Haber Sitesi
HV
28 MART Perşembe 14:07

Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Brunei Darusselam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah başkanlığındaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, iki hükûmet arasında arşiv, eğitim, savunma sanayi, kültür ve diplomasi alanında 5 anlaşma imza altına alındı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-03-2023 09:29
Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma

 İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre, Brunei Darusselam ile Türkiye arasında 5 anlaşmanın imza altına alındığı duyuruldu.

Buna göre; ″Millî Arşivleri Arasında İş Birliği Protokolü″nü Devlet Arşivleri Başkanı Uğur Ünal ile Brunei Darusselam Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Yang Mulia Pengiran Haji Mohammad Hasnan bin Pengiran Haji Ali Hassan imzaladı.

″Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Brunei Darusselam Eğitim Bakanlığı Arasında Yükseköğretim Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı″na Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Brunei Darusselam Eğitim Bakanı Datin Seri Setia Dr Hajah Romaizah binti Haji Md Salleh imza attı.

″Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Brunei Darusselam Devleti Savunma Bakanlığı Arasında Savunma Sanayi Alanında İş Birliği Konulu Niyet Beyanı″, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Brunei Darusselam Dışişleri İkinci Bakanı Dato Seri Setia Haji Erywan bin Pehin Datu Pekerma Jaya Haji Mohd Yusof tarafından imzalandı.

″Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Brunei Darusselam Sultanı Majesteleri Yang Di-Pertuan Hükûmeti Arasında Kültür Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı″nı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Brunei Darusselam Gençlik, Kültür ve Spor Bakanı Yang Berhormat Dato Seri Setia Awang Haji Nazmi bin Haji Mohamad imzaladı.

″Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Brunei Darusselam Dışişleri Bakanlığı Arasında İkili İstişarelere İlişkin Mutabakat Zaptı″na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Brunei Darusselam Dışişleri İkinci Bakanı Dato Seri Setia Haji Erywan bin Pehin Datu Pekerma Jaya Haji Mohd Yusof imza attı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html