Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:50

İSTANBUL’UN EN PRESTİJLİ SANAYİ SİTESİ SİLİVRİ’NİN GÖZBEBEĞİ:   YENİ NESİL YEŞİL SANAYİ

Silivri’de geleceğin endüstriyel sanayi sitesi yükseliyor. 434 dönüm arazi üzerine kurulacak olan e-5 kenarındaki Kınalı Sanayi Sitesi, 500-1250 metrekare işyerleri, lojistik avantajı ile proje aşamasında büyük ilgi gördü

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2023 14:03   Güncelleme : 18-06-2023 13:23
İSTANBUL’UN EN PRESTİJLİ SANAYİ SİTESİ  SİLİVRİ’NİN GÖZBEBEĞİ:   YENİ NESİL YEŞİL SANAYİ

 

İkitelli OSB’de iş yapan ancak yeri dar geldiği için işini büyütmekte sıkıntı çeken sektör temsilcileri için artık yeni bir adres var.  Silivri Balaban Mahallesi üzerinde E5 karayolunun hemen kenarında bulunan 434 dönüm arazi üzerinde yepyeni bir sanayi sitesi yükselecek. Toplam 382 bin metrekare inşaat alanı, konferans salonu, cami, kreş, kafeteryalar, kamyon ve otomobil otoparkları ile her türlü sosyal donatı alanlarının yer alacağı sanayi sitesi geleceğin endüstriyel üretim üssü olacak. Sınırlı Sorumlu İkitelli Toplu İşyeri Kooperatifi tarafından yapımına başlanacak olan sanayi sitesi ile ilgili bilgi veren Başkan Fikret Şimşek şunları söyledi;

359 MODERN ÜRETİM TESİSİ

Sanayi sitesi içerisinde 359 iş yeri olacak. Bu iş yerlerinden 294 tanesi 500 metrekare büyüklüğünde olacak, 60 tanesinin büyüklükleri ise 500-1250 metrekare arasında değişecek. Her işyerinde asma kat bulunacak. Her kat 7 metre yükseklikte olacak, 17.50 yüksekliğe ulaşılabilecek. Site içi ara yol genişlikleri 10, çevre yol genişlikleri ise 30 metre olacak. Trafiğin sıkışmaması için belirli alanlarda kamyon ve otomobil parkları olacak. 

ALTYAPI GALERİ DÜZENİNDE OLACAK

Sitemizin altyapısı galeri şeklinde planlandı. Pis su, temiz su, elektrik kabloları, fiberoptik kablolar bu galerilerden geçecek. Her 100 metrede bir konulacak olan bacalar ile yarın ileride sorun yaşanması durumunda müdahale kolaylaşacak. 

GELECEĞİN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Biz arsayı yaklaşık 1 milyar liraya aldık. Silivri’nin özel imarlı 0.50 emsal ve 15.50H yüksekliğinde. Buranın bizim için önemi İstanbul’a olan yakınlığıydı zira sanayicimiz İkitelli’ye sıkıştı burada iş yerlerini genişletme imkânı yoktu. Burayı aldıktan sonra hemen çalışma başlattık ve 434 hisse pay olarak üye kaydı yapmaya başladık.

YATIRIMCI KAZANACAK, İSTİHDAM OLACAK

Silivri’nin en prestijli toplu işyeri yapı kooperatifi olarak kurmamızın sebebi; burada yatırımcı kazanırken, iş yerleri de en az 5 bin kişiyi istihdam edecek. İkitelli’de uzun süredir sanayi sitesi kurulamadı. Bu projeyi bitirdiğimizde Türkiye’nin en büyük endüstriyel merkezini kurma hedefimiz var. Amacımız arkamızda bizden sonrakilere bir eser bırakmak. Bu proje İstanbul il sınırları içinde bir ilk, inanıyoruz yatırımcımızın vizyonunu da değiştirecek.

PLANLAR TİTİZLİKLE ARAŞTIRILDI

Söz konusu arsamız üzerine kurulacak olan sanayi sitemizin gelecek yıllarda da yatırımcımıza sorun çıkarmaması adına titiz bir planlama süreci geçirdik. Avrupa’da birçok ülkedeki sanayi sitelerini inceledik ve Almanya’daki organize sanayinin planlarından faydalanarak kendimiz bir proje ortaya koyduk. Burada aslında sanayi yerin altına inmiş oluyor. Isıtma, soğutma alttan olacak. Bu yeniyle de aslında Yeni nesil sanayi sitesi olarak tanımlamak mümkün.

İŞ BİTİŞ SÜRECİNDE AKSAMA OLMAYACAK

Devletimiz doğru projelere zaten teşvik ve destek veriyor bu sanayi sitemiz İstanbul’un en büyük sanayi sitesi olacak. Üyelerimiz buranın yapımı için Halk Bankasından borç alacak. Banka da müteahhit işi yaptıkça ödemesini yapacak dolayısıyla işin aksaması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Biz kooperatif olarak burada denetim rolünü sütleneceğiz. Buradan hem sanayicimiz, hem yatırımcı faydalanabilecek. Kat karşılığı yaptırma imkânı da var. Şu anda oran mal sahibi yüzde 55, müteahhit yüzde 45 şeklinde. Proje bittikten sonra yerler kura ile belirlenerek üyelerimize teslim edilecek.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html