MEB ve ÖSYM, Soru Havuzları İçin Ortak Çalışma Yürütüyor

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezî sınavına yönelik yayımlanan örnek soruların içeriğine ve YKS kapsamına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM - 20-02-2024 11:44

MEB ve ÖSYM, Soru Havuzları İçin Ortak Çalışma Yürütüyor

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre LGS merkezî sınavının 2 Haziran 2024'te yapılacağını hatırlatan Bülbül, sınava hazırlanan öğrencilere kılavuzluk etmesi amacıyla Bakanlıkça örnek sorular hazırlandığını kaydetti. Soruları hazırlarken kullanılan en önemli kaynağın ders kitapları olduğunu vurgulayan Bülbül, yayımlanan örnek sorularla birlikte bunların ders kitaplarındaki karşılıkları olan benzer soru ve etkinlik örneklerini de paylaştıklarını ifade etti.

Bülbül, eğitim öğretim sürecinin asıl amacının öğrenciyi hayata hazırlamak olduğunu belirterek, ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin de bu doğrultuda düşünülmesi gerektiğine vurgu yaptı. LGS ve YKS gibi sınavlarda öğrencinin öğrenme çıktıları belirlenirken eğitim öğretim faaliyetlerinin ana kaynağı olan ders kitaplarının kullanıldığını dile getiren Bülbül, "Öğrencilere, sınavlara hazırlık noktasında yardımcı kaynak tavsiye edilmemesi gerektiğinin ifade edilmesindeki temel unsur budur. Ders kitapları, öğrencinin gerçek hayatla bağ kurmasını sağlarken içerikte yer alan etkinlik ve örneklerle öğrencilerin konuları derinlemesine anlamalarını ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirmelerini desteklemektedir" dedi. 

Öte yandan Bülbül, her yıl olduğu gibi bu yıl da liselerde tüm sınıf kademelerindeki kazanımların ve ders kitaplarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca ÖSYM'ye gönderildiğini kaydetti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeni Müfredat Geçici Olarak Durduruluyor

Yeni Müfredat Geçici Olarak Durduruluyor

26-04-2024 - EĞİTİM

Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı

Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı

18-04-2024 - EĞİTİM

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html