Haber Sitesi
HV
06 MAYIS Pazartesi 01:22

İOSİD, 10 bin fidanı Toprakla buluşturdu

İOİSD, ekonomiye sağladığı katkıyı sosyal sorumluluk projesiyle taçlandırdı.  İOSİD üyeleri gelecek nesillere daha yeşil bir vatan bırakmak için 10 bin fidanı toprakla buluşturdu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 21:02
İOSİD, 10 bin fidanı  Toprakla buluşturdu

 

İkitelli OSB İşadamları Derneği (İOSİD) Yönetim Kurulu, iklim değişikliğine karşı bir adım atmak, gelecek nesillere daha yeşil bir ülke bırakmak için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Ekonomiye ve istihdama sağladığı katkıyı sosyal alanda da sürdüren İOSİD, asrın felaketinde depremzedelere yaptığı yardımın ardından şimdi de fidan dikim kampanyası başlattı. Silivri bölgesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kendilerine tahsis edilen alanda 10 bin fidanı piknik havasında düzenlenen etkinlikle toprakla buluşturdu.  Fidan dikim törenine üyeler aileleriyle birlikte katılırken İOSİD Başkanı Ahmet Akkaya, piknik havasında düzenledikleri organizasyonla hem fidan dikimi yaparken hem de bu bilinci çocuklara da aşılamak istediklerini söyledi. Akkaya törende yaptığı konuşmada şöyle dedi;

BİR DİKİLİ AĞACIMIZ OLSUN

İş dünyası olarak ticaretin üretimin yanında sosyal alanda da projeler hazırlıyoruz.  Bilim insanlarının tespitine göre ülkemizde kuraklık kapımızda. Ülkemizin çölleşmesini önlemek adına ‘on bin fidan’ sloganıyla yola çıktık. Bunu yüz bin fidana çıkarmayı hedefliyoruz. Havamızı, suyumuzu, çevremizi kirletmemek, çocuklarımıza yeşil bir dünya bırakmak için ‘benim de bir dikili ağacım olsun’ dedik. Destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. İOSİD olarak biz vatanımıza olan borcumuzu ödemek istiyoruz bu nedenle sosyal sorumluluk alanında bugün ve yarın her zaman yer alacağız.”

DİKMEK YETMEZ SAHİP ÇIKMALIYIZ

İOSİD Başkan Vekili Murat Tuna da, dernek olarak sosyal sorumluluk kapsamında başka alanlarda da projeler geliştireceklerini söyledi. Tuna, Silivri Çanta bölgesinde kendilerine tahsis edilecek alanda yine fidan dikimi yapacaklarını da sözlerine ekledi. Fidanları toprakla buluşturmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Recep Özen ise “Ancak daha önemli bir şey var o da bu fidanlara sahip çıkmak. Buradan tüm üyelerimize çağrı yapıyorum. Bu yol üzerinden geçerken mutlaka bu ormana uğrayın ve bugün fidanlara yarın orman olacak ağaçlara sahip çıkın” dedi. Dernek üyeleri de yaptıkları konuşmada, daha yeşil bir dünya için farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

3 BİN FİDAN ALAN ÇELİK’E PLAKET

Etkinlikte daha sonra en fazla fidan alımı yapan İOSİD üyesi işadamı Poyraz Çelik’e Genel Sekreter Recep Özen tarafından teşekkür plaket verildi. Özen plaketi verirken, “Sayın Poyraz Çelik, 3 binin üzerinde fidan alarak on bin fidan kampanyamıza en fazla destek veren üye oldu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. Çelik ise her gün betonlaşan ve grileşen dünyada bize nefes aldıracak tek şeyin ağaçlar olduğunu belirterek bu konuda çok hassas olduğunu söyledi ve herkesi fidan dikmeye davet etti.

Katkıda bulunan bütün İOSİD üyelerine teşekkür edilerek plaket verildi. Piknik havasında geçen fidan dikim programında köfte, sucuk ekmek ikram edildikten sonra program sona erdi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html