Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:15

İSDÖK huzurlu bir mali genel kurul yaşadı

İSDÖK genel kurulunda divan başkanı seçilen Kazım Özeren ve divan heyeti sakin bir genel kurul yönetti. İSDÖK sitesinde yer ve yol işgalleri kooperatifin her zamanki gibi en önemli konusu olarak gündemde yer aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 08:48
İSDÖK huzurlu bir mali genel kurul yaşadı

 

Divan Başkanı Kazım Özeren aynı zamanda OSB yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Çorapçılar sanayi sitesinin de başkanı Kâtip üye Fatih Yurdakul, oy sayım memuru Mustafa Sayan oy birliği ile kabul edildi. Özeren kurula  kendini tanıtarak gündemi uygulamaya başladı.

Kazım Özeren : “Önce Hayırlı olsun arkadaşlar. Hayırlısıyla buradayız. İsmim Kazım Özeren. Çorapçılar sanayi sitesi başkanlığı yapıyorum. Aynı zamanda İOSB’de yönetim kurulu üyesiyim. Yıllardır sizin gibi bizim de Kurulumuz haftaya yani mali genel kurulumuzu yapacağız.. Ülkemize İkitellimize hayırlı olsun. Öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyoruz. “ diye kaydederek genel kurulu başlattı.

İSDÖK yönetim kurulu başkanı Aziz İyiokur 2023 yılını değerlendirerek gündeme dair bilgiler paylaştı.

Sitemizde yol işgalleri, yol kapatmalar bu yılda en önemli konumuz

“Aslında sözlerime böyle başlamak istemezdim ama bizim her sene tartıştığımız bir konu var burada. İşgaller yol kapamalar maalesef bu zihniyet değişmedi. Biz yönetim olarak elimizden gelen her şeyi Tabii üyeler olarak bize sorabilirsiniz siz ne yaptınız diye.  Bizim elimizdeki yetki ile üst kurullara bildirmek ama önce kendilerini ikaz ederek üst kurullara bu soruları bildirdik. Dedik ki bu işleri yapmayın. Geçen sene daha evvel vermiş olduğu bir ceza yetkisi söz konusuydu. Bu cezaları da uyguladık. Maalesef yine de bu konunun önüne geçemedik.

Buradan yine o arkadaşlara sesleniyorum. Onlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Lütfen artık bu işlere biraz daha özen göstersinler. Biliyoruz. Size alanlarınız yetmiyor. Haklısınız. Ben size Üç beş milyon dolar verin Sanayi bölgelerinde yer alında diyemem. Dolayısıyla birazcık daha bu işe dikkat edeceğiz ama yönetim olarak inanın samimi söylüyorum. Şahıslarla o işleri ortaya kirliliği yapanlarla her gün mücadele etmekteyiz etmeye de devam edeceğiz. Çevre işgalleri ne kadar ikaz edilse de ceza uygulansa da Hala devam etmekte Yolları malzeme dökmek Yolları sanki çalışma alanı gibi kullanarak komşusunu rahatsız etmek komşusunun çalışmasını engellemek, velhasıl devamlı gündemde bu vaziyet hiçbir hukuka sığmaz.”

 

360 ton asfalt ile yollarımızı yeniledik

“Geçen seneki kongremizde söz verdiğimiz gibi yollarımıza 360 ton asfalt dökerek bozuk olan yerleri tamir ettirdik asfaltı zarar veren firmalardan gelen tahsilatlar yapıldı ve yapılıyor. Asfalt demiştik size yapacağız asfaltlarımızı. Zamanında yani yorulan efendim ömrü tamamlanan değiştireceğiz demiştik. Asfaltlarımızda üç yüz altmış ton asfalt dökerek yeniledik. İşyerinin çalışmasından dolayı asfaltı yıpratan ya da efendim orada asfalta zarar veren arkadaşlara da maddi anlamda zuhur ettik. Yani bu çalışmalara zarar veren arkadaşlardan para aldık. Kooperatifimizden para çıkmadı. Onu da söyleyeyim. “

Depremde zarar gören vatandaşlarımıza sizler adına destek olduk

“Ülkemizde biliyorsunuz bir deprem yaşandı. Çok büyük bir felaket, asrın felaketi olarak adlandırıldı. Bu depremde zarar gören vatandaşlarımıza sizler adına 200 adet gıda kolisi ve 350 adet battaniye yollayarak karınca kararınca destek olmaya çalıştık.  Bunları sizlere rapor halinde de vermek zorundayız. Çünkü sizin ödediğiniz paralarla bu işleri yaptık. Hayatını depremde kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.”

Kooperatifin işleyişi ile ilgili tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik

“Kooperatifimiz sorumlu olduğu asansörler ve binalardaki sorumluluklarımız can güvenliği ile alakalı tüm yasal sorumluluklarımızın hepsini birebir yerine getirdik. Gerekli bakımları yaptırarak ve eksikleri tamamlayarak can güvenliğini etkileyecek her türlü tedbiri aldık. Site içerisindeki kameralar periyodik olarak takip edilip arızalı olanlar yenisiyle değiştirildi.”

