Haber Sitesi
HV
28 MART Perşembe 12:27

Tamer Çiçek adaylıktan çekildi

Ağustos ayının başında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkanlığına adaylığını açıklayan Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi Lideri Tamer Çiçek, seçimlerin demokratik bir ortamdan uzak olduğunu görmesi üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2022 16:08
Tamer Çiçek adaylıktan çekildi

 

Çiçek’in meslektaşlarına hitafen yazdığı adaylıktan çekildiğini duyuran açıklaması şöyle:

 

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

Bildiğiniz gibi, basın açıklamasını yaptığımız 02 Ağustos 2022 Salı günü Yeni TÜRSAB Hareketinin Lideri olarak, basın mensuplarının önünde TÜRSAB Başkan adaylığımı açıklamıştım.

Türkiye turizminin en önemli saç ayaklarından biri olduğuna inandığım seyahat acentacılığının gelecek dönemlerde de aktif olarak yer almasına yönelik olarak acilen çözülmesi gereken sorunları çözümleriyle beraber ve gelecekte acentalarımızın kazanç sağlayabileceklerine inandığım projelerimizi sizlerle paylaşmaya çalıştık.

 

Ben ve arkadaşlarım, ülkemizin yaklaşık 60’a yakın şehrini gezip, sizleri dinleyip ve TÜRSAB yönetimine geldiğimizde neler yapabileceğimizi sizlere anlattık. Buradan bizlere verdiğiniz destek ve olumlu geri dönüşleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.

 

Ancak;

 

Çalışmalarımıza başladığımız süreden bu yana Mevcut yönetimin demokratik olmayan uygulamalarından dolayı seçim adil olmaktan çıkmış hukuksuz uygulamalarla ile doludur. 

 

Son 5 yılda kurulan 5000 bin acentenin iletişim bilgileri noter aracılığı ile resmi olarak istenmesine rağmen ne Bakanlık ne de TÜRSAB tarafından tarafımıza yanıt bile verilmemiştir. Özellikle son 6 ayda büyük bir hızla kurulan 600’ün üzerindeki acentelerin büyük bir çoğunluğu ise şaibelidir.

 

2019 yılında yapılan 24. Genel Kurul Kararı yok sayılmıştır. Seçime katılacak olan acentecilerin konaklama ve ulaşım hakları ihlal edilmiştir. Yönetim kurulu tarafından hileli bir karar alınmış ve kendi istedikleri acenteler dışında kimsenin gelmesine olanak sağlanmadığı gibi gelme ihtimalleri engellenmiştir.  Mevcut TÜRSAB Başkanı kendi şirketi (Detur’un henüz batmamış olan İstanbul versiyonu ve kardeş şirketleri aracılığı ile) üzerinden 3000 kişilik otel ve uçak rezervasyonları yapılmıştır. Hazirun olacak bu listeler ise sadece kendilerinde mevcut ve kimse ile paylaşılmamıştır.

 

Mevcut TÜRSAB başkanı, BTK’ları kendi personeli gibi çalıştırarak sadece kendilerine oy vereceklerine inandıkları acentalar için rezervasyon yaptırmıştır. Bu listelerde kimlerin olduğu sır gibi saklanmaktadır. Seçime kimlerin gelebileceği bilinmezken bu seçim kimlerle yapılacaktır? 

 

Mevcut başkan ise yaptıkları bu yöntem ile genel kurula gelen acentaların masraflarını kendi şahsından karşılıyor gibi yapıp ancak aldıkları karar gereği, seçim sonrasında yine tüm maliyetleri TÜRSAB’a ödeteceklerdir.  – Takip edip hep beraber göreceğiz- 

 

Ve tüm bu ‘hukuki’ görünümlü hukuksuz çalışmalar TÜRSAB’ın amir kurumu Bakanlık tarafından da görmezden gelinmiştir. En azından şu ana kadar!

 

Değerli meslektaşlarım, kısaca özetlemeye çalıştığım bu haksız, eşitsiz süreç, koltuk hırsının fazla olduğu, pazarlıkların havada uçuştuğu, yönetimde olabilmek için her yolun mübah olduğu bu ortamda yer almak bizler için çok zordu ve daha fazla sürdürülemezdi.

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketinde yer alan arkadaşlarımla yaptığımız çeşitli istişareler sonucunda artık bu yarışta yer almamaya karar verdik.

 

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketinin Lideri olarak adil olmayan bu seçimlerden çekiliyoruz.

 

Şimdiye kadar bizlere her türlü desteklerini esirgemeyen başta ekibim ve siz değerli meslektaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

 

Kalın sağlıcakla!

 

Dr. Tamer ÇİÇEK

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi Lideri

25. Dönem TÜRSAB Başkan Adayı

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html