Başkan Ecevit Keleş sucu itiraf etmek sizi kurtarmaz istifa edin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ile İl Başkanı Yunus Tever’in kentsel dönüşüm ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Uncuoğlu ve Tever’in suçlarını itiraf ettiğini söyleyen Başkan Keleş, “Depremle mücadele edemeyeceklerini 20 yılın sonunda gördük. Gelinen aşama sonuç ise ikisinin sızlanması oldu. Sakarya’daki kentsel dönüşüm sorununu çözmesi gerekenler ne haldeler. Suçu itiraf etmek sizi kurtarmaz vakit kaybetmeden emanet olan koltukları terk edin. “ dedi.

SİYASET - 19-12-2022 12:14

Başkan Ecevit Keleş sucu itiraf etmek sizi kurtarmaz istifa edin

CHP Sakarya İl Başkanı Haberleri">Başkanı Ecevit Keleş, AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ile İl Başkanı Yunus Tever’in Sakarya’daki kentsel dönüşümde yaşanan başarısızlıkla ilgili sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sakarya’nın depremler nedeniyle yıllardır acılar yaşadığını ve her zaman öncelik verilmesi gereken konunun kentsel dönüşüm olması gerektiğini yıllarca söylediklerini dile getiren Keleş ancak gelinen noktada 20 yıldır Sakarya’yı yönetenlerin kentsel dönüşüm ile ilgili hiçbir şey yapmadığını ifade etti.

 

VATANDAŞLAR ÇÜRÜK BİNALARA MAHKUM EDİLDİ

Sakarya’yı yönetenlerin vatandaşları çürük binalarda yaşama mahkum edildiğini söyleyen Başkan Keleş, “Daha birkaç hafta önce Düzce Gölyaka merkezli depremde bile Sakarya’da birçok bina hasar gördü. Çürük olan binalar az kalsın yine vatandaşlarımıza mezar olacaktır. 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde Sakarya’da onlarca bina yıkıldı, yüzlerce insanımıza çürük binalar mezar oldu. Acıları hala yüreğimizde dururken ve depremin üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen Sakarya’da kentsel dönüşüme dair hiçbir çalışma yapılmadı.” dedi.

 

LAF EBELİĞİNE GEREK YOK GÖREVİNİZİ YAPMADINIZ

Kentsel dönüşümle ilgili çalışma yapması gereken AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ile İl Başkanı Yunus Tever’in suçlarını itiraf ettiğini ve beceremediklerini açıkladığını ifade eden Başkan Keleş, “Al birine vur ötekine sanırsın ki bu arkadaşlar uzayda yaşıyorlar. Siz bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz. Kendinizi ne zannediyorsunuz. Biri ‘kentsel dönüşümde geç kaldık, gereğini yapamadık’ diyor. Bir diğeri ‘2000’li yılı öncesi binalar uygun değil’ diyor. Sahi siz neyin peşindesiniz. Bu sözlerin muhatabı uzun yıllar il başkanlığı yapmış ve hala daha AKP Sakarya Milletvekilliği yapmakta olan Recep Uncuoğlu diğer ise AKP İl Başkanı Yunus Tever’dir. Bu arkadaşlar alay ediyor sanırım. İcranın başında olacaksın ama üzerine düşen görevi yapmayacaksın. Aradan yılla geçecek, o eksik bu eksik şurası yanlış olmuş burası olmamış diyeceksiniz. Size düşen laf ebeliği yapmak değil, üzerinize düşen sorumluluğunu yerine getirmektir. Her ikinizin de dediği gibi görevinizi yapamadınız ve itirafta bulunuyorsunuz. Onunda gereği boş laf üretmek değil o meşgul ettiğiniz koltukları derhal terk etmektir. “ diye konuştu.

 

EMANET ALDIĞINIZ KOLTUKLARINIZI TERK EDİN

Uncuoğlu ve Tever’in  Sakarya halkını oyalamaya çalıştığını vurgulayan Keleş, “Kendinizce toplumu oyalamakla geçiştirmekle kurtulacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Derhal istifa edin size emanet edilen makamları terk edin. Makamlar sorunların çözümü için meşgul edilir, sızlanmak için değil. Sizin sızlanmanızı kimse duymak istemiyor. Çıkın sokağa bir sorun bakalım. Depremle sizin temsil ettiğiniz zihniyetin mücadele edemeyeceğini bu 20 yıl içerisinde gördük. 20 yılın sonunda ise gelinen aşama her ikinizin sızlanması oldu. Ayıptır, yazıktır sorunu çözmesi gerekenler ne haldeler. Suçu itiraf etmek sizi kurtarmaz vakit kaybetmeden emanet olan koltukları terk edin. “şeklinde konuştu.

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kadın başkanlarla neler değişecek?

Kadın başkanlarla neler değişecek?

05-04-2024 - SİYASET

Seçim Sonrası İlk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı Gerçekleşecek

Seçim Sonrası İlk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı Gerçekleşecek

02-04-2024 - SİYASET

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html