Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 10:07

Uygun üretim alanı arayanlar için büyük şans

2400 kişiye kadar kontenjanı olan bu projenin mimarı olan Sefaköy Sanayi Sitesi’nin Başkanı Fikret Şimşek ve yöneticileri Erdal Çelik ve Yakup Özyurt. Fikret Şimşek ve ekibi E5 karayolunun yanında bulunan ve 434 dönüm araziyi yaptıkları girişimlerin başarıyla sonuçlanmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulunmuştu.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-08-2023 08:50   Güncelleme : 28-08-2023 17:07
Uygun üretim alanı arayanlar için büyük şans

Merkezi, lojistik açısından uygun

Pazar ve maliyetleri düşürecek

üretim üssü için

Uygun üretim alanı arayanlar için büyük şans

 

Fikret Şimşek: “2023 yılı mayıs ayında kurduğumuz Silivri Kooperatifçilik başarılı olduktan sonra Sefaköy Karma Yapı Kooperatifi İstanbul ili Başakşehir ilçesi Sefaköy Sanayi sitesinde merkezi olan kooperatifi de kurduk. Bu yeni kooperatifimizde üyelerimizin kaydını almaya başladık.  Bize bu işi ancak sen ve bürokrasiyi bilen yönetici arkadaşlarınla sen çözersin diyen sanayici arkadaşlarımızın yüzünü kara çıkarmadık. 

Talep sahibi arkadaşlarımızın kaydını almaya başladık. Plan ve programımız dahilinde bu modern, geleceğe yönelik projeye uygun tüm ciddi arkadaşlarımızı kooperatifimize bekliyoruz. Bu kazanca ortak olmak için süremiz kısıtlı. En uygun şartlarda en uygun adaylarla yol almak istiyoruz” diye konuştu.

Değişen ve gelişen değişen şartlara uygun alanlara acil olarak ihtiyacımız var

Biz köklü bir üretim alanının içerisinde yıllardır çalışıyoruz. İkitelli bölgesinde sıkışıp kalan üretimini ve istihdamını arttırmak için bağlı bulunduğumuz Başakşehir ilçesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeyiz.

Sefaköy sanayi sitesi toplam 100 dönüm arazi üzerine kuruldu. Ama maalesef artık hiçbir sanayici bulunduğu yere sığmaz oldu.  Değişen şartları, elbette biz biliriz. Bu şartları lehimize çevirebilmek için en iyi şartlarla üreticiye, yatırımcıya kazandırmak için kooperatifimizi kurduk. Zaten ne derler! Biz damdan düştük bu sebeple damdan düşenin halini, yani sanayicinin halini de haliyle en iyi bizler biliriz. 

Sanayi için en uygun yeri belirleyerek sanayicimize Karma bir sanayi sitesi yapacağız. Merkezi, lojistik açısından en güzel güzergahta olan, Pazar  ve maliyetleri düşürecek üretim üssü için uygun üretim alanı arayanlar için büyük bir şansı yakaladığımızı sizin vasıtanızla bildirmek istiyoruz.

Bilenler bilir bu yatırımı kazandırmanın en önemli kısmı önce başında belli olur. İkinci önemli kısmı da sonudur.  Biz ilk önemli kısmı tamamladık. Görüşmelerimizi yaptık en uygun yer için çalışıyoruz.

İlgili bakanlıklarla, devlet arsa ofisiyle, TOKİ ile iller bankasıyla, şahıs anonim veya limitet şirketlerin büyük arazileri hakkında görüşmelerimiz devam ediyor. Talep ettiğimiz arazilerin hangisi olursa olsun inşallah bir an önce, üye kayıtlarımızı tamamladıktan sonra araziyi kazandıracağız.

Kooperatifimizi karma sanayi sitesi olarak kuracağız.

Her türlü üretim olsun bir sınırlandırma yapmayalım diye karar verdik.  Otomotiv sanayi dahil tüm üretim tesislerinin tamamı burada yer alsın istiyoruz. Zaten kooperatifimizde bu sanayi dalları bölüm bölüm yer alacak. 2400 üye gibi sınırlı bir kooperatifinde zaten çok sınırlı bir alanda küçük ölçekli arazilere gelmeyeceği için büyük ölçekli bir arazide üye kayıtlarına göre alacağımız alanı planlayacak ve değerlendireceğiz.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html