Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 06:48

Yeni çalışma yılımızda gelir getirici projelere çalışacağız

İstanbul Ayakkabı ve Yan Sanayi İşletme Kooperatifi.2022 yılı hesap yılına ait Olağan genel kurul toplantısı, Aymakoop Yeni Ticaret Merkezi teras katında yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 21:18
Yeni çalışma yılımızda gelir getirici projelere çalışacağız

Yeter çoğunluk sağlandıktan sonra Divan heyeti seçildi. Divan heyetinin başkanlığını eski yıllardan alışıldığı üzere eski başkanlardan Hakan Ataman yaptı. Oy birliğiyle seçilen Hakan Ataman.13 maddeden oluşan gündemi üyelere okudu.

Aymakoop, olağan genel kurulunda Murat Göl tek listeyle seçime girdi ve 2 yıllığına yeniden Aymakoop’un yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı.

Bakanlık yetkilisinin genel kurul işleyiş, usul ve kurallarını açıklayarak başladığı toplantıda gündem Faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti.

İş sağlığı ve iş güvenliği yasası kapsamında yapılan çalışmalar, Tamirat, tadilat ve rutin çalışmalar, Ortak alana konulan malzemelerle ilgili yapılan çalışmalar, Ortak alan, koridor aydınlatma sistemine yapılan tasarruf çalışmalar, Asansörle ilgili çalışmalar, Katı atık çalışmaları, Yeni ticaret merkezi çalışmaları, Otopark ihtiyacının giderilmesi ile ilgili çalışmalar ve benzeri hizmetler kısaca anlatıldı.

Mali durum ve muhasebeyle ilgili bilgileri, Kooperatifin muhasibi İlker Yabansu özetledi. Bilanço ve gelir gider tabloları hakkında da bilgiler veren İlker Yabansu’ dan sonra Denetim kurulu raporu okundu. Raporların okunmasından sonra, ayrı ayrı müzakerelere açıldı. Oy birliğiyle kabul edilen raporlardan sonra yeniden ibra edilen Yönetim ve Denetim kurulu.2022 yılı için görevlerini başarıyla tamamlamış oldular.

Yönetim kurulu asil üyeliklerine: Murat Göl, Yusuf Aksu, Nusret Yalçın, Ahmet Duman, Şakir Kılcı, Rıdvan Tekinalp, Ramazan Gök.

Yönetim kurulu yedek üyeliklerine Harun Korkmaz, Adem Kazancı, Cem Teköz, Mustafa Değirmenci, Hasan, Açık Tepe, Ertan Bergel, Bayram Şireci.

Tüm kurulu asil üyeliklerine: Alaaddin Kaya, Halit Dönmez.

Yedek üyeliklerine: Arda Dönertaş, Ali Demirci.

OSB Asil temsilciliğine: Murat Göl Yedek temsilciliğine: Nusret Yalçın seçildi.

Rutin ve geniş kapsamlı yapılan işleri vaktinizi almamak adına kısaca paylaşacağım. Raporlara bakarsanız orada yapılan işlerin fazlalığını göreceksiniz

Murat Göl: “Sayın divan başkanım sayın bakanlık temsilcileri TASD başkanım, AYSAD başkanım, ihracatçılar birliği yönetim kurulu üyelerimiz, çok değerli AYMAKOOP’un esnafları ve üyelerimiz genel kurulumuza hoş geldiniz.

İş güvenliği firmamız rutin kontroller yapıyorlar. Değerlendirme raporlarını bizimle paylaştılar.

Vaktinizi faaliyet raporundaki basit konularla çok almamak için biraz seçerek ilerleyeceğim fakat elinizdeki raporlara bakarsanız orada yapılan işlerin fazlalığını göreceksiniz. Yapılan işlerde bloklarımız fazla olduğu için rutin bir şekilde sayısı fazladır. Örneğin WC tamiratları dediğimiz zaman sadece bir bloktaki WC değil 23 bloktaki her katta bulunan yapılardır. Site içerisinde iş sağlığı ve iş güvenliği firmamız var. Rutin kontrollerini yaparak bu konudaki uyarıları sizlere yapıyorlar. Yıllık değerlendirme raporlarını hazırlayarak bize sunuyorlar.

Ayakkabı sektöründe kullanılan malzemelerin de geri dönüşüm fabrikalarıyla anlaşmalarını yaptık.

