Haber Sitesi
HV
17 MAYIS Cumartesi 22:32

Müberra Eresin Yeniden TÜROB görevinde

Müberra Eresin, yeniden Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanlığı’na seçildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-05-2025 07:07   Güncelleme : 06-05-2025 07:16
Müberra Eresin Yeniden TÜROB görevinde

Türkiye’de turizm sektörünün en eski meslek kuruluşlarından TÜROB’un 25. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Genel Kurul'a Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de katıldı. TÜROB üyelerinin de yoğun katılımına sahne olan genel kurulda yapılan oylama sonucunda TÜROB’un yeni yönetim kurulu belli oldu.

Yönetim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Genel Kurul sonrası toplanan yönetim kurulu, Müberra Eresin’i yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçti. Böylece TÜROB’da üçüncü Eresin dönemi başlamış oldu.

 

Hediye Güral Gür, Taner Yallagöz ve Temel Aygün Başkan Yardımcısı olurken, İsmail Taşdemir de profesyonel Genel Sekreterlik görevine devam edecek.

TÜROB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Müberra Eresin (Başkan)

Hediye Güral Gür (Başkan Yardımcısı)

Taner Yallagöz (Başkan Yardımcısı)

Temel Aygün (Başkan Yardımcısı)

Levent Erdoğan (Sayman)

Kasım Zoto (Koordinatör)

İsmail Taşdemir (Genel Sekreter)

Ayhan Hacibektaşoğlu

Ayhan Hüzmeli

Banu Dedeman

Göksenin Kürkçü

Murat Tomruk

Mustafa Topaloğlu

Nuri Kalyoncu

Orkun Petekçi

Ziya Cihan

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Günümüzde 60 milyonu aşan turist sayısını ve 2 milyon yatak kapasitesine, yatırım tutarı 90 milyar dolara, istihdam sayısı ise 1,5 milyona ulaştı. Turizm ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri haline gelmiştir.

Turizm sektörü pandemi, deprem ve Kartalkaya’daki felaketlerle sarsıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sayesinde artık turist sayısıyla değil, turist başına gecelik harcama ile ifade ediyoruz. 2025 hedefimiz 64 milyar dolar gelir ve 65 milyon turist.” dedi.

2025 yılında en büyük sorunun ‘pahalı’ algısı olduğunu kaydeden Eresin “Tüm bu zorluklara rağmen, artık yalnızca gelen turist sayısına değil, gelen turistin niteliğine odaklanan bir anlayışla hareket ediyoruz. 2024 yılını 62,3 milyon ziyaretçi ve 61,1 milyar dolar gelirle kapattık. 2025 hedefimiz; 65 milyon ziyaretçi ve 64 milyar dolar gelir. Bu hedefe ulaşmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 2025 Yılı hedeflerimize ulaşmamızda en önemli engelin, yurt dışında ülkemize yönelik oluşan  ‘pahalı ülke’ algısı oldu. Bu durumu ancak döviz kurlarındaki artışla aşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasında Kartalkaya yangınına da değinen Eresin, "Kartalkaya’daki yangının ardından tesislerimize odaklanılarak başlatılan ve farklı kurumların katılımıyla süregelen denetimler, süreç içerisinde özünden saparak yangın tedbirleri dışındaki hususları kapsar hale gelmiştir. Sektör olarak ilgili her kurumun denetimlerine her zaman hazırız. Ne var ki işletmelerin kazanılmış yasal haklarının gözardı edilmeksizin kamu otoritelerinin işlemlerinin bu çerçevede yürütülmesinin büyük önem taşıdığı inanç ve beklentisi içinde olduğumuzu ifade etmek isteriz." dedi. 

Öte yandan bu denetimlerin öncelikle kayıt dışı faaliyet gösteren ve turizm işletme belgesi bulunmayan tesislerde yoğunlaştırılmasının daha uygun olacağını da dile getirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR