Haber Sitesi
HV
30 NİSAN Salı 16:44

KONSİAD, İŞ DÜNYASI İLE BÜROKRASİ’Yİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KONSİFED&KONSİAD Ticaret Bakanı Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat’ın onur konuğu olduğu kahvaltılı bir istişare programı düzenledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 11:09   Güncelleme : 30-10-2023 12:15
KONSİAD, İŞ DÜNYASI İLE BÜROKRASİ’Yİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KONSİFED&KONSİAD Ticaret Bakanı Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat’ın onur konuğu olduğu kahvaltılı bir istişare programı düzenledi. KONSİFED&KONSİAD ortak organizasyonu olarak düzenlemiş olduğumuz bu programda “GLOBAL DÜNYADA TİCARETTE GELİŞEN TÜRKİYE” başlığı altında küresel ticarette ülkemizin değerlendirebileceği fırsatları, hedefleri ve sorunlar ele alındı. Programa, önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Iğdır Valisi Ercan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Sn. Ömer Arısoy, kamu kesiminden üst düzey bürokrat ve kamu yöneticisi, sanayi ve iş dünyasından iş insanı ve üst düzey yöneticiler ile STK başkan ve temsilcileri katılımcı oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan KONSİFED&KONSİAD Genel Başkanımız Kemal Çelik, KONSİFED&KONSİAD faaliyetleri kapsamında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yerel yönetimler olarak her zaman STK’lar ile yapıcı işbirliği içinde olduklarını ülkemizin geleceği için yerel yönetimler olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Iğdır Valisi Ercan Turan, daha önce İstanbul Zeytinburnu’nda kaymakam olarak görev yaptığını, sanayi ve iş dünyasının sorunlarının çözümlerinin veya taleplerinin hızla karşılanmasının KONSİFED&KONSİAD gibi STK’lar aracılığıyla hızlıca sonuca ulaştıralabildiğini ifade ettiler.

Önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede KONSİFED&KONSİAD faaliyetlerinin sanayi ve iş dünyası için değerli olduğunu ve bu tür programların önemini ifade etti. Büyükdede program kapsamında tecrübe ve önerilerini katılımcılara aktardılar.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuşmalarında, ülkemizin geçmiş dönem genel ticaret verilerini, ihracat verilerini ve günümüz verilerini aktarıp gelecek projeksiyonlarını açıkladılar.

Bakan Bolat, geçen yıl 906 milyar olan milli gelirimizin, bu yıl, yani 2023 yılı sonu itibari ile 1 trilyon doları geçeceğini, aynı doğrultuda, 10.659 Dolar olan kişi başı gelirin bu yıl 11.000 Dolar seviyesini aşacağını ifade etti.

 Bakan Bolat, istikrarlı büyümenin önemine değinerek, ülkemizin son 20 yılda ortalama %5,4 oranında büyüdüğünü, mevcut iktidar öncesinde, 79 senede ortalama büyüme hızının %4.8 olduğunu, eğer ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca,  son 20 yıldaki hızla büyümüş olsaydı, milli gelirimizin bu yıl 1 trilyon Dolar değil, 2 trilyon Dolar olacağını ifade etti. Bu istikrarın ve gelişmenin IMF ve Dünya Bankası raporlarına da yansıdığını, bu kuruluşların Türkiye hedeflerinin yukarı yönlü revize ettiklerini ifade etti. Son 20 yılda Türkiye'deki istihdam sayısının 19 milyon seviyesinden 31.5 milyona çıktığını ve 12,5 milyon insanın iş bulduğunu ifade etti.

Toplamda 618 milyar Dolar seviyesinde olan dış ticaretimizin milli gelirimizin %65’ni oluşturduğunu ifade etti.

Bütün çabalarının daha güçlü, daha istikrarlı bir Türkiye ekonomisi ve halkımızın ve refah içinde yaşamaları olduğunu ifade eden Sn. Bolat, 2026 yılı için, Orta Vadeli Program ihracat hedeflerinin 302 milyar dolar olduğunu açıkladı. Mal ihracatının yanı sıra hizmet ihracatına da değinen Bolat, bu yıl 50 milyar Dolar turizm geliri beklendiğini, 2030 hedefinin 100 milyar Dolar olduğunu, 20 yıl önce bu rakamların hayal olduğunu ifade etti.

Bolat konuşmalarının devamında, uluslararası bir ekonomiye sahip olduğumuzu, ihracat anlamında her türlü desteğin sağlanmaya devam edeceğini, sanayi ve iş dünyasının risk dağıtım odaklı olarak, katma değeri yüksek teknoloji ürünlerine ve uluslararası hizmet sektöründe yerlerini almaları gerektiğini ifade etti.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html