OSB'de yeni dönem! Yönetmelik değişti

Bakanlık Organize Sanayi Bölgeleri'yle ilgili dikkat çeken bir yönetmeliğe imza attı. Yönetmelikle OSB’lerde yer alan parsellerin gerçek veya tüzel kişilere tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin usul ve esaslar değiştirildi.

GÜNCEL - 13-04-2024 16:13

OSB'de yeni dönem! Yönetmelik değişti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yeni düzenlemesine göre, mevzuata uygun olarak yatırım yapan katılımcıların, 10 ile 50 kişi arasında istihdam sağlaması gerekiyor.
Tahsisten yararlanmak isteyenler, üç ay üretim yapmaları koşuluyla OSB’den parselin tapusunun kendisine devrini isteyebilecek. Bedelsiz tahsis edilen parselde üretime geçilmeden tapu talep edilmesi halinde ise yapı kullanma izin belgesinin alınmış olması şartıyla, tapu kütüğünün beyanlar hanesine devir işlemi sırasında şerh konulacak. Taşınmaz için tapuya konulacak şerhte, devralan gerçek veya tüzel kişilerin, devirindeki amaç ve koşullara uymak zorunda oldukları ifade edilecek.

Tapuya konulacak şerh kaldırılmadığı sürece de taşınmaz hiçbir şekilde başkalarına devri yapılamayacak. Tahsis edilen tapu ipotek işlemlerinde kullanılamaycak ve teminat verilmeyecek. İflas ve konkordato ile diğer ayni ve şahsi haklara da konu edilemeyecek. OSB tarafından yapılan denetim sonucunda şartlara uyulduğunun anlaşılması halinde, ilgili OSB’nin talebi üzerine ve bakanlığın izni ile OSB tarafından tapu kayıtlarından şerh kaldırılacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İzcilerden 'Dedeciğim, Ben Geldim' Yürüyüşü Düzenlendi

İzcilerden 'Dedeciğim, Ben Geldim' Yürüyüşü Düzenlendi

29-04-2024 - GÜNCEL

Son Katılım Tarihi 20 Mayıs: En-Verim 100 Araştırması'na Son Fırsat

Son Katılım Tarihi 20 Mayıs: En-Verim 100 Araştırması'na Son Fırsat

29-04-2024 - GÜNCEL

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html