Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:15

İkitelli Silivri yapı kooperatifinin gelişimi İKİTELLİ KADAR ÖNEMLİ

Sefaköy sanayi sitesi toplam 100 dönüm arazi üzerine kuruldu. Ama maalesef artık hiçbir sanayici bulunduğu yere sığmaz oldu. Sanayicimiz için değişen şartları, elbette biliyoruz. Bu şartları lehimize çevirebilmek için en iyi şartlarla üreticiye, yatırımcıya kazandırmak için kooperatifimizi kurduk.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 12:54
İkitelli Silivri yapı kooperatifinin gelişimi  İKİTELLİ KADAR ÖNEMLİ

Yeni kooperatif çalışmalarınız var Silivri tarafında Genel kurul yaptığımız bu çok hızlı kurulan ve Hızlı bir şekilde hayata geçen bir kooperatif oldu

Evet, İstanbul İkitelli Silivri yapı kooperatifi diye geçiyor. 20 Ocak 2023 ‘te bu kooperatifimiz kuruldu. İkitelli’deki sanayicilerle beraber kurduk.  20 Ocak 2024’te bir yıl içerisinde üye kabulü yaptık. Arsayı hemen ivedi bir şekilde aldık. Arsanın imar durumuna başvurduk. Ve arsanın imarlı vaziyetteki bir bölü binlikle bir bölü beş binlik çıkardık başvuru süreci devam ediyor.

20 Ocak 2024’te mali genel kurulumuzu yaptık. Üyelerimizin yüzde 98’i de katıldı genel kurula. Ve çok hızlı bir şekilde iki yıl içerisinde Bir altyapının ve üstyapının bir kısmının yapılması karar verildi. Çok ciddi bir bütçeyle bir milyar seksen üç milyonluk bir bütçe onaylandı. Ve genel kurula katılan yüzde 99 gibi bir çoğunluk vardı. Ve oy birliğiyle genel kurulumuzda bütçe onaylandı. Bir yılda altyapı, üstyapı yapılacak. İkinci yılda peyzajlar ve üst yapının eksikleri tamamlanınca teslim edilecek.

Bu kooperatifin yeri önemi nedir sizce?

Bu kooperatif İkitelli Organize sanayi bölgesine 70 kilometre kadar yakın, D100 kara yolunun üzerinde, İstanbul Silivri ilçesine bağlı karma yapı kooperatifi diye kuruldu. Değişik meslek dallarından şu an 434 tane işyeri birlik pay ile elli pay arasında yani bin metrekare brütle 50 bin metrekare brüt arasında değişik adetli iş yeri sahipleri bulunmaktadır. Hepsi sanayicidir. 

Ve burası kooperatif mantığında kuruldu ama burada çok hızlı bir şekilde bir yıl gibi bir süreçte her şey tamamlandı ve inşaatta alındıktan sonra yirmi dört ay içerisinde Allah'ın izniyle bitirilip üyelere teslim edilecek.

İkitelli Organize sanayi bölgesi uzun zamandır yeni bir kimlik arıyor. Biz köklü bir üretim alanının içerisinde yıllardır çalışıyoruz.

İkitelli bölgesinde sıkışıp kalan üretimini ve istihdamını arttırmak için ülkemizin İkitelli’ye ihtiyacı var. Çalışma yerlerimizi günümüz şartlarına uygun hale getirmeye çalışırken bir yandan da geleceğe yönelik uygun üretim alanları oluşturmalıyız. Bu vizyonumuzu bilen sanayicilerimiz bizim çalışmalarımızı destekliyor. Çünkü değişen ve gelişen değişen şartlara uygun alanlara acil olarak ihtiyacımız var.

Bir yatırımı üreticiye kazandırmanın en önemli kısmı önce başıdır. İkinci kısmı da sonudur. Biz bu iki önemli kısımda yaptığımız ve yapacaklarımızla her sanayicimize örnek olacak bir yolunda öncüsü olacağız diye düşünüyorum. Bu iş inşallah bittiğinde bizden bilgi ve destek isteyen herkese yardımcı da olmuş olacağız.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html