MERTER semt olmanın ötesinde Ekonomik bir değerdir

MESİAD Başkanı Ekrem Kap, Merter’de ikinci jenerasyonla başlayan vizyoner bakış açısının değişim, dönüşüm ve büyümeyi beraberinde getirdiğini söyledi. Kap, “Merter bugün bir semt olmanın çok ötesinde bir ekonomik değer haline geldi”  dedi

GÜNCEL - 04-10-2022 12:28

MERTER semt olmanın ötesinde  Ekonomik bir değerdir

 

 

Merter Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) organize ettiği Merter Moda 2022 günlerinin bu yıl 4 üncüsü gerçekleşti. Etkinliğin açılışına TİM başkanı Mustafa Gültepe, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan MESİAD Başkanı Ekrem Kap, pandemi nedeniyle verilen zorunlu aradan sonra tekrar sektör temsilcileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜMLE BÜYÜDÜK

Merter’in uzun yıllar değişim ve dönüşüm yaşadığını, değişirken büyüdüğünü ifade eden Kap şöyle konuştu: “Merter artık ülke ekonomisine ve ihracatına ciddi katkı sağlayacak bilgi deneyim, altyapı ve insan sermayesine sahiptir. Dünyada örneği çok görülmeyen bir lokasyonda İstanbul’un tüm ulaşım arterlerinin içindedir.

VİZYONER BAKIŞ HAKİM

Merter’de işletmelerde iletişime açık, vizyoner ikinci jenerasyonlar işinin başına geçmeye başlamış ve böylece dünyanın dört bir yanına ulaşılmıştır. Bu yüzden sizlerle bir araya gelmek çok değerli. 3 trilyon doların üzerindeki dünya tekstil piyasasının içerisinde gideceğimiz çok yol var; Ahilik kültürü ışığında yan komşularımızla yarışma halinde değil, barışmak ve birlik beraberlik içinde olmamız gerekir.  Çünkü hedefimiz bütün dünya tekstil pastasından daha çok pay almaktır.

SORUMLULUKLARIMIZI BİLİYORUZ

MESİAD olarak, sektör adına sorumluluklarımızın farkındayız Biz icra makamı değiliz ancak üyelerimizin sorunlarını çözümü için muhataplarına ulaştırmak gibi bir görevimizin olduğunu da biliyoruz. Bunu 15 yıldır yönetici olarak, son dönemde de MESİAD Başkanı sıfatıyla yaptığımızı söylemek isterim. Bundan sonra da sorunların çözümü noktasında gönüllülük esasıyla çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bizim İşimiz Merter, Gücümüz MESİAD, sorunun çözümü de yine MESİAD çatısı altında aranacaktır. 

İHRACAT ŞAMPİYONLARI

Türkiye İhracat Meclisi’mizin; “İstanbul tasarım yönetim, Anadolu üretim merkezi” diye mottosu vardı. İşte Merter bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Bugün Merter, yönetim ofisleri ve showroomları ile ışıl parlıyor üretimi de Anadolu ve tüm dünyada gerçekleştiriyor. Merter aynı zamanda bünyesinde ülkemize malolmuş firmaları, ihracat şampiyonalarını barındırıyor. Biz MESİAD olarak ‘Tasarım, üretim, istihdam, ihracat eşittir Merter’ diye hep söyledik. Çünkü Merter bir semt olmanın çok ötesinde bir ekonomik değer.”

İki gün süren etkinlikte, yeni sezon ürünleri mankenler eşliğinde sunuldu. İvana Sert’in sunuculuğunu üstlendiği Merter Moda Günleri’nde yarışmada dereceye giren genç tasarımcılara da ödülleri verildi. Defilelerin sonunda Simge Sağın konseri ile  Merter moda2022 günleri sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gıda ve Tarım Sektöründe Kadın Girişimciler Aranıyor

Gıda ve Tarım Sektöründe Kadın Girişimciler Aranıyor

18-04-2024 - GÜNCEL

TRSM Hastaları Yeteneklerini Sergiledi

TRSM Hastaları Yeteneklerini Sergiledi

18-04-2024 - GÜNCEL

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html