Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 23:03

Vural Koç rakipsiz tek liste

İkitelli bölgesindeki girişimcilerin ve KOBİ’lerin modern ve altyapı sorunları çözülmüş bir sanayi sitesinde faaliyet göstermesi amacıyla 1983 yılında kurulan Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi 2023 yılı genel kurulunu gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 08:31
Vural Koç rakipsiz tek liste

Vural Koç rakipsiz tek liste

 

Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi’nin emektar başkanı Mehmet Vural Koç, öncelikle genel kurulu selamlayarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:”

Huzurunuzda saygıyla selamlıyorum. Ahirete gidenler var. Onlara rahmet eyledim. Rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. Daha dün şu anda belki de ilk sırada olan İzzet Bey'i rahmetle yolladık. Onu da rahmetle anıyorum Geçtiğimiz gece Berat Kandil’iydi, mesaj yolladım ama hepinizin Berat Kandilini tebrik ediyorum efendim.

2023 yılı herkes için zor geçti

Değerli genel kurul üyeleri, 2023 yılı ülkemiz içinde bölgemiz içinde gerçekten hepimize zor günler yaşatan bir yıl oldu. Pandemi ülkemizi ve dünyayı gerçekten çok ciddi sorunlarla sıkıntılarla karşı karşıya bıraktı. Arkasından, Maraş merkezli büyük yıkım, asrın felaketi gerçekten ülkemizi hem ekonomik yönden hem de insanlarımızın kalbi yönünden çok ciddi sıkıntılara soktu. Orada rahmetinden bütün vatandaş rahmetle anıyorum. Hepimiz bütün üyelerimiz, bütün ülkemizin insanları elinden gelen gereğini yaparak bu büyük felaketin altından kalkmaya çalışıyoruz.

Zor işleri başardık

Değerli genel kurul üyeleri birlik ve beraberliğiniz sayesinde gerçekten çok önemli işler yaptık. İşte Şu anda oturduğumuz salonumuz ve bu Metro iş merkezi gerçekten bu karanlık olan caddeyi aydınlatmıştır. Arkasından yapılması belki de gerçekten zor olan büyük çarşının iskânını aldık. Bu gerçekten önemli bir iş Başarılması zor gibi görünüyor ama hamdolsun onu başardık. Bunu başaramasaydık o binayı yıkıp tekrardan yapmak zorunda kalabilirdik. Tabii bu mahkemelerin karar vereceği bir şeydi ama zor bir süreç hamdolsun onu da atlattık.

Sel felaketinden en az zarar gören siteyiz

Sitemizin duvarlarını hiçbirimizin cebinden bir kuruş gitmeden belediyeye tamamlattık. Bölgemizde bir sel felaketi oldu biliyorsunuz. Bizim kooperatifimiz bundan en az zarar gören bir site oldu. Çünkü bir milyon dolar gibi bir parayı Organize Sanayi Bölgesi'ne ödeterek altyapımızı yenilemiştik. Dolayısıyla sitemiz bundan az zarar gördü. Belki de bunu hiçbiriniz fark etmemiş olabilirsiniz ama bütün altyapımızın yüzde seksenini OSB'ye yenilettik. Ve altyapı sorunumuz yüzde doksan ortadan kalkmış oldu ve selden dolayı kooperatifimiz böyle en az zararla bölgemizde atlatan kooperatiflerden biri oldu.

Elbette bunlar birlik ve beraberliğimiz olmasa, başarabileceğimiz işler değildi. Bir mesleki eğitim merkezi kurduk ve eleman bulma sorunu olan ülkemizde en azından bir nebze bu eleman sorununu halletmeye çalışıyoruz. Meslek eğitimi merkezimizde şu anda 850 talebemiz ve iş yerlerinde eğitim verdiğimiz talebe toplamıyla 7 bin kişiyi bulmuştur. Çok önemli bir işti bu. Hepinizin katkılarıyla bunu da sağlamış oluruz.

Cebimizden 1 lira çıkmadan bir spor kompleksi yaptık

Değerli dostlarım, Bunun yanında bir spor kompleksimiz vardı. Hepimizin bilgisi dahilinde. Oraya biz bir spor kompleksi yaptık. Şu anda imar barışı çıktı, ondan yararlandık. Ve yedi bin metrekare cebimizden bir lira çıkmadan kooperatifimizin bir tapusu oldu. 15 yıl yap işlet devret modeliyle yapmıştık. Önümüzdeki bir yıl içinde zannediyorum 2025 yılında orası da tamamen bizim elimize geçmiş olacaktır. Cebimizin hiç para çıkmadan belki de Türkiye'de on beş yıl yap işlet devlet modeli 15 yılda hiç yoktur. Biz de bunu gerçekleştirmiş olduk. Tabii bütün bu yaptıklarımızı üst üste koyduğumuz zaman sadece bizim emeklerimizi sizin desteklerinizin burada çok kıymetli olduğunu da belirtmek istiyorum ve hepinize bu konuda teşekkürlerimi arz ediyorum.

