Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:39

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomide dengeleme süreci 5 işaret verdi

Şekib Avdagiç: - “Seçimlerin ardından geçen 5 aylık dönemde, atılan doğru adımların sonuçlarını görmeye başladık”

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 10-11-2023 09:21   Güncelleme : 10-11-2023 09:22
İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomide dengeleme süreci 5 işaret verdi

“Toplam ithalat ağustos ayında yüzde 7, eylülde yüzde 15’e yakın düşüş gösterdi. Son iki ay içinde TL mevduat hacmi 1 trilyon lira artarken, KKM 350 milyar TL, döviz mevduatı ise 4 milyar dolar düşüş kaydetti”

- “Sanayi üretimi yıllık bazda temmuzda yüzde 7.6, ağustosta yüzde 3.1 arttı. Finansman pahalılaşmakla birlikte ticari taraftaki kredi büyümesi, tüketim tarafından belirgin olarak ayrışıyor. Enerji tüketiminin ise ağustosta yüzde 5.2 arttığı görülüyor”

ortak deklarasyon yayınlayarak iş dünyasının “mazlumun yanında zalimin karşısında” olduğunu gösterdiğini hatırlattı. Şekib Avdagiç, şöyle devam etti: “Hakk’tan ve hakikatten yana tavrımızı ortaya koymak, Gazze için sesimizi yükseltmek amacıyla Büyük Filistin Mitingi’nde de yerimizi aldık. Bir kez daha tüm insanlığı, vicdan taşıyan tüm sorumluları, bu katliamı durdurmaya çağırıyoruz. Bunu, sadece Filistinli kardeşlerimizi değil, ülkemizi de savunmak için yapıyoruz. Yüreğimizi yakan İsrail’in bu katliamını durdurmak için gösterilen her çabayı takdirle karşılıyoruz. Gazze’de acilen ateşkesin tesis edilmesini diliyoruz.”

İTO Meclis toplantısına Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu konuk oldu. Kahramanmaraş merkezli depremi unutmadıklarını belirten Avdagiç, “Depremin ilk dakikasından itibaren İstanbul Ticaret Odası olarak bölge halkımızın yanındaydık. Odamızın ve üyelerimizin bütün imkanlarını deprem bölgesi için seferber ettik. Onların acılarını hafifletmeyi kendimize vazife kabul ettik. Bugün de bu vazifelerimiz aynen devam ediyor: Kahramanmaraş depremini unutmadık. Hatay’ı unutmadık. Bizim kalbimiz hâlâ bölge halkımız ve Hatay için çarpıyor. Normal hayata yeniden dönülmesi için biz de var gücümüzle gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html