Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 21:57

Yapay zekanın değerleri kadar yıkıcı etkileri olabileceğini de görmemiz gerekiyor

Gerçekleşen etkinliğe DEİK Başkanı Nail Olpak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı ve CEO’su Barış Özistek, Amazon Web Servıces Genel Müdürü Burak Aydın, LEONARDO.AI Yapay Zeka ve Teknoloji Girişimcisi Öz Silahtar, Bilgi Üniversitesi Yardımcı Doçenti Dr. Çağla Gül Şenkardeş ve Cerebrum'un yapay zeka çözümü CERE gibi konularında uzman isimler de katıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 11:31
Yapay zekanın değerleri kadar yıkıcı etkileri olabileceğini de görmemiz gerekiyor

DEİK olarak Dijital Teknolojiler İş Konseyleri ile birlikte yapay zekaya yöneldiklerini belirten Başkan Olpak, ‘’DEİK olarak da baktığımızda dijital teknolojiler iş konseyimiz var. 10 alt komitemiz var. Yapay zeka bu çerçevede kurum olarak ilgilendiğimiz konulardan bir tanesi. Yeni şeylere karşı insanların bazı reaksiyonları olabilir. Yapay zeka işsizliği artırır mı gibi konular gündemde. Bilim kurgu filmlerinde de gördüğümüz gibi yıkıcı tarafları olacak mı? Ama insan odaklı bir ekosistem oluşturmak olmazsa olmazlarımızdan olmalı. Değerlerimizi bu şekilde kurgulayabilirsek olabildiğince sorunları dengeleyebiliriz’’ dedi. 

Türkiye teknoloji ekosisteminin hızla büyüdüğünü ve büyümeye de devam ettiğini açıklayan Çoştu, yıllardır elde edilen birikimlerin artı sonuçlarını almaya başladıklarını belirtti. Bakan Coştu, özellikle bu hafta başına savunma sanayii başarılarımızı yukarı boyuta taşıyan milli muharip uçağı KAAN’dan örnek vererek, Milli Teknoloji Hamlesinin bunlara benzer başarılı adımlarının daha çok görüleceğini açıkladı.

Milli teknoloji hamlesi ile büyük bir ivme yakalandığını ve teknolojide yapay zekaya olan yatırımları artırmayı hedeflediklerini açıklayan Çoşkun, ‘’Yapay zekâ, birçok alanda ekonomik hatta toplumsal alanlarda büyük bir değişime neden olacak bir teknoloji. Bu teknolojideki gelişmeler ve yatırımlar çok hızlanmış bir durumda. Türkiye de bu alanda iddialı ülkelerden biri olma yolunda kuvvetli adımlar atıyor diye görüyorum. Tabii bu teknolojinin bir kullanım tarafı var bir de geliştirme tarafı var. Biz Türkiye olarak hem bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanacak hem de bu alanda kendi özgün teknolojilerimizi geliştirme noktasında önemli bir oyuncu olduğumuzun kanaatindeyim. ’’ ifadelerini kullandı.  

Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı ve CEO’su Barış Özistek, ‘’Yapay zekada muazzam bir dönüşüm aşamasındayız. Bütün dünyada yapay zeka birinci öncelikli konu. Bu sadece yatırım boyutundan değil, bütün şirketlerin, ekosistemlerin ve devletlerin dönüşümünü getiriyor. Bence bu tip zirveleri daha sık yapmalıyız. Hepimiz öğrendiklerimizi ve bilgilerimizi paylaşarak Türkiye'nin ekosistemini büyütmeliyiz. Yapay zekaya yatırım yapan fonlarımız var ve bu sayede birçok şirketin içine giriyoruz. Dönüşümü nasıl yakaladıklarını ve liderlik ettiklerini görüyoruz. Bütün konuşmacılar da sağ olsunlar, olanca açıklığıyla bilgi ve düşüncelerini paylaştılar. Türkiye yapay zeka dönüşümünü yakalaması lazım, bunun için de hep birlikte çalışmamız lazım’’ dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html