Saygıdeğer üyeler, Bugünkü genel kurulumuzda söyleyecek gerçekten çok sözümüz vardır. Ama seçimli bir genel kurulumuz var. Katılımınızda hamdolsun iyi, hepinize katılımınızdan dolayı zaman ayırdığınızdan dolayı şahsım ve kurul arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

2023 yılı Olağan genel kurulunu yönetmek ve genel kurul tutanaklarını imzalamaları için Divan Başkanlığı'na Barış Aytaç. Divan Kâtip üyeliğine Metin Akkurt, Oy sayım memurluklarına Murat Erdönmez, İbrahim Altun, Muhammet Şahin seçildi.

Divan Kurulu başkanı Barış Aytaç yerini aldıktan sonra genel kurulu selamlayarak: “ Hepiniz hoş geldiniz. Genel kurulumuz öncelikli olarak hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bizi bu göreve layık gördüğünüz, seçtiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Gündemimizin ilk iki maddesini başkan okumuştu. Üçüncü maddeyle devam ediyorum. 2023 yılı yönetim kurulu çalışma raporunun denetim kurulu raporunu bilanço gelir gider farkı hesabının ayrı ayrı okunması müzakeresi ve oylanması ve yönetim kurulu üyelerinin ayrı ayrı kararlarını gündem maddemiz. 2023 yönetim kurulu çalışma raporunda okumak üzere bir yetkiliyi kürsüye davet ediyorum” diyerek genel kurula bir dinamizm getirerek yönetmeye başladı.

Bir otopark sorunumuz var

Başkan Vural Koç faaliyet raporunu bizzat kendisi okudu. Koç özetle şunları aktardı: “2023 yılında faaliyetlerimizin özetle olarak söylemeye başladığımızda en önemli konumuz, sıralamayı bozarak söylüyorum. Bir otopark sorunumuz var. Kooperatifimizde hepimizin malum olduğu gibi her üyemize bir otopark imkânı sağladık. Sesimizi de ve herkesin her üyemizin, her iş yerinin numaralarla birer tane otopark kodu oluşturduk.

Kurumsal işletmeleriyle dolu bir kiracı portföyümüz var

Bütün bu iş merkezlerinin, sigorta bakımlarını ve buradaki yüz altmış tane kiracımızın kiralarını tahsil etme konusunda titizlikle davrandık ve kiralarımızı zamanında ödemeyenler hepinizin kiracıları olan arkadaşlarım var. Yani 160 lirasıyla uğraşıyorken sorunların yaşandığını hepiniz bilirsiniz ama bunu inanın asgariye indirdik. Şu anda kirasını almadığımız insanımız, kiracımız yok. Ve kiralarını da zamanında almak için elbette ciddi bir mesai harcıyoruz. Şu anda bulunduğumuz Metro iş merkezi, Ahi Evran iş merkezine Beyaz Tower, % 100 doluluk oranına sahip ve kiracılarımızın % 100 olarak doludur.  Demirbaş bakımlarımız, binalarımızın sigortaları, emlak vergilerimiz, imar barışıyla olan edinimlerimiz zamanında yerine getirilmiştir. Beyaz Tower’da gerekli bakımlar yapılmış, yangın söndürme sistemlerinde sorunlar vardı zamanında halledilmiştir. Ahi Evran iş merkezimiz kurulduğu günden beri bölgemizin gerçekten önemli iş merkezlerinden biri olmuştur. Ve %100 doluluk oranı sağlandı. Orada bir bankanın bölge merkezi Bir banka şubesi ve kurumsal işletmeleriyle dolu bir kiracı portföyümüz var.

Kiralarımızın ortaklara dağıtılması konusunda bugüne kadar dağıttığımız kira bedeli toplam eski rakamla söylüyorum. 12 milyon bir para. Bunun yanında elbette 1milyon 344 bin lirası stopajı ve 2660 bin liradan vergisi vergi dairelerine yatırılarak geri kalan üyelerimize dağıtılmıştır.

 Dönüşümden dolayı kat yükselmesini yapan bütün arkadaşlarımızın yanında olduk ve onu hızlı bir şekilde yapılması için. Gerçekten ciddi bir efor sarf ediyoruz. Projelerinde, imalatlarında, yanlarında oluyoruz. Ve gerçekten bu süreci de hızlı bir şekilde tamamlayıp sitemizin dönüşüm sonunda bir proje olacak şekilde, bir elden çıkmış gibi tamamlamak için gayret sarf ediyoruz.

