Haber Sitesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 02:50

Kadınlar kaliteden anlıyor

Kafkas Hediyelik Eşya firması sahibi Gökhan Arslan, kadınların sektörde yer alan ürünlerin kalitesini fark ettiğini söyledi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 10:37
Kadınlar kaliteden anlıyor

 

Kafkas Hediyelik Eşya firması sahibi Gökhan Arslan, kadınların sektörde yer alan ürünlerin kalitesini fark ettiğini söyledi

Kocaeli Üniversitesi Güverte bölümünden mezun olan Gökhan Arslan, denizcilik yer ine küçüklükten beri ilgi duyduğu ticarete yöneldi. Üniversite öğrencisiyken de Eminönü’nden aldığı kırtasiye malzemelerini fakültede sattığını söyleyen Arslan Kafkas Hediyelik Eşyayı sektörü ve ürünleri anlattı. “Bir süre başka yerde çalıştıktan sonra 2009’da Eminönü’nde Kafkas Hediyelik Eşya firmasını kurdum. İlk başlarda ithalatçılardan aldığımız ürünleri piyasaya perakende olarak satıyorduk. Sonrasında perakende ve toptan satmaya başladık. Şimdi İSTOÇ’ta kendi ithal ettiğimiz ürünleri toptan Türkiye pazarına sunacağız.”

PAZAR OLDUKÇA BÜYÜK

“Hediyelik eşya sektörü oldukça büyük bir Pazar, Kafkas firması olarak bizim ağırlık noktamız mutfak eşyaları, dekoratif ürünler.  Pazarda eğer değişik ürünleri bulur ve onları piyasaya sürerseniz iş yapma olasılığınız oldukça yüksek oluyor. İthal ürünlerde iç piyasadaki diğer ürünlerde olduğu gibi fiyatlarda bir artış söz konusu. Bunda ana etken döviz kurundaki farklılık ve gümrük vergilerinin artırılması.”

ÇİN İMAJ DEĞİŞTİRDİ

İthal ürünleri Çin’den getirdiklerini kaydeden ve 2009’dan bugüne bu ülkeye en az 25 kez gittiğini kaydeden Gökhan Arslan, değişimi de yerinde gördüğünü söyledi. Çin’in ilk başlarda kalitesiz mal ürettiğini hatırlatan Arslan, ancak o günkü Çin bugün yok, artık Avrupa Standartlarında, Amerika standartlarında üretim yapan, kaliteli mal çıkaran ve bunları dünyanın hemen her ülkesine pazarlayan bir ülke var.

UCUZ PEŞİNDE KOŞMADIK

Biz ithal etiğimiz ürünlerin kaliteli olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Ucuz olsun diye ithalat yapmadık, Kafkas Hediyelik Eşya olarak bizim düşüncemiz pahalı olsun ama kaliteli olsun insanlar ürünü aldıklarında memnun kalsın. Kadınlarımız özellikle bizim var olduğumuz mutfak sektöründe bir ürünün kaliteli olup olmadığını hemen anlıyor, çünkü bu ürünleri mutfakta onlar kullanıyor” dedi. İthal edilen ürünlerin Türkiye’de imal edilmesiyle ilgili de Arslan, “Biz ülke olarak polyesterde çok iyiyiz ama porselen ve cam ürünlerinde Çin’le baş edecek durumda değiliz” cevabını verdi. 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html