Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 10:43

Türkiye’nin Yeni Sanayi Üssü: Konya

Konya’da 11 OSB, 90 sanayi sitesi ile çok sayıda sanayi işletmesi bulunduğunu belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, şehrin artık Türkiye’nin yeni sanayi üssü olduğunu ifade etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-10-2022 18:52   Güncelleme : 31-10-2022 10:49
Türkiye’nin Yeni Sanayi Üssü: Konya

KONSİAD, Türkiye ve Konya sanayini düzenlediği panelde masaya yatırdı. Sanayimizin dünü ve bugününün ele alındığı panelin açılış konuşmasını yapan KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, pandemi nedeniyle uzun süre ara verdikleri bu tür organizasyonlara yeniden başlatmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

KONYA ARTIK SANAYİ ŞEHRİ

Konya’nın artık bir sanayi şehri  haline geldiğini ifade eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “11 Organize Sanayi Bölgesi, 90’ın üzerinde sanayi sitesi ve sanayi işletmeleri ile Konya artık Türkiye’nin üreten gücüdür. 23 milyon metrekare alan üzerine kurulu Konya Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin 3. büyük OSB’sidir” dedi. Kütükcü şöyle devam etti; “İhracatımızda ilk sırada makine ve aksamları sektörü, ikinci sırada otomotiv endüstrisi geliyor. Pek çok sektörde lider şehirlerarasındayız. Konya’mız Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayinde 4.makine sanayinde 5., büyük, otomotiv endüstrisinde 8. ihracatçısı. İhracatçı firma sayısı bakımından da Türkiye’de 6. Sıradayız.”

SANAYİYE AKADEMİ İŞBİRLİĞİ 

ASELSAN’ın Konya’daki yatırımlarına da dikkat çeken Kütükcü, şehrin son dönemde savunma ve havacılık sanayinde de öne çıktığını ifade etti. Sanayideki ara eleman açığının kapatılması için mesleki eğitim alanındaki çalışmalarını da anlatan Kütükcü, “OSB’deki Mehmet Tuzla Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye’nin en başarılı meslek liseleri arasında yer alıyor. Konya’daki üniversitelerle çeşitli alanlarda iş birliği protokolleri imzaladık” dedi.

SANAYİDE YERLİLİK YÜZDE 80

OSB’lerden sorumlu Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye Sanayisinin artık yerli ve milli firmalarla adından söz ettirdiğini söyledi. Yerlilik oranının %20’den %80’lere çıktığını belirten Büyükdede; “Türkiye, savunma sanayinde de üreten ve İhraç eden ülke konumuna geldi.

Konya’da Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirleri arasına girdi” diye konuştu.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ ÜSSÜ OLABİLİR

Eski Çevre Bakanlarından Ali Talip Özdemir’de Konya sanayicisinin dünyada adından söz ettirdiğini belirterek, bundan da büyük gurur duyduklarını söyledi. Özdemir, “Konya, dünyanın güneş kuşağının en faydalı güneş alan bölgesindedir. Tam ortası ise Karapınar İlçemizdir. Enerji verimini iyi kullanırsak Dünya’ ya enerji satabiliriz” dedi.

 

Panel konuşmacıları içerisinde Önceki Dönem Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir sözlerine şu ekilde devam etti;

 Özellikle yerli ve milli hale gelen Konya Sanayimizin Dünyada birinci olması bizleri mutlu ediyor.

Konya’mız Sanayisi ve Tarımı ile her zaman adından söz ettiriyor. Konya’mız küçümsenmeyecek kadar büyük ki Hollanda yüzölçümünde bile büyük.

Hz. Mevlana’nın torunları her zaman her alanda başarılıdır dediler. Uygun davranırsak manevi motorun yapısına bizlere her zaman inancım tam anlamı ile yapmış olur.

 

KONSFİED KURULUYOR

Başkan Çelik toplantının sonunda;00022  KONSİFED kuruluşunda sona yaklaştıklarını KONSİFED Federasyon kuruluş çalışmalarını çok yakın zamanda tamamlayacağız. Yurtiçi ve yurtdışında temsilcilikler oluşturma gayreti içinde olduklarını,

KONSİAD Derneklerimiz ve Konyalı STK‘lar ile gücümüzü perçinleştiriyoruz.

Geleneksel hale gelen Yenikapı etkinlik alanında bu yıl 15-18 ARALIK 2022 de  ‘’KONYALI HEMŞEHRİLER BULUŞUYOR’’ organizasyonumuza beklediklerini söyledi.

 

 

 

 

PANELE KATILANLAR

İstanbul Vali Yardımcısı Uğur Aladağ

Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan

Cerrahpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın

Albayrak Holding CEO'su Prof. Dr. Ömer Bolat

Atlas üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özer Göktepe

Rusya Federasyonu Başkortoston Cumhuriyeti Türkiye Direktörü Marat Tanjuksin 

Beylikdüzü OSB Başkanı Adnan Keleşoğlu

Konsiad İstişare Kurulu Başkanı Eyüp Akbal

Konsiad İstişare Kurulu Üyesi ve Akım Metal Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Salih Böyet ve Fazıl Böyet

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html