Değerli genel kurul üyeleri, elbette sitemizin temizliği ve güvenliği konusunda da ciddi emekler sarf ediyoruz. Bütün güvenlik sistemlerimiz 24 saat burada güvenliği tesis etmek birbirimizin bir lirasına, bir parçasına, bir bütçesine zarar vermemesi için güvenlik güçlerimiz gerçekten çok ciddi emekler sarf ediyor. Güvenlik merkezimizde bir elemanımızla bütün siteye 7 gün 24 saat kontrol altında tutuyoruz.

İş güvenliği konusunda sitemizde akredite edilmiş bir iş güvenliği firmasıyla anlaşmamız katı atıklarımızı topladığımız bir yer ve sitemizin görselini bozmamak kaydıyla orada da bir emek veriyoruz. Katı atıkları belki de OSB’de az görülen bir uygulama ile bir yerde toplayıp onları oradan çöp toplama merkezleri sevk ediyoruz.

Önemli bir iş yaptık arkadaşlar 2023 te Caminin yanından yeni bir çıkış kapısı açtık. Sitemize çıkışta sorun yaşıyorduk caddemizin tıkanmasına sebep oluyordu. Caminin yanından büyükşehir belediyesiyle görüşmelerimiz neticesinde bir çıkış kapısı oluşturduk. Oranın projeleri için bizleri bir bedel istemişti. Büyükşehir belediyemiz ve başka belediyemizin katkılarıyla bu projeyi de belediye yaparak, projelendirerek caminin yanından sitemize bir çıkış kapısı da halletmiş olduk.

Büyük çarşı grubunun tabii ki eski bir bina. Çatısı artıyor. Başka sorunları oluyor. Tuvaletlerinde sorunları oluyor. Çatısının izolesini aksatmadan yerine getiriyoruz. Tuvaletleri, bakımlarının yenilenmesini zamanında yaptık ve çarşı bloğumuzdaki esnaflarımızın da bir sıkıntı yaşamaması için gereken gayret sarf edilmektedir. Bunun yanında elbette sitemizin rutin işleri var. bu rutin işlerde hiç, aksatılmadan hiçbir yasal bu problem başımıza gelmeden yıllardır da bir mahkeme konusu olmaması gayretiyle sitemiz hem bir denetim firmasıyla denetleniyor.

 Şimdi gündem maddemizde var dış denetçiye ihtiyacımız var. Onu da araştırdık bir dış denetçiyle sizin oylarınıza sunacağız. Artık bundan sonra sitemiz bunların yanında bir de dış denetçiyle Bakanlığımızın verdiği talimatlar doğrultusunda denetlenecektir.

Rutin yaptığımız işleri saymaya kalkarsak, özet olarak dedi arkadaşlarım çok büyük zamanımızı alırız. Ama özet olarak bir şey söylemek gerekiyorsa kooperatifimiz sizin menfaatleriniz doğrultusunda yapılması ne gerekiyorsa, hangi konuda nereden tasarruf yapılabiliyorsa hepsi samimiyetimle söylüyorum ki hepinizin inandığınıza da canı gönülden inanıyorum. Bir hakkı yerine getirilmiş sizin için yapılması gereken her şeyi yaptığımızdan emin olun. Saygılar sunuyorum efendim

 

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: ASİL LİSTE : Mehmet Vural Koç, Hasan Boyraz, İsmail Berber, Ahmet Koncak, Coşkun Özilhan, Bayram Ata, Zafer Taşçakır  YEDEK LİSTE : Yusuf Şin, Fatih Şahin, Orhan Bağcı, İrfan Akçay, M. Nedret Unutulmaz, Murat Erdönmez, İbrahim Altın, Denetim kurulu ASİL LİSTE: Aziz Bal, Gökhan Yılmaz, YEDEK LİSTE : Gafur Onur, Mahir Aktaş İOSB temsilciliği: M.Vural Koç., Hasan Boyraz Marmara birlik temsilciliği, M. Vural Koç, Bilal Çelik, Hamit Körkef, Cüneyt Yıldırım

 

Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi), İkitelli OSB’de kurulan kooperatiflerin en büyüklerinden bir tanesidir. Kurulduğu günden bugüne hızlı bir gelişme gösteren Kooperatifimiz, belki de OSB’de isminden en çok söz edilen sanayi sitesi olmuştur."400 dönüm alan üzerine kurulu site, yüzde 100 dolu, ağırlıklı otomobil servisi, imalatçı ve satıcılarından oluşan 1600 işletmede, toplam 15 bin civarında kişi istihdam ediliyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html