Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 08:58

ÖZER; HERKESE BİR DAİRE

 Yeni Esnaf Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Özer 2011’de göreve geldiği günden beri tek amaçlarının ortak akılla sitenin değerini her geçen gün daha da artırmak olduğunu ifade etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 21:03
ÖZER; HERKESE BİR DAİRE

 

Mutfakçılar Sanayi Sitesi Başkanı Recep Özer, 240 dönüm atıl durumdaki arazinin 117 dönümünün imara açıldığını, amaçlarının burada her üyeye bila bedel bir daire kazandırmak olduğunu söyledi

Mutfakçılar sanayi sitesi genel kurulu ESKOOP Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Aziz İyiokur başkan yardımcılığını Ahmet Hamdi Kulaç yaptı. Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurulda bütün maddeler oy çokluğu ile kabul edildi. Seçim maddesin de yeni yönetim ve denetim şu şekilde oluştu; başkan Recep Özer, yönetim kurulu üyeleri; Zafer Aşçı, Zafer Sezer, Nevzat Gürbüztürk, Osman Keşke. Denetim kurulu: Serhat Özyürek, Fatih Yavaş

 Yeni Esnaf Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Özer 2011’de göreve geldiği günden beri tek amaçlarının ortak akılla sitenin değerini her geçen gün daha da artırmak olduğunu ifade etti. Özer şunları söyledi;

MANİPÜLE ETTİLER

30 yıldır imara kapalı olan yaklaşık bizim 240 dönümlük arazimizin 117 dönüm olarak imara açılması neticesinde Kat karşılığı firmalara vermek için genel kurulu topladık. Çok katılımlı bir genel kurul oldu.  Firmalar tekliflerini, yapacakları inşaatları görsel olarak üyelerimize anlattılar. Bu genel kurulda olan aslında kat karşılığı olarak arazinin verilmesiydi ama belirli bir görüşteki insanlar bu işi manipüle yaptılar. Aynı firmalarla görüşmemiz devam etmekte. Kısa bir zamanda tek maddelik olağanüstü genel kurul yapacağız. Çünkü kat karşılığı verilmesi genel kuruldan geçti.

DEĞER OLUŞTURDUK

Mutfakçılar Sanayi Sitesinin iş yerlerini üyelere teslim eden ekibiz. Kooperatifimizin 38 kooperatif içinde kat mülkiyet tapusu olan birkaç kooperatiften biri. Tüm borçlarını kapatarak borçsuz hale getirdik. Başkanlığım dönemindeki 2011’den günümüze kadar kooperatifimiz hiçbir şekilde bankalara bulaştırmadım, kredi çekmedim, faize bulaştırmadım. Kooperatifimizin üst tarafındaki toprak yığınını İkitelli OSB’ye kaldırarak bu bölgeye değer oluşturduk. Şeyh Şamil Caddesinden bir giriş yaparak yine bölgeye ve kooperatifimize bir değer oluşturduk.

DERSİMİZE ÇALIŞTIK

Bizim tüm meselemiz burayı en iyi şekilde değerlendirmek. Gelen firmaların kesinlikle A Plus firma olması lazım, çünkü 3-4 katrilyonluk maliyeti olan bir yer. Bütün amacımız da her hisseye karşı bila bedel bir daire almak. Teklif almadan önce; bir mimarla arsamızı projelendirdik. Buradan ne kadar konut, ne kadar ticaret alanı çıkacağını, toplam inşaat maliyetinin ne kadar olacağını hesapladık. Sonra teklifleri aldık, bu tekliflerin içinde en iyi olan firmaları tespit ettik. Genel Kurul öncesi üyelerimize bilgilendirme toplantısı yaptık.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL

Bu iş bitmemiştir en kısa zamanda bir olağanüstü genel kurullar her bir üyemizin her bir hissesine bir daire vereceğiz. Bu siteye artı bir değer katacak. Bazıları ‘biz yapalım’ diyor, önemli olan marka oluşturmak. A Plus bir firmanın oluşturduğu değerle, inşaatı yapan X bir firmanın yaptığı değer farklıdır. A plus firma 3 metre noksan verir daire 8 milyon değerlenir X firma 5 metre fazla verir onun yapmış olduğu daire 5 milyonun altında olur. Biz buraya değer oluşturmak için uğraşıyoruz.

 

ÜYELERİMİZİ 100 MİLYON

ÖDEMEDEN KURTARDIK

Neticede yargıda davaları kaybetseydik 100 milyon üzerinde  tooperatife maliyet binecekti. Bu şekilde tüm davaları üniversitelerden mütalaa alarak davaları lehimize çevirdik.

İkitelli OSB’de, Başakşehir Sanayi Sitesi, İkitelli Sanayi Sitesi ve Mutfakçıların birlikte iş yerlerini arsalarını almak için büyükşehire müracaat etiğimiz 1986 yılındaki ilk peşinatları 500 lira günümüzün parasıyla 5 milyon yatırılan para neticede davayı kaybedince Sözen bu yerleri kooperatiflere vermedi. Tayyip Erdoğan belediye başkanı olduğunda yeniden değerlendirme oranı yapılıyor. Ancak geçmişte verilen para mahsup edilmiyor. O dönem üç kooperatife tek bir avukat bakmış. Onlara alacak davası açmış. Biz yönetime geldiğimizde davadan haberimiz yok. Tesadüfen diğer başkanlardan öğrendim, Sonrasında biz de üst mahkemeye itirazda bulunduk, Başakşehir Sanayi Sitesi Kooperatifinin dava neticesini de ekledik. Oradan 3.5 milyon TL lehimize karar çıktı. Bu parayı büyük şehirden tahsil edip kasamıza koyduk. Bu Recep Özer’in çalışmalarının neticesinde olan bir değerdir.

BAYRAĞI DEVREDECEĞİZ

Kurumsal akılla çalışıyoruz.  Burada bir konuyu masaya yatırıyoruz herkesin fikrini alıyoruz, danışmanların fikirlerini alıyoruz, genel kuruldan fikir alıyoruz. Her şey şeffaf neticede bizim meselemiz bu işleri bitirdiğimizde hoş bir seda bırakmak. Ben kooperatif başkanlığında uzun süre kalınmasına karşıydım. Hedeflerini tamamladığında başkasına devretmek doğru olandır.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html