Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 19:33

Sanayi Odasında Etkin ve Kapsayıcı bir grup olmak için yola çıktık

38. komite İstanbul sanayi. Bakır, bakır alaşımları ve ağır metaller sanayi üyeleri ve sektörün önemli temsilcileri Polat Rönesans otelinde bir araya gelerek, sanayi odasında Etkin ve kapsayıcı bir komite kurmak için neler yapacaklarını anlatmak üzere toplandılar.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2022 18:26
Sanayi Odasında Etkin ve Kapsayıcı bir grup olmak için yola çıktık

Toplantının sunucusu olan İlknur Kaplan toplantının amacı ve kapsamı hakkında bilgiler verdi. Kaplan” 38. Komitenin tanıtımı, hedefleri, projeleri, amaçları neticesinde bu önemli toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde birlikte görev yaptığım, eski yönetim kurulu üyemiz ve mevcutta İSDÖK yönetim kurulu başkanı Aziz İyiokur başkanıma sizler gibi nezih bir toplulukla bizleri buluşturduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Aziz İyiokur başkanımdan da öğrendiğim kadarıyla sektörümüz, çok önemli bir sektör olmasına rağmen içinde bulunduğu sıkıntılar ile ilgili önemli mücadelelerde veriliyor. Şimdi sözü Aziz İyiokur’a bırakmak istiyorum.

Sorunlarınızı İstanbul Sanayi Odası’na taşıyacağız

Aziz İyiokur: “Hepinizi sevgi ve saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Sektörün sorunlarından bahsettik. Siz bu sorunları daha iyi biliyorsunuz. Bu sorunları sizler bize öncelikli olarak taşıyacaksanız. İnşallah kazanırsak teveccüh de ederseniz oyunuzu bize verirseniz bizde İstanbul Sanayi odası meclisine taşıyacağız.  Dolayısıyla birazda erken konuşmak istemiyorum. Sorumluluk nedir ne değildir diye. Bu yemeği bir tanışma bizleri tanıma yemeği olarak kabul edin lütfen.  Çok değerli vakitlerinizi ayırıp bizimle bugün birlikte olduğunuz için başta şahsım ve arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum. Oylarınızı kullanıp turuncu oy pusulasını tercih ederseniz çok memnun oluruz. 2 Kasım günü Haliç Kongre Merkezi’nde Allah nasip ederse seçimimiz var. Sizleri orada görmek istiyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Derdimiz çok ama zamanımız kısıtlı, azmimiz yüksek

Cengiz Kaya: “Bizim amacımız 38 yıldır yapılmayan bir şeyi yapmak. Bulunduğumuz sektör kendi içinde birçok sorunu barındıran ve şu anda büyük sorunlarla mücadele eden bir kitle ile aynı masaları paylaşıyoruz.  Derdimiz çok ama zamanımız çok kısıtlı. Ama azmimiz yüksek. 38. Grupta azmimizi burada sizler oluşturuyorsunuz. Yani sizler olmasanız burada buluşmasak bu niyetle bu yola çıkmazdık.  Sizlerin desteği ve arzusu bizlere de bu gücü verdi. İnanıyoruz on kişilik bir ekibiz. Yeni pırıl pırıl bir ekibiz. Genç arkadaşlarımızla huzur buluyoruz. Bu bayrak yarışında üyelerine teslim ederek sektörümüzün ilerlemesinden yanayız. Bağırıyoruz duyan yok. Hep birlikte sorunlarımızı çözmek için mücadele vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Sizler bizlerle birlikte olduğunuz, sorunlarımızı birlikte paylaştığımız müddetçe sesimizi duyurabiliriz. Ayder’in Beşparmak dağı vardır görenler bilir. Tırmanmıştım o dağa üzerinden bağırdım bağırdım duyan olmadı. Ama hep beraber bağırdık çoğaldık.

Amacımız şu, hep birlikte sesimizi duyurmaya yönelik seslenişimiz sesimizin İstanbul’dan Ankara’dan duyanları karşımıza çıkartır. Güzel bir akşamda sizlerle birlikte olmanın gururunu bizlere yaşatıyorsunuz. Var olun” diye kaydetti.

Yemek ikramından sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı konusunda eğitim veren Prof. Dr. Arif Yavuz sanayicilerle Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili öngörü ve beklentilerini paylaştığı bir sunum yaptı. Yavuz: “İhracatı arttırıyoruz fakat ara mamul ve yarı mamulleri ithal ediyoruz” diyerek. Sektör temsilcilerine, “Devletten ara mamul ve yarı mamulleri üretmek için destekler isteyin “dedi.

****

Hedefler

Üyelerimizin ihracat kabiliyetlerini geliştirmek ve dış pazarlarda buluşturmak için Ekonomi Bakanlığı ve TİM başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyonu sağlayacağız.

Üyelerimizin sürekli kaliteli ve uygun maliyetli enerji ihtiyacının karşılanması için gerekli politikaların oluşturulmasına katkı sağlayacağız.

Çalışma yaşamı, istihdam, sosyal güvenlik ve mesleki eğitimleri destekleyeceğiz.

Teknoloji, AR-GE, inovasyon, çevre, enerji, sürdürülebilirlik, dış ticaret, finansman, hukuk,

 Sosyal güvenlik başta olmak üzere eğitim ve gelişim faaliyetlerini çözüm odaklı ve sonuç alıcı bir yapıya kavuşmalarına destek vereceğiz.

Üyelerimizin sorunlarını, önerilerini tespit ettikten sonra sorunları çözümü ve önerilerin dikkate alınması konusunda İSO meclisimizde daha etkin faaliyetler içerisinde bulunacağız.

****

Bakır, bakır alaşımları ve Ağır metaller sanayi, ülke sanayisinde önemli bir paya sahip ana sektörlerinden birisi ve kilit bir rol üstleniyor. Talaşlı imalat, armatür sanayi, mühimmat üretimi, elektrik sanayi, ev eşyası, dekorasyon, makine aksamı, LPG armatürleri, oto yan sanayi, kilit üretimi ve elektronik sanayi başta olmak üzere geniş bir alanda imalat sektörünün üretim girdisi olarak kullanılıyor.

***

Cengiz Kaya, Kayalar Bakır A.Ş.yönetim kurulu başkanı ve İDDMİB yönetim kurulu üyesi

Aziz İyiokur İSDÖK yönetim kurulu üyesi ve İyiokur metal yönetim kurulu başkanı

Ahmet Sakur, Güzel metal Sanayi A.Ş.

Sarp Çakıroğlu Pireks Bakır

Sevcan Foto, Emiroğlu Lamba sanayi A.Ş.

Hakan -Kıyıcı adına oğlu Tarkan Kıyıcı, Sağlam Metal

Oğuz Eroğlu, Eroğlu Metal

Ayhan Yıldız, Orijinal Metal

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html