Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:24

KONUT VE İŞ YERİ İÇİN EN UYGUN ALIM ZAMANI

BİOS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Aytekin, gayrimenkulün yüksek enflasyonist ortamlarında en güvenli liman olduğunu söyledi. Konut fiyatlarının şu anda dip yaptığını söyleyen Aytekin, “Ev ve işyeri almak için şu an kaçırılmayacak fırsat” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 12:05   Güncelleme : 03-01-2024 09:19
KONUT VE İŞ YERİ İÇİN  EN UYGUN ALIM ZAMANI

 

 

İkitelli OSB içinde farklı bir konseptiyle geleceğin işyeri olarak tasarlanan İSTMALL inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden BİOS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Aytekin hem kendi çalışmalarını hem de sektörü Yeni Esnaf Gazetesi’ne değerlendirdi. İSTMALL için; “Türk inşaat sektörünün en çalkantılı dönemlerinde Türkiye’nin de ihtiyacı olan en prestijli en sıra dışı projelerinden birine başladık” diyen Aytekin şunları söyledi;

MÜCBİR SEBEPLERLE KARŞILAŞTIK

İSTMALL’ın ruhsatı 3 yıl önce alındı. Ancak aldıktan hemen sonra hem Türkiye hem dünyada birçok mücbir sebep meydana geldi. Önce tüm dünyanın yaşadığı pandemi çalışmalarımızı aksattı. Pandemi ile birlikte hammaddeye ulaşımın çok zor olduğu bir dönem yaşadık. Çünkü biz sektörün tüm ihtiyaçlarını içeride üretmiyoruz dışarıdan ithal ediyoruz. Pandemi ile birlikte kısıtlanan üretim parkurları işleri sekteye uğrattı. Bu da fiyat performansı olarak karşımıza çıktı. 

YÜREĞİMİZİ YAKAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİ

Pandemi sonrası işlere yeniden hız verdiğimizde bu kez ülkemizde herkesi acıya boğan ve 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depremlerini yaşadık. Bu depremlerde on binlerce konut yıkıldı. Bölgede yıkılan binaların yeniden inşası için devletimiz tüm imkanları seferber etti. Bu konutların bir yıl içinde tamamlanarak insanlarımıza verileceğini ilan etti. Ki bunu yapabilecek güçte, bunun için de bütün ekipmanları bölgeye sevk etti. Personel ve ekipmanların doğal olarak bölgeye sevk edilmesinden dolayı biz İstanbul’da çalıştıracak usta ve personel bulamakta zorlandık.

 

GAYRİMENKUL EN GÜVENLİ LİMAN

Enflasyonist ortamlar, gayrimenkulün en güvenli liman olduğu dönemlerdir, Alman düşünür; ‘Enflasyon adresini değiştirmeden daha lüks daha pahalı bir evde yaşamanı sağlar’ der. Bunun açılımı geçen sene 1 lira olan evinizin bu sene 5 lira olmasıdır. Gayrimenkulün güvenli bir liman olduğu diğer menkullere nazaran da çok daha insanlara performans ve güvenilir dönüş sağladığı için tercih ediliyor. Ancak az önce pandemi, deprem gibi tedarik zincirinde sıkıntıların yaşanmasını sağlayan olaylar, ekonomik koşullar maliyetleri artırınca bizler de fiyat artışları yapmak zorunda kaldık.

BİLANÇODA METREKAREYE BAKARIM

BİOS Yapı ve AYTEK Gayrimenkul olarak her sene bilançolarımı aldığımda; personel maaşları, vergi borcu, piyasaya borçları ödedikten sonra geçtiğimiz sene kaç bin metrekare satılık alanım var busene kaç bin metrekare satılık alanım var buna bakarım. Para üzerinden bilançomu değerlendirmem. Geçtiğimiz seneye göre daha fazla metrekare üretmişsem bu benim büyüdüğümü gösterir. 

BİOS YAPI’NIN 4 PROJESİ DEVAM EDİYOR

Biz genç ve dinamik bir firmayız  bu da bize agresif büyüme sağlıyor. Şu anda İstmall’ın dışında 4 tane şantiyemiz var. Halkalı Meydanda 340konutluk Bios Life, Başakşehir’de hem villa hem konut, Kayaşehir’de konut, Silivri Ortaköy’de villa projelerimiz devam ediyor.

SON TÜKETİCİ İÇİN FIRSAT GÜNLERİ

Yüksek krediler son tüketicinin gayrimenkule ulaşmasında zorluk gibi görünse de aslında şu günler onlar için alım fırsatının olduğu günler. Arz talep dengesindeki bozukluktan dolayı şu anda gayrimenkul olabilecek en dip fiyatlarda. İnsanların ekonomik özgürlükleri genişlediğinde arz talep dengesi sağlanacak bu da fiyatları yükseltecektir. Türkiye inşaat sektörü 5 yılda bir küçük krizler, 8-10 yılda bir de büyük krizler atlatır. Biz 2017-18’de yaşadığı buhranı hatırlayan insanlarız. Günümüzde ki krizi de 5 yıl olarak öngörürsek son çeyreğe elinde ürettiği ürünlerle piyasadan da hiç kopmadan düzgün lokasyonlar ve kaliteli projelerle gelen sektör paydaşları bence son on yılın en kıymetli günlerini yaşayacaklardır.”

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html