek sermaye yapısıyla işe başladık. Bizim en büyük önceliğimiz buydu. Bu süreçte ülkemizde tüm inşaat girdilerinde büyük artış yaşandı ancak biz projeye başlamadan önce inşaat malzemelerinin yüzde 75’ini almıştık. Bu nedenle inşaat maliyetlerindeki artışları paydaşlarımıza yansıtmama kararı aldık.

NESİLLER BOYU KALACAK ESER

İşadamının, işçinin, memurun herkes gayrimenkul almak ister. Çünkü gayrimenkul aynı zamanda değeri sürekli artan bir şatırım aracıdır. Gayrimenkulün bir diğer özelliği yüz yıllar sonra bugüne dair ipucu vermesidir. Bugün İstanbul’a, Ege’ye turistler niye geliyor asırlar önce yapılmış yapı kalıntılarını görmek için. Efes, Aspendos gibi yerler o günün AVM’leridir. Bugün bir evin ömrü 50-100 yıldır ancak İSTMALL gibi yapmış olduğumuz devasa eserlerin kalıntıları nesiller sonra da kalacaktır. Gayrimenkul yatırımcısı, inandığı ve namzet olacak nesillere ışık olacak projelerde kendisine o günkü şartlarla bir daha bulma olasılığı olmayan yer arar işte İSTMALL  bu ihtiyaca da cevap verecek şekilde tasarlandı.

YATIRIMCI İÇİN TEKRARI YOK

Konutta ilk on konutu almasanız 100. Konutu alırsınız ama burada her eser bir tane. İstmall’da yatırımcıya uygun olan mağazaların yüzde 95’i satıldı. İSTMALL’a yatırımcı dışında sanayici ilgi gösteriyor. Bunun iki nedeni var, bir bulunduğu yerde mal sahibi ile yaşadığı anlaşmazlık, ikincisi üretim alanının küçük gelmesi. Ancak sanayici şunu da istiyor üretim bandının sekteye uğramaması onun için çok önemli. Buraya taşındığı gün üretime devam edebilecek. Bu nedenle proje bittiğinde alacak. Proje tamamlandığında insanların alım gücü daralsa da, enflasyon yukarı seyretse de hemen satılacağını ümit ediyorum. Bu tip bir proje İkitelli bölgesinde şu şartlarda zor gözüküyor.

HER İHTİYACA CEVAP VERECEK ALANLAR

200 metreden 2500 metreye kadar değişen büyüklüklerde sanayi imalatı üretim ve depolama alanları inşa ettik. Bin araçlık kapalı otopark, her iş yerine TIR’ın girebildiği 55 bin metrekare kapalı alana sahip dükkanlar söz konusu. İSTMALL’ı benzerlerinden ayıran en büyük özellik; üretim burada yapılacak, yönetim burada yapılacak ve yine burada mağazalarda satış yapılacak. Biz istiyoruz ki sanayicimiz burada üretsin, sevk ve idare etsin, satışını yapsın. Bizi diğer sanayi sitelerinden ayıran en büyük fark bu. Biz üçünü bir arda koyduk. O yüzden diyoruz ki İSTMALL tüketim değil üretim AVM’sidir. Bütün yatırımcıları misliyle kazanmak üzere projemize bekliyoruz.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Trendyol, İş Ortağıyla Bursa'da İftar Programında Buluştu

Trendyol, İş Ortağıyla Bursa'da İftar Programında Buluştu

28-03-2024 - GÜNCEL

Bitki Koruma Sektöründe KEP (Kimyasal Etkinlik Profili) Dönemi Başladı

Bitki Koruma Sektöründe KEP (Kimyasal Etkinlik Profili) Dönemi Başladı

28-03-2024 - GÜNCEL

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html