Hiçbir kuruma hiçbir daireye borcumuz yok

“Sorumluluklarımız can güvenliğiyle alakalı, yaşama sorumluluklarımızın hepsini birebir yerine getirdik. Bunların içerisinde işte gayrimenkul, emlak vergileri vardı, benzeri vergiler var.. Bunları da ödedik. Hiçbir kuruma, hiçbir daireye herhangi bir borcumuz, kooperatif olarak yok arkadaşlar .”

Kira artışlarını TÜİK’e göre yaptık

“Gelirlerimizi etkileyen kiracılarımız var biliyorsunuz.. Bu kiracılarımız da kontrat tarihleri geldiğinde TÜİK verilerine göre kontratlarımızı yeniledik. TÜİK'e göre de artışlarını yaptık. Beş yılı dolduran kiracılarımız içinde gerekli revizeyi yaparak bu şekilde de yolumuza devam ediyoruz. “

Bölgemizde MASKO’yu etkileyen sel bizi de etkiledi

“Bölgemizde yoğun bir yağış yaşanmıştı  biliyorsunuz.. Ciddi zararlar oluştu. Masko Mobilyacılarda. Bizde de öyle bir zarar oluştu. Birinci blokta bir duvarımız yıkıldı. Su basıncından. Burayı da yeniden yaptık.”

623 ada 2. Parsel ile ilgili bir yetki almamız gerekiyor

“Bir de en önemli konu, bunların içerisinde özetle geçiyorum. Zaten vermiş olduğumuz kitaplıklarda yaptığımız işlemler var. Bizim 623 ada 2 parselde geçen sene genel kurulda bahsetmiştik. Bir parsel alacağımız vardı. Ben ona kalem parsel diyorum. Bu ne diyor bilmiyorum ama 135-140 metrekare. Organize sanayi bölgesiyle bu planlamaları yaptık, çalıştık. Planları çizdirdik, haritacılara verdik. Fakat daha sonra Dediler ki buranın rayiç bedeli 3500 lira. Siz de yaklaşık olarak da 700 bin lira filan gibi OSB'ye yatıracaksınız. Biz de dedik ki ya bizim zaten parselimiz 800-900 yüz metre. 140 metrekare daha gelecek. Verelim bu parayı… Fakat kurum hayır siz o parayı ödeyeceksiniz. Tamamlayacaksınız ama onu kamuya tekrar terk edeceksiniz. Deyince ben durdum. Size bıraktım. Biz bu parayı ödeyelim mi? Yoksa bekletelim mi eskisi gibi devam mı etsin?

Zamanında burada planlar yapılırken. 500 metre bir yer almış. Terk etmişiz yola. Daha sonra planları yapanlar demiş ki ya biz 500 metreyi buradan fazla aldık. Bunun 150 metresi elimizde kaldı. Bunu tekrar aldığınız kuruma iade edin. Bu parsel bize ait fakat tapusu OSB'de. Bize vermemişler. O fazlalık oradan geliyor. Bize de bunu oradaki arkadaşımız ruhsat almak için müracaat edince organize sanayi bölgesinin yetkilileri imardan parselimiz var. Orayı tamamlamamız yoksa biz ruhsat herhangi bir şekilde veremeyiz dediler. Olay o öyle ortaya çıktı. Takdir sizin. Eğer derseniz ki Aziz Bey burayı alın dursa Hızlandırma açısından yasal sorumluluğumuz için yedi yüz bin lira ödeyip alacağız. Ya da eskisi gibi devam edecek.”

 

Gündem maddelerinin tek tek uygulandığı mali genel kurulda TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 1163 sayılı kanunun birçok maddesinde değişiklik yapılmasına kooperatifin intibakı kabul edilerek prosedür uygulandı. 623 ada 2. Parselle ilgili yetki yönetime 900 bin lirayı aşmayacak şekilde alınmasına veya karar yetkisinin kullanılması konusunda uzlaşıldı. Dış denetçilerin kooperatiflere zorunlu tutan maddeye istinaden verilen teklifler değerlendirilerek biri asil biri yedek olmak üzere iki dış denetçi seçildi. Uzun tartışmalar sonucunda aidatların eskiden uygulandığı gibi alınmasına oy çokluğu ile karar verildi. Bu konuda gelecek kurulda farklı öneriler araştırılması ve hukuki imkânların incelenmesi doğrultusunda bir kanı oluştu. Tahmini bütçenin ayrıntılı bir şekilde okunması sonucunda aidatlar, huzur hakları, güvenlik ve kalem parsel ile ilgili bütçe genel kuruldan geçmiş oldu. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyelerden birisi trafik konusuna değinerek ben kendi aracımı bile dükkânın önüne getiremiyorum. Ben engelli bir vatandaşım sitenin dışına park edip yürümek zorunda kalıyorum dedi. İyiokur üyenin çok haklı olduğunu yönetim olarak birebir işgal edenlerle konuşuyoruz. OSB’ye bildiriyoruz. 17 firmaya 600 bin lira ceza verildi. Yine de aynı şeyleri yapıyorlar dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html