Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 12:32

Üreticilere Arıcılık İçin Kovan Desteği Sağlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi üretimin her alanında vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda arıcılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-11-2023 07:44
Üreticilere Arıcılık İçin Kovan Desteği Sağlanıyor

Arı kovanı hibesi kapsamında Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa bölgesinde arıcılık yapan vatandaşlara 2500 adet arı kovanı dağıtıldı.

Kovan hibesi hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü yetkilileri, arıcılık faaliyeti yaptığına dair belgesi olan ve başvuruda bulunan üreticilere kovan desteği sağladıklarını belirterek, “Arıcılık faaliyeti ile uğraşan üreticilere desteklerimiz devam edecek” dedi.

ÜRETİCİ DESTEKTEN MEMNUN

Kovanların maliyetinin yüksek olduğunu söyleyen arıcı Mehmet Özçelik ise, “Arıcılık faaliyetlerine amatör olarak başladım. Kendime ait 3-4 adet arı kovanım bulunuyor. Arıcılık faaliyetine başladığım zaman kovanlar 250 TL gibi bir maliyetteydi. Şuan 1000 TL oldu. Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz olarak vermiş olduğu kovanlardan çok memnunuz. Bu kovanlar sayesinde daha çok bal üretme imkânım olabilecek. Arıcılık faaliyeti ile uğraşan üreticilere desteklerinden dolayı Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html