Haber Sitesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:05

MUTLU: MASKO’nun bütün problemlerini çözeceğim

S.S. MASKO Mobilya ve Ahşap Eşya imalatçıları Site işletme Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, MASKO AVM’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. 11 maddeden oluşan Genel Kurul gündemini Mustafa Aktaş yönetti. Seçimli genel kurulu 320 oyla Mehmet Mutlu’nun listesi 3 yıllığına yetkilendirildi.  

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2022 15:22   Güncelleme : 20-08-2022 14:33
MUTLU: MASKO’nun bütün problemlerini çözeceğim

MASKO Genel Kurulunda üyelere hitap eden Başkan Mehmet Mutlu; “Bizi sürekli şikayet ediyorlar, CİMER’e bile şikayet edildi. Bırakın da arkadaşlarımla birlikte MASKO’nun bütün problemlerini çözelim” dedi

ÖNEMLİ OLAN MASKO’NUN KAZANMASI

Bakanlık yetkilileri toplantının başlaması için yeterli çoğunluğun oluştuğunu ve gerekli şartların sağladığına onay verdikten sonra selamlama konuşmalarının seremonisini sunmak üzere İlknur Kaplan kürsüde yerini aldı. İOSB Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra ilk kez bir genel Kurulda konuşan Mustafa Keskin: “Emeğiyle, alın teriyle, cesaretiyle MASKO’yu meydana getiren kıymetli insanlar, kalkınmakta olan bir ülkenin önceliği mesleklerimizdir. MASKO Mobilya kenti bırakın Türkiye’yi Türkiye’nin sınırlarını aşmış benim gurur duyduğum bir camiadır. Bir meslek erbabı olarak sizlerle gurur duyuyorum, İktidar olur, muhalefet olur gelir geçer.  Önemli olan seçilenlerin değil sizlerin kazanmasıdır MASKO’nun kazanmasıdır. Asıl olan kazanan değil buraya kazandırandır” diye konuştu.

MAHMUT AYDIN’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ise konuşmasında, sevgi ve insan temelli hareket etmenin öneminden, birlik, beraberlik duygusuyla üretmenin faziletlerine değindi. İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’de genel kurula tebrik mesajı gönderirken MASKO Başkanı Mehmet Mutlu, İkitelli OSB Başkanlığı da yapan Mahmut Aydın’ın ilk defa MASKO Genel Kuruluna katıldığını belirterek kendisine teşekkür etti. Mutlu, “Ben kendisini 3 sene boyunca çok yordum.  Gerçekten binalarımızın yükseltilmesinde çok büyük katkısı ve emeği var. Bizleri kırmadı, binalarımızın güzelleşmesi için kendisinden çok talebimiz oldu ve elinden gelen bütün gayreti gösterdi” dedi.

İTİRAZLAR KAYIT ALTINA ALINDI

Divan Kurulu başkanı Mustafa Aktaş genel kurul gündemini okudu ve gündeme madde eklemek istenip istenmediğini sordu. Bu sırada bir grup tarafından gündemin ve mali hesapların zamanında üyelere verilmediği iddiası dile getirilerek Genel Kurulun yapılmasına itiraz edildi. Bakanlık yetkilileri itiraz dilekçelerini ve dava açma haklarını kabul etti. Ekim 2021’de yürürlüğe giren 1163 sayılı kanunun 24. Maddesinin 1 ve 2. Fıkralarını okunarak katılımcılar bilgilendirdikten sonra Genel Kurula devam edildi. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu raporları ve Gelir gider farkı hesaplarının okunmasının ardından Divan Başkanı Mustafa Aktaş konuyla ilgili söz almak isteyenlere söz hakkı tanıdı.

ESKİ BAŞKANDAN AİDAT ŞİKAYETİ

Yönetime talip olan üyeler yönetimi eleştirirken, bazı üyelerde genç yönetime desteklerini açıkladı. Önceki genel kurullarda divanı yöneten Necmi Sarıyer, “kötü muhalefet iktidarı güçlendirir. Muhalefetin her konuda iyi hazırlanması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. Yönetim Kurulu listesi hazırlayan eski Başkan Selahattin Erdoğan, “Bizden 1000 lira aidat alınıyor. Ben size burada 250 -300 liraya hizmet yaptım.  Mall Of İstanbul’da çok büyük hatalar yapıldı” diyerek aidatlardan şikayetçi oldu.

ASİL İNSAN İDARE ACİZ İNSAN ŞİKAYET EDER

İddialarla ilgili söz alan MASKO Başkanı Mehmet Mutlu; “Halil Keser ağabey çok güzel bir söz söyledi, ‘Asil insan idare eder, aciz insan şikâyet eder, basit insan iftira eder, dürüst insan sabreder’ Bizi gidip CİMER’e şikâyet ettiler.  İOSB ve Başakşehir Belediyesi ‘Yapılan işlemler uygundur’ diye cevap yazıyor. Biz ne yapsak mahkemeye veriyor, şikâyet ediyorsunuz. Yakamızı bırakında çalışalım. Ben arkadaşlarımla birlikte MASKO’nun bütün problemlerini çözeceğim. Biz buranın hepsinin yapı kayıt belgelerini aldık, resmileştirdik” dedi.  Aidat konusunda eski başkan Selahattin Erdoğan’a da cevap veren Mutlu, “O zaman dolar 2 liraydı şimdi 15 lira” diye konuştu.

BİLANÇOLAR KABUL EDİLDİ

Raporlar ve gelir gider bilanço hesapları kabul edildi. Aidat hakkında farklı teklifler vardı. İki teklifte yeterli oyu alamadığı için teklifler geri çekildi ve 1150 TL üzerinde ve gecikme zammı yüzde 3 olarak kurul tarafından oy birliği ile onaylandı. Kooperatifin aidat dışındaki gelirlerinin dağıtılması konusu da yapılacak projeler gözetilerek oy birliği ile reddedildi. Enerji iletim hatlarının irtifak haklarının ve plan yerlerinin tamamının devir alınması konusunda yönetime karar yetkisi verildi. İSKOBİR ve İOSB’de MASKO’yu temsil edecek isimler belirlendikten sonra oylama işlemine geçildi.

Yönetim Kurulu ASİL

Mehmet Mutlu

Nihat Dönmez

Haydar Yalçınkaya

Kadir Gürler

Erhan Şahin

YEDEK

Murat Yıldırım

Muhammed Hamza Özata

Celal Duman

Kerem Semiz

Sadık Güler

 

Denetim Kurulu Asil

Orhan Gündüz

Semih Ahmetoğlu

 

YEDEK

 

Adnan Avcı

Abdullah Keser

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html