Haber Sitesi
HV
26 NİSAN Cuma 08:19

Nasıl Kazandılar?

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin ve ailelerinin uzun yıllar başucu rehberi olacak “Nasıl Kazandılar?” kitabı, üniversite öğrencilerinin sınava hazırlanırken en çok zorlandığı konularla ilgili onlara bilimsel olarak ispatlanmış makaleler ile yol gösteriyor

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-05-2023 16:48
 Nasıl Kazandılar?

-2000-2020 yılları arasında üniversite sınavlarında birinci olanların analizi;


Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin ve ailelerinin uzun yıllar başucu rehberi olacak “Nasıl Kazandılar?” kitabı, üniversite öğrencilerinin sınava hazırlanırken en çok zorlandığı konularla ilgili onlara bilimsel olarak ispatlanmış makaleler ile yol gösteriyor. Kitap bir yandan birincilerin nasıl sınavı kazandıklarını açıklarken bir yandan da bu ipuçları ile yeni sınava hazırlanacaklara nasıl hazırlanmaları gerektiğini gösteriyor. Bu konuda alanında ilk kitap olma özelliğine sahip “Nasıl Kazandılar?” kitabı 25 Ocak itibari ile raflardaki yerini alacak. 
Araştırmacı Emre Dalkılıç’ın 10 yıldan uzun süredir üzerinde çalıştığı 2000-2020 yılları arasında üniversite sınavlarında birinci olanları analiz ettiği kitabı “Nasıl Kazandılar?” üniversite sınavında birinci olanları başarıya götüren faktörleri araştırıyor. 
Kitap üniversite sınavında birinci olanların sınava nasıl konsantre olduklarını, çalışma tarzlarını ve neler yaptıklarını örnekler vererek anlatıyor. Sınava hazırlanırken hobileri bırakmak şart mı? Hedefleri var mıydı? Bunlara ulaşmak için neler yaptılar? Hepsinin en büyük ortak özellikleri nelerdi? Bu sınav gerçekten zekâyı ölçmüyor mu? Sınav sürecinde cep telefonu ile ilgilenmekten nasıl kurtuldular gibi birçok konuya dair cevapları bulabilecekler. 
Kitabı okurken birincilerin başkalarının dediği gibi dersten başka bir şey düşünmeyen asosyal, olmadığını, birçoğunun dünyanın değişik yerlerinde başarıdan başarıya koştuğunu okuyorsunuz. Hangi birincinin FBI’ın yıllar süren araştırmalar ve büyük bir ekip ile başarabildiği DNA temelli kişi tanıma kitini tek başına gerçekleştirdiği çalışmalar daha kısa sürede ve daha ucuza yaptığını, hangi Türkiye birincisinin girmesi Harvard Üniversitesi’nden bile 100 kat zor olan Apple’da üst düzey yönetici olduğu ve daha birçok başarıyı bulabilecekler.  
Kitap aynı zamanda üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin en önemli sorunlarına da psikoloji alanında yapılan son araştırmalarla nasıl çözüm bulunacağının yolunu gösteriyor. Sınav stresini nasıl yenersin? Cep telefonu bağımlılığından nasıl kurtulursun? Hedefini nasıl belirlemen gerekir? Nasıl odaklanman gerekir? Nasıl not tutmak gerekir? gibi konulara birincilerden ve bu alanda uluslararası arenada yapılmış en son bilimsel makalelerden örnekler vererek açıklıyor. 
Yazar Hakkında
EMRE DALKILIÇ
Girişimci, Araştırmacı Yazar
20 yıldır araştırma ve editörlük geçmişi olan Emre Dalkılıç, ekonomi alanında 3 bilimsel makale ödülü sahibidir. Farklı dergilerde muhabir, editör, yazı işleri müdürü olarak görev yapan Dalkılıç, 2014-2020 yılları arasında uluslararası bir araştırma şirketinde Türkiye’nin teknoloji sektörü ile ilgili Türkiye analisti olarak görev yaptı. İngilizce yazdığı yazılar her ay New York Times, The Sun, Herald Tribune, San Francisco Chronicle, Bank of America, Google, Yahoo, Microsoft yöneticileri tarafından okunuyordu. Dalkılıç aynı zamanda Türkiye’de ilk defa hazırlanan “Bazı Meyveler İçin Hasat Sonrası Kayıpların Ekonomik Analizi” raporunu,
“Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yeni Finansal Enstrümanlar” Raporunu ve “Girişimcilik Ekosistemi Mevcut Durum” Raporunu hazırladı.

Cenk Sarıoğlu’nun editörlüğünü üstlendiği “Nasıl Kazandılar?” Kitabı, Cinius yayınlarından çıkıyor. 25 Ocak’ta okuyucularla buluşacak kitap konusunda ayrıntılı bilgi için, 

www.nasilkazandilar.com
ed@nasilkazandilar.com
admin@ciniusyayinlari.com
www.ciniusyayinlari.com

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html