Bu rutin konuların dışında buradaki konteynerlerin arttırılması ve belediyeden bizim katı atıkları alması konusunda yaptığımız anlaşma ile bu sene ücretsiz olarak bize konteyner verilmesi vardır ekstra olarak: Katı atıklardan salpa, taban astarı, ayakkabı sektöründe kullanılan malzemelerin de geri dönüşüm fabrikalarıyla anlaşmalarını yaptık. Onları aldırıyoruz. Onlardan da aylık 15 bin lira gibi bir gelir elde ediyoruz kooperatife katı atık bedeli ödeyen firmalara da belediyeden çevre vergisinden para düşümlerini de yaptırıyoruz.

İkitelli OSB’de büyük bir yangın yaşadık. Bu felaketleri yaşamamak için önlem almak zorundayız.

Biliyorsunuz ortak alanlarda ciddi anlamda malzemeler bırakılıyor. Bu malzemeler yangın riski taşıyor. Olası bir felakette ciddi sıkıntı teşkil edeceğinden koridor işgali yapan firmalar uyarılarak malzemeleri kaldırmayanlara fatura kesiliyor. Malzemeler kaldırılmıyor faturalarda ödenmediği içinde biz bunda farklı bir yönteme gitmek zorunda kaldık.

İkitelli OSB’de sizlerde takip etmişsinizdir bir yangın oldu. Aşağı yukarı 3 gün yangını söndüremedik. Ben OSB’de yönetim kurulundayım. Dün Belediye başkanımızda İmamoğlu’da OSB’ye geldi bilgi almak için tamamen yanıcı, parlayıcı maddelerden kaynaklanan bir yangın, İtfaiyede giremedi ve 60 metrelik binayı kurtaramadılar. Bizim korkumuz şu: Eğer bizde de bu malzemeler sebebiyle bir şey olsa…. Sizde dersiniz ki: ‘Ya başkan keşke yakamızdan tutsaydın, daha fazla ceza kesseydin de böyle bir felaket yaşamasaydık’

Bu yüzden biz daha sıkı önlemler almak zorundayız. Zaten OSB’den de valilikten de yazılar gelecek. Kesinlikle koridorlarda malzeme istemiyorlar. Avukatlarımızda burada bununla ilgili sürekli çalışma yapıyoruz. Kiradan daha ucuz koridorda kalsın diyenler var. Bu cezaları her seferinde yüzde 50 arttırarak caydırıcılığı sağlamaya çalışıyoruz.

 

Enerji tasarrufu yapıyoruz. Geleceğe dönük güneş enerjisi projesi çalışıyoruz. Kendi enerjimizi kendimiz üretirsek buda bize avantaj sağlayacak.

Enerji tasarrufu içinde koridorlardaki elektrik aydınlatmalarımız son dönemde elektrik fiyatlarının artışından dolayı led ışıklara çevrilmesi ve sayılarının azaltılması yönünde biraz değişikliğe uğradı. Enerjiyi biraz kısıyoruz belki bazı koridorlar karanlıktır. Bazı üyelerimiz bu konuda mustariptir. Ancak fiyatların oturması ve işlerimizin de iyi olmasıyla, onları da normale çevireceğiz. Zaten bir de güneş enerjisi projemiz var. Onlar ile de ilgili tekliflerimizi alıyoruz. Kendi enerjimizi kendimiz üretirsek buda bize avantaj sağlayacak. Hatta ürettiğimizin bir katını da yasal olarak satabiliyoruz. Oradan da bir gelir elde etme imkânımız olabilir.

Asansörleri yeniledik, dijital hale getirdik. İçine kameralar koymak zorunda kaldık.

Sitemizde her zaman asansörlerimizle ilgili de sıkıntılarımız oldu. Ciddi anlamda asansörlerimiz yıprandı ve yıllar oldu 25 -30 seneyi buldu. Asansörlerin kasaları ve şaselerini yani sağlam olan yerlerini bırakıp onun dışında yer alan tüm ekipmanları değiştirip asansörleri dijital sisteme geçirdik. Hem bir enerji tasarrufu sağlandı hem de daha sağlıklı hale geldi. Ayrıca asansörlere kamerada koyduk. Çünkü bazı kişiler asansörü kurcalamaktan yakarak veya başka şeyler yaparak çok ciddi zararlar veriyorlardı ve bu zararla bizim cebimizden çıkıyordu şimdi 24 saat asansörler güvenliğimiz tarafından izleniyor. Sesli uyarı sistemi var. Zarar veren hangi işyerinde çalışıyorsa biz yetişemiyorsak o iş yerine bu zararı fatura ediyoruz. Yüzde 70 oranında da asansörlerde ki bu sıkıntılar gitti artık inşallah insanlar öğrendikçe bu konuda bitecek.

Site trafiğini rahatlatmaya ihtiyacımız var. Bunun için yönetim olarak iyi bir eylem planı hazırlayalım dedik

“Bunun dışında otoparkımız var ama hala 3 katı boş. Yollarda da araç koyacak mal indirecek bindirecek yer yok. Müşterilerimiz geliyor bazen parkta sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle çalışan sabah gelip akşam giden arkadaşlarımızı araçlarını otoparka bırakmaları yönünde uyarırsak site içinde trafikte rahatlama sağlamış oluruz” dedi. Murat Göl etraflarındaki sitelerin ücretli park uygulamasına geçtiğini, ‘Aymakoop zaten güvenli yer’ diye düşünerek arabasını bırakanlar olduğunu bu sebeple araçların Aymakoop’a geldiğini söyledi. “Tüm bu trafiği disiplinize etmek için yönetim olarak iyi bir eylem planı hazırlayalım dedik kimseyi sıkıntıya sokmadan bu konuyu çözmek için yetki alalım dedik” diye kaydeden Göl, Sitede çalışan kişilere yıllık 500 liranın üstüne çıkmayacak şekilde bir hak tanınacak, misafirlere ilk bir buçuk saat ücretsiz sonra ücretli hale getirilecek gibi benzer uygulamalar incelenerek site içi trafiğe düzen getirilmesini düşündüklerini iletti. Bu çalışma 41 oya karşı oy çokluğuyla kabul edildi.

Site güvenliği ile ilgili de çarpıcı bilgiler veren Murat Göl, güvenlik birimlerinin bildirdiği istatistikler, denetimler, bildirim ve uyarılar ile ilgili rakamları paylaştı.

Ataman: “Ana taşınmazın giderleri ile ilgili masraflar mal sahibine, işletme giderleri: kiracıya ya da kullanıcıya ait masraflar olmalı”

Aidatlar ile ilgili üyelerin görüşlerini almak isteyen divan başkanı Hakan Ataman kimse görüş bildirmeyince kendisi üye olarak söz aldı. Ataman: “Kooperatifimiz amacını tamamladıktan sonra işletme kooperatifine döndü. İşletme kooperatifi olarak artık aidatların işyerlerini kullananlardan tahsil edilmesi yani kat mülkiyeti kanununa göre ana taşınmazın giderleri ile ilgili masraflar mal sahibine, işletme giderleri: güvenlik, temizlik gibi işlerde bu yeri kullanan yani kiracıya ait masraflar oluyor. Kooperatifimizin daha iyi hizmet verebilmesi adına gelirlerimizin binalarımız, asfaltlama, asansörlerimizin yenilenmesi için kullanılmasına aidatların ise mevcut masraflarımızı karşılamak için kullanılmasını öneriyorum.

Aidatların miktarı olarak işyerleri kullananlardan alınması için en yükseği 400 en düşüğü 100 lira artı KDV gibi 5 farklı rakam önerildi. Bunlardan 4’ü oylandı. En düşük aidat ücreti genel kurul tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

11. madde kooperatifler açısından artık konuşulmaya proje üretilmeye başlanan bir konuyu. Kooperatifin bina çatılarına güneş enerji sistemi enerji depolama sistemlerinin ve araç şarj istasyonlarının kurulması ile ilgili yönetime yetki verilmesini içeriyordu.

Mutabakatla ve oy birliği ile kabul edilen rutin gündem maddeleri genel kuruldan geçtikten sonra seçime geçildi kapalı sistem oy kullanımıyla ve tek liste olarak seçime gidildi ve Murat Göl ve ekibi 2 yıllığına yeniden Aymakoop’un idaresinin başına geçti.

Genel Kurul’da oy kullandıktan sonra gazetemize konuşan Murat Göl genel kurulu değerlendirerek: “Üyelerimize teşekkür ediyoruz Sağ olsunlar davetimize icabet ederek genel kurulumuzu onurlandırdılar. Herhalde Aymakoop için yaptıklarımızdan dolayı memnunlar ki aday çıkmadı. Bu sebeple üyelerimize layık olmak için aynı şekilde görevimize devam edeceğiz inşallah. Yeni çalışma dönemimizde de birtakım projelerimiz var. Onları hayata geçirmek için çalışacağız. Bunlar sitemize gelir getirici projeler. Ayrıca çevresel anlamda da dünyaya katkıda bulunacak projeler. Bu projelerle de umarız bir sonraki genel kurula kadar görev süremizi tamamlayacağız.

İşlerimizde inşallah herkesin kolaylıklar olur. Ekonomi olarak da güzel bir yıl geçiririz. Üyelerimizde zorlanmadan aidatlarını öderler. Umarız önümüzdeki yıl daha güler yüzlü daha her şeyin refaha ulaştığı şekilde bir araya gelebiliriz.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html