İstanbul’da İlin Ahisi Mustafa Nuhoğlu

35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul’da İlin Ahisi seçilen Mustafa Nuhoğlu’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz tarafından kaftan giydirilerek şed kuşandırıldı. İlin Kalfası Mertcan Doğan ve İlin Çırağı Azra Ayral’a da berat takdim edildi.

GÜNCEL - 04-10-2022 12:17

İstanbul’da İlin Ahisi Mustafa Nuhoğlu

Esnaf teşkilatlarının kurucusu Ahi Evran’ın doğumunun 851. Yıl dönümü dolayısıyla bu yıl 12- 18 Eylül tarihlerinde kutlanacak Ahilik Haftası etkinlikleri İstanbul’da başladı. İstanbul Valiliği’nde gerçekleşen törende konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ahiliğin tarihin en eski, en muteber meslek örgütlerinden biri olduğunu belirterek, Anadolu’nun yurt edinmesinde Ahiliğin büyük rolü olduğunu söyledi. Yerlikaya,” Manevi olgunluğun, kardeşliğin, güzel ahlâkın, birlik ve beraberliğin sembolüdür Ahilik. Esnaflık geleneğimizdir.” dedi.

“AHİLİK BİZLERE YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR”

Birlik Başkanı Faik Yılmaz, “Bu sene 35’incisini kutladığımız Ahilik Haftası’nın esnaf camiasına ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Meslek hayatı boyunca Ahilik ilkelerine sımsıkı sarılmış, İlin Ahisi olma onuruna erişen Mustafa Nuhoğlu’na, Ahi kaftanı giydirip, şed kuşanma törenini gerçekleştireceğiz. Şimdiden kendisini tebrik ediyorum. Ahi Evran’dan bugüne kadar yaşamış bütün ahi dostlarını, pirlerimizi, el vererek bizleri çıraklıktan ustalığa yükselten bütün ahi büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hayatta olan, ışığı ile bizi aydınlatmaya devam eden ahi büyüklerimize Rabbimden sağlıklı, güzel bir ömür diliyorum.” dedi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BTM girişimi Almanya’dan yatırım aldı

BTM girişimi Almanya’dan yatırım aldı

19-04-2024 - GÜNCEL

Büyükşehir, Kovan ve Makine Teçhizat Desteğine Devam Ediyor

Büyükşehir, Kovan ve Makine Teçhizat Desteğine Devam Ediyor

18-04-2024 - GÜNCEL

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html