Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 22:45

Hoşgörü ve nezaket şehri Konya İstanbul’daydı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın teşrifleri ve İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) ve Konyalı Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (KONSİFED) tarafından “8’inci Konya İl Tanıtım Günleri” gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 12:29   Güncelleme : 03-01-2024 09:17
Hoşgörü ve nezaket şehri Konya İstanbul’daydı

Konyalılar İstanbul’da Şehirlerinin kapısını açtı

Atatürk Havalimanı’ndaki programa: Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, KONSİFED VE KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik, il ve ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’mızın okunması ve Semazen gösterisi ile başlayan programda; Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat, Vali Gül, Eski Çevre ve Devlet Bakanı Ali Talip Özdemir, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, KONSİFED VE KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çelik birer konuşma yaptı.

Kemal Çelik:

Konya Tanıtım Günlerinin 8’incisine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyelim. Görmüş olduğunuz fuarın çok kısa zamanda yapılmasında bize destek veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İstanbul il başkanımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, İstanbul Valimize, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Zeytinburnu Belediye Başkanımıza bu organizasyona destek veren tüm hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ederim.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyorum. Nice yüzyıllara diyorum. Nice başarılı Yüz yıllara. Rabbim inşallah bizi de, bizden sonraki çocuklarımıza da kavuşturur diye temenni ediyorum.

İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu soykırımı şiddetle kınıyorum. Akan kanın bir an önce durmasını istiyorum. Bizlere Rabbim bugünkü olaylardan ders almayı nasip eder inşallah. Bu olaylardan ders alarak tüm İslam aleminin çok güzel çalışarak yaptığı her şeyin en güzelini yapan. Kazandığına sahip çıkan kazandıklarıyla İslam alemine ve Ülkemizin geleceği için güzel yatırımlar yaparak ülke insanımıza, gelecek nesillerimize faydalı olmayı nasip eder.

Evet, arkadaşlar biz hepimiz güzel işler yapmak durumundayız. Biz atalarımızdan bu ülkeyi devraldık. Sağ olsun bize emanet ettiler. Biz de çok güzel çalışmalar yaparak inşallah mazlumun yanında olacağız. Mazlumun yanında olmamız gerekiyor. Ama bu için de güçlü olmamız lazım. Evet bu tür çalışmaların yapılması bunlara öncü olmak için burada sivil toplumun önemli olduğunu biliyoruz. Sivil toplum olarak en büyük imtihanı bu sene 6 Şubat depreminde verdik. Bütün il, ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri, valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız tüm halkımız deprem bölgesine, tüm gücüyle yardım etmek için seferber olduk. Bizde federasyon olarak canla, başla çalışanlardan biriyiz. Deprem bölgesine depremin hemen arkasında bölgeye giderek günlerce aç susuz, uykusuz orada depremzedelere yardım edenler. Aklınıza kim gelirse karınca kararınca bir şekilde deprem bölgesine destek olmuştur. Destek olana ayrı ayrı teşekkür ederim. Bölgeyi ayağa kaldırmak için canla başla çalışıyoruz. Dernek olarak da deprem bölgesine çok önemli çalışmalar yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.

Türkiye çok önemli, Türk insanı çok önemli. Tarihte de bugün de yine, dini, ırkı ve ile hiç önemli değil. Nerede mazlum varsa yanında olduk. Olmaya devam edeceğiz. Bugün Filistin'de Olduğu gibi. Aslında çok uzun bir konuşma olması gerekiyordu. Bunlar çok önemli şeyler. Ama şu beni burada soğuklar çok fazla bekletmek istemiyorum. Onun için sözlerimi burada bitirirken hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Konya tanıtım günleri 8. Konya ilimizin tanıtım günleri hayırlı uğurlu olsun diyorum

 

“KONYA, BÜYÜK BİR SANAYİ ŞEHRİ OLDU”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat, “Konya İl Tanıtım Günleri’nde evimdeyim ve ailemle beraberim. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. KONSİAD 2008 yılının sonbaharında kurulmuştu. Ben MÜSİAD'ın genel başkanlık görevini yeni bırakmıştım. Bir telefon aldım. Avukat Ramazan Arıtürk kardeşim aradı. ‘Abi dedi biz dedi birkaç iş adamı bir oluşum yapıyoruz. Toplantı halindeyiz. Senin de tecrübelerinden faydalanmak isteriz. Uzun yıllar STK'larda görev yaptın. Konyalı sanayici iş adamlarının İstanbul'da bir birliğini oluşturmak istiyoruz. Is mi de KONSİAD olacak’ diye söyledi.

 KONSİAD’ın temelleri Bahçelievler’de atıldı

Kendileriyle istişaremizi yaptık. Rahmetli Mustafa Umut başkanın başkanlığında Bahçelievler'de bir iş hanında KONSİAD’ın  temelleri atıldı. Ama helalinden Iyi niyetle, samimiyetle atılan bu tohum büyüdü, büyüdü, büyüdü. Elhamdülillah bugüne gelindiğinde görev almış bütün kıymetli genel başkanlar, yönetim kurulu üyeleri, KONSİAD’ın gelişimi için çok büyük emek sarf ettiler. Biz de kuruluş İtibaren Yüksek İstişare Heyeti üyesi olarak arkadaşlarımızın yanında yer aldık ve İstişare toplantılarına da sürekli düzenli olarak katıldık. Çünkü oluşum büyüdükçe ve tüm Türkiye'ye yayıldıkça daha sonra uluslararası alana da yayılmaya başladı.

KONSİAD üreten, çalışan, ihracat yapan, istihdam sağlayan güzel insanların birliği oldu

Bir ulusal kuruluş haline geldi. Milli kuruluş haline geldi. Üreten bu ülke için çalışan, ihracat yapan, istihdam sağlayan güzel insanların birlikteliği konumuna ulaştı. Değerli çalışmalar yaptı. Yani bir Kanarya Sevenler Derneği gibi değil üreten, fikir üreten çalışma programları hazırlayan, projeler hazırlayan üyeler arasında güç birliği ve iş birliği yapan bir büyük uluslararası kuruluş haline geldi.

Allah'a ne kadar şükretsek azdır Konya İl Tanıtım Günleri de sekiz yıldan bu yana hem genel merkezdeki üyelerin, hemşerilerinin hem Türkiye çapındaki şubelerde yer alan hemşerilerin bir araya gelmesi, yılda dört gün de olsa kaynaşmaları, dayanışma içinde olmaları için Düzenlenen güzel bir faaliyet.

Konya gelişiyor, ihracatımız artıyor. Anadolu’daki bütün şehirlerimiz gelişiyor

Allah'a şükür ben de sizler gibi bu programı her sene katılmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Konya’mız Allah'a şükür gelişiyor. Türkiye'miz gelişiyor. Anadolu'daki bütün şehirlerimiz gelişiyor Son 20 yılda büyük bir atılım var. Milli gelirimiz dört katı büyüdü. İhracatımız, mal ihracatımız yedi buçuk katı hizmetler ihracatımız altı buçuk katı büyüdü. Dünyanın zor bir dönemden geçiyor. Savaşlar, enerji krizleri, salgın krizi Uluslararası ticaret savaşları böyle bir coğrafyada Türkiye ekonomisi büyümeye ve ihracatın istihdamını artmaya devam ederek gücünü Allah'a şükür dayanıklılığını gösteriyor. İyi yönetim, siyasi istikrar, güven ortamı ve başarılı ekonomi yönetimi, başarılı bir dış politika ve savunmada güçlü bir ordu ve savunma sanayiyle dünyada Allah'a şükür hak ettiğimiz yere hızla yükseliyoruz. Türkiye'mizin dünyadaki algısı inanın yedi yüz seksen bin kilometre içinde sahip olduğumuz ve hissettiğimiz ağırlık ve algının çok çok üzerinde. 5,5 aydır görevdeyiz. Yetmişin üzerinde uluslararası bakanlarla görüşmeler yaptık. Türkiye'de veya yurt dışında ülkemize gösterilen ilgi saygı ve ağırlık çok çok yukarılarda, emeği geçen devlet büyüklerimizden Allah gani gani razı olsun diyorum.

Tarım şehri Konya’dan sanayi şehri Konya’ya doğru geldik

Bir ay kadar önce Konya'mızı ziyaret ettik. Bütün kuruluşlarla, üniversitelerle, görüşmeler yaptık. şunu gördüm. Konya'mızda çok güzel bir huzur vardı. Sakinlik vardı. Bir üretim dinamizmi vardı. Halkımızın memnuniyetini gördüm. Arkadaşlarımızdaki dayanışmayı gördüm. Çok mutlu oldum. 1984’te ilk defa yurt dışında Master yapmak için pasaport çıkartmaya, Ereğli'ye ve oradan Konya'ya gittiğimde bir tarım şehri Konya'mız vardı. Ama aradan geçen 40 yılda Konya'mıza artık büyük bir sanayi şehri haline geldi.

Otomotiv sektöründe, makine sektöründe, mobilya sektöründe Ayakkabıda ve kereste sektöründe büyük bir sanayi şehri haline geldi. Kültür şehri Mevlana'mızın zaten varlığıyla, turizm şehri haline geldi. Ticaret şehri haline geldi. Ve ihracat şehri haline geldi Konya'nın bu sene 4 milyar dolar ihracatı inşallah başarıyla aşacak. Bunu bekliyoruz. Ve Ticaret Bakanlığı olarak biz ihracat destekleriyle, bütün sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın yanındayız. 1 Ocak'tan itibaren il bazında ihracat rakamlarını, faaliyet yapılan yer bazında illeri açıklayınca Konya’mızı sıralamadaki yeri ve ihracat rakamının da diğer birçok şehirler gibi yükseldiğini hep birlikte göreceğiz. Arkadaşlarımızın bu büyük başarı dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Kemal Çelik başkanımıza geçmiş olsun diyorum. Kendisiyle yakın arkadaşız. Çalışmalarını daima istişareye önem veren bir genel başkan. Ekibiyle beraber tüm şube başkanlarını tebrik ediyorum ve uluslararası alandaki şube başkanlarını da tebrik ediyorum. Ve tüm STK'larımıza gönüllü teşekkürlerimize Ticaret Odalarımıza, borsalarımıza, esnaf ve sanatkâr odalarımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur. Ülkemizin hizmetinde yedi Yirmi dört gayretli, şevkli, imanla çalışmaya devam edeceğiz. Konya İl Tanıtım Günleri'nin sekizincisinin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hemşerilerimiz hoş geldiniz diyor, hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum

KONSİAD, 2008’in sonbaharında kuruldu. Bahçelievler’de bir iş hanında KONSİAD’ın temelleri atıldı ve büyüyerek bugünlere geldi. KONSİAD, fikir üreten, projeler hazırlayan, üyeler arasında iş birliği yapan milli ve uluslararası bir kuruluş haline geldi. Konya’mız gelişiyor. Son 20 yılda ciddi bir atılım var. Milli gelirimiz 4 kat büyüdü. Konya’mızda çok güzel bir huzur, üretim dinamizmi ve sakinlik var. Konya, büyük bir sanayi şehri, turizm, ticaret ve ihracat şehri haline geldi. Konya’mız, bu yıl 4 milyar dolar ihracatı inşallah aşacak. KONSİAD’a çok teşekkür ediyorum. Konya İl Tanıtım Günleri’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“KONYA, BERABERLİĞİN VE DAYANIŞMANIN OLDUĞU BİR ŞEHİR”

Vali Gül, “Konya, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın şehri. Konya dediğimizde hepimizin kafasında oluşan tablo var. Birlikte iş yapma kültürünün olduğu, insanların çalıştığı, devletinin ve milletinin yanında olduğu, bunun için de Rabbimin bereketlendirdiği bir şehir. Son yıllarda Türkiye’nin gıpta ile bakılan şehirlerinden bir tanesi olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Depremde Gaziantep’teydim, Konyalı iş insanlarını, Konya Büyük Şehir Belediyesi’ni ve Konyalı sivil toplum kuruluşlarını deprem bölgesinde gördüm. Allah bir daha milletimizin başını dara düşürmesin. Ama ne zaman bu milletin başı dara düşse Konyalıların yardıma koştuğunu görüyorum. Yoğun programına rağmen gelen Bakanımıza, dernek başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Konya İl Tanıtım Günleri’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Bakan Prof. Dr. Bolat, Vali Gül ve beraberindekilerin açılış kurdelesini kesmeleri ve stantları ziyaret etmeleri ile açılış programı sona erdi. Konya İl Tanıtım Günleri, 2 gün daha tüm hızıyla devam etti.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html