Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 04:08

Sefaköy ‘ün bambaşka bir yüzü olacak

İkitelli organize sanayi bölgesinin en önemli kooperatiflerinden biri Sefaköy Sanayi sitesi kooperatifidir. Olumlu icraatları ile dikkatleri üzerine  çeken başkan Fikret Şimşek ve  yönetimi kooperatif tarihine bir damga vurdu. (1979) kooperatifin kuruluş tarihinden bu yana en Yüksek katılımlı genel kurulunu gerçekleştirdi. Üyeler tarafından yoğun teveccüh gören başkan Fikret Şimşek’in divan kurluna aday gösterdiği Nihat Tunalı’nın ezici oy farkı ile kazanması neticesinde rakibi yönetim kurulu seçiminde liste çıkaramadı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 12:50
Sefaköy ‘ün bambaşka bir yüzü olacak

Çalışma programımız sayesinde

Sefaköy ‘ün bambaşka bir yüzü olacak

 

 Heyecanlı bir genel kurul sonrası Yönetim Kurulu başkanı Yeni Esnaf Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Sitede uzun süredir ihmal edilen altyapı ve yükseltme çalışmalarını ve Silivri’de rekor zamanda çalışmaları yapılan, büyük bir bütçeyle genel kurul onayını alan İkitelli Silivri yapı Kooperatifini konuştuk.

Sefaköy Sanayi sitesi en geniş katılımlı genel kurulunu gerçekleştirdi.  Divan başkanlığına seçilen bölgenin duayen isimlerinden Nihat Tunalı, genel kurulu tecrübesiyle herkesin söz ve adalet arayışına saygı çerçevesinde ve yasalar çerçevesinde yönetti. Seçimli genel kurulun sonunda Fikret Şimşek ve ekibi seçimi kazanarak güvenoyunu aldı.

Sanayi çıtasının son genel kurulunu bir değerlendirir misiniz?

Sefaköy işletme kooperatifi. Olağan seçimi genel kurulunda kooperatif kurulduğu günden bugüne kadar bu yoğun katılımının görülmediği bir genel kuruldu.

Üyelerimizin yüzde 90’ı genel kurula katıldı. Çok büyük bir çoğunluk üyemiz bizzat geldi ve görevi tekrar benim başkanlığındaki yönetim kuruluna dört yıllığına yeniden göre getirdiler. Bütün üyelere teşekkür ediyoruz.

Yeni bulunan dört yıllık çalışma programımızda Sefaköy sanayi sitesinin başka bir yüzü olacak. O yüzden tüm kapasitelerimizi tam anlamıyla görecekler.  

Şimdi kooperatifin içinde birçok çalışma görüyoruz. Bu vizyonu biraz açar mısınız?

Kooperatifimizin belli başlı hatta Kooperatif kurulduğundan beri yapılamayan altyapı ve üstyapı sorunumuz var. 1990’larda yapılmış olan tüm altyapı ve üst yapı o şekilde olduğu gibi kullanılıyor. Maalesef yeni büyük ihtimal projeleri yapıldığı sürece de inşaatlar devamlı büyüyor ve ana yollarımız çok aşırı tahrip içinde. Doğal olarak da burada altyapı, üstyapı, pis su, temiz su, işlerini; blok temsilcileriyle görüşüyoruz.

 Blok temsilcilerini her bloktan birer kişi olarak belirledik 17 tane mevcut olan bloklarımızda yaklaşık olarak 30 kişiyle teker teker görüştük.

Yönetim kurulumuzla beraber bir istişare kurulu kurup hep beraber toplantı yapıp gruplar halinde altyapı, pis su, temiz su ve asfalt ve üst yapıyla ilgili çalışma yapıp bunlarla ilgili normal olağan ve olağan üstü genel kurul değil de bir istişare kuruluyla beraber toplantı yapıp bizim işlemlerin tamamının fiyatlarını çıkartacağız. Çıkardıktan sonra da tüm üyelerimizle bunu paylaşacağız yatırım bedeli olarak da üyelerimiz bunu yaptırmak isterse iyi bir şekilde işlemeye başlayacağız.

 Sitede dükkân işletmelerinin yüzde kaçı yapıldı?

Şu an için yüzde 60 civarında.  60 ile 70 arası dükkân büyütme işlemleri yapıldı. Daha yapılacak olanlar var. Daha yüzde 30 kadarı